Den botaniske hagen på Mauritius

Ikke langt unna hovedstaden Port Louis ligger en hage med 650 slag planter. Én av dem er de gigantiske vannliljene vi finner i en dam midt i parken. Dét alene, er grunn god nok til å ta turen dit som besøkende på Mauritius. 

 

The Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden, oftest kalt Pamlemousses Botanical Garden, var opprinnelig hagen til den franske guvernøren på Mauritius for 300 år siden. Det var først senere dette arealet ble nasjonalpark. Hagen ble i sin tid (1770) konstruert av Pierre Poivre.

Den botaniske hagen på Mauritius-3

Ved siden av de mange vakre vannliljene Victoria amazonica, finnes 85 varianter av palmetrær – og, fant vi etter hvert – trær plantet av kjente personligheter og politikere som har besøkt Mauritius – som Nelson Mandela.

Den botaniske hagen på Mauritius-4
Den botaniske hagen er en fryd for øyet og det ble knipset en del bilder der, ja …

Reisetips:

Parken ligger en kort kjøretur fra Port Louis. Her er skyggefylt grunnet de mange, høye trærne og et besøk her kan være en behagelig avkopling fra sol og strand. Det er inngangspenger og om du skulle ønske å hyre en guide til omvisning i parken, koster det en mindre sum. Åpent på dagtid

Den botaniske hagen på Mauritius

Les mer om Mauritius i det tidligere innlegget «Velkommen til Mauritius». 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Hehe, nei, har du sett! De vannliljene så jeg faktisk i Botanisk Hage på Tøyen for bare to uker siden – utrolig tøffe! Så man trenger heldigvis ikke å dra så altfor langt for å se disse vakre plantene! 😀 (de var nok litt frodigere og større på Mauritius vil jeg tro da..)

  2. Ja, der kan du se! Man trenger ikke nødvendigvis reise langt for eksotiske opplevelelser 🙂 Og det er riktig: vannliljene (eller bladene deres) var enorme!

error: Content is protected !!