Den botaniske hagen på Mauritius

Mauritius

Ikke langt unna hovedstaden Port Louis ligger en hage med 650 slag planter. Én av dem er de gigantiske vannliljene vi finner i en dam midt i parken. Dét alene, er grunn god nok til å ta turen dit som besøkende på Mauritius. 

Mauritius Botanical Garden

Gigantiske vannliljer (Victoria amazonas) Foto: Mette S. Fjeldheim

The Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden, oftest kalt Pamlemousses Botanical Garden, var opprinnelig hagen til den franske guvernøren på Mauritius for 300 år siden. Det var først senere dette arealet ble nasjonalpark. Hagen ble i sin tid (1770) konstruert av Pierre Poivre.

Ved siden av de mange vakre vannliljene Victoria amazonica, finnes 85 varianter av palmetrær – og, fant vi etter hvert – trær plantet av kjente personligheter og politikere som har besøkt Mauritius – som Nelson Mandela.

Den botaniske hagen på Mauritius er en fryd for øyet og en glede å knipse bilder i. Her er en liten bildekavalkade fra besøket der.

Reisetips:

Parken ligger en kort kjøretur fra Port Louis. Her er skyggefylt grunnet de mange, høye trærne og et besøk her kan være en behagelig avkopling fra sol og strand. Inngang koster 8 €. Ønsker du å hyre en guide til omvisning i parken, koster det en mindre sum. Åpningstider: 8:30 – 17:00.

Les mer om den botaniske hagen på Mauritius på Wikipedia. 

Les mer om Mauritius i det tidligere innlegget «Velkommen til Mauritius». 

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

2 kommentarer

  • Hehe, nei, har du sett! De vannliljene så jeg faktisk i Botanisk Hage på Tøyen for bare to uker siden – utrolig tøffe! Så man trenger heldigvis ikke å dra så altfor langt for å se disse vakre plantene! 😀 (de var nok litt frodigere og større på Mauritius vil jeg tro da..)

    • Reiselykke sier:

      Ja, der kan du se! Man trenger ikke nødvendigvis reise langt for eksotiske opplevelelser 🙂 Og det er riktig: vannliljene (eller bladene deres) var enorme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.