Reiseguide til Cinque Terre

Reiseguide til Cinque Terre

Min bestselger, Cinque Terre på 1-2-3 er oppdatert for 2024. Dette er den femte utgaven og ble første gang utgitt for sju år siden.

Dette innlegget ble første gang publisert 11. januar 2017. Oppdatert i februar 2024 etter relansering av siste utgave av reiseguiden til Cinque Terre.

I mars 2016 dro jeg alene tilbake til Cinque Terre, for å vandre fra by til by, gjøre meg enda mer kjent i området og ikke minst: for å oppdatere en allerede ganske detaljert reiseguide til Cinque Terre. Nyhet: Nå også med lenke til avmerkede, omtalte steder i Google Maps.

NB! Siden 2016 har jeg vært tilbake gjentatte ganger for å oppdatere guiden. Nå sist høstens 2023 – for 2024-utgaven av reiseguiden.

Inneholder reklame for min reiseguide Cinque Terre på 1-2-3

-> Du finner guiden i min butikk her

Det var under planleggingen av denne reisen jeg skjønte det: Her trengs en enda mer omfattende reiseguide til Cinque Terre. Det er rett og slett rom for en flere siders e-guide reiseguide. Siden den gang har jeg vært tilbake og guiden har utviklet seg over tid. Nå er den bedre enn noen sinne!

-> Her forteller jeg om da jeg reiste alene rundt i Cinque Terre

For å planlegge en reise til Cinque Terre er ikke helt enkelt, kan jeg love. Og nettopp dette tror jeg er grunnen til at jeg har fått så pass mange henvendelser fra lesere knyttet til akkurat dette området.

Hvordan planlegge reisen til Cinque Terre?

Selv måtte jeg gi opp og dro ned til Liguria, uten å vite om stiene jeg planla å gå var åpne eller hvilke andre muligheter til vandreturer som fantes.  Jeg visste også at jeg ville bo i flere av byene. Skulle jeg da gå med bagasjen på ryggen fra by til by? Hvordan skulle jeg pakke sekken?

Hva med turstiene? Jeg visste flere av stiene var stengt, men ikke hvor mange. Var noen av dem åpne i det hele tatt? Hva annet finnes der verdt å se? Det var tross alt ganske lenge siden jeg gikk turen mellom landsbyene sist gang, lenge før masseturismen fant veien dit. Og hva med nettopp ryktene om overturisme? Stemte det? Ville det være kaos allerede tidlig i mars?

-> Her kan du lese innbyggernes egne råd for når det er best å reise til Cinque Terre

Det er ikke alltid like enkelt å orientere seg på italienske nettsider, er rett og slett min erfaring. Og idéen til den digitale reiseguiden til Cinque Terre var født.

Reiselykkes egen nettbutikk

Den nedlastbare e-guiden ble endelig ferdig senhøstes 2016. Idéen om nedlastbare, digitale reiseguider basert på egne reiseopplevelser og erfaringer er noe jeg har gått svanger med i lengre tid. Endelig fikk jeg nettbutikken opp å stå mot tampen av året – og dermed ble Reiselykkes første område-guide publisert.

Etter en vellykket ”soft launch” i desember kan jeg endelig si meg godt fornøyd så langt. Betalingsløsningen jeg har valgt er paypal, og så langt ser det ut til å funke knirkefritt både for kjøper og selger (meg).

Oppdatert 2024: Jeg har åpnet ny nettbutikk. Denne er på Shopify og på domenet reiselykkemedia.no

Reiseguide til Cinque Terre

E-boka Cinque Terre på 1-2-3 (tidligere Reiselykke i Cinque Terre) er hovedsakelig basert på egne erfaringer og samtaler med innbyggere i Cinque Terre-området. Jeg reiste selv ned dit med nettopp dette for øye: å frembringe den informasjon som trengtes for å planlegge for en vellykket reise i Cinque Terre – for deg som ønsker å planlegge reisen selv.

Og heldigvis var det langt enklere å finne ut av da jeg først ankom flyplassen i Pisa og fant veien til første stopp: Monterosso al Mare. Alle de erfaringene jeg gjorde meg, tipsene jeg fikk av lokale og det jeg lærte underveis har nå blitt til denne e-boka.

Jeg har intervjuet og snakket med flere av innbyggerne, som var svært imøtekommende og ga gode tips. Jeg har bodd i flere av de små landsbyene, vandret i området og testet flere av restaurantene. Jeg har også fått noen av de lokales beste tips til gode italienske restauranter i alle de fem små landsbyene. Noen av pensjonatene jeg omtaler har jeg personlig testet, men ikke alle. Og jeg har fått tips om flere vandreturer enn jeg selv har rukket å gå enda.

-> Her finner du alle publiserte artikler fra Cinque Terre samlet

Første utgave av Cinque Terre på 1-2-3 het Reiselykke i Cinque Terre, var på 60 sider og rikt illustrert. Denne er nå kommet i en enda ny og mer omfattende utgave. Nå er guiden på 115 sider, med enda mer illustrasjoner, reisetips og råd. Den omhandler et større område enn før, og har også lenke til kart i Google Maps – der jeg har merket av omtalte steder.

Her kan du kjøpe Cinque Terre på 1-2-3
Under ser du flere versjoner av eboka Reiselykke på 1-2-3 (tidligere Reiselykke i Cinque Terre). En senere utgave i midten, mens siste utgave er den helt til høyre. 

Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Hei Mette, så dyktig du er! Jeg er imponert. Dette er det virkelig behov for. 🙂 Jeg har faktisk holdt på med en e-bok selv i et par måneder nå (jeg kaller det mitt evighetsprosjekt, haha…), men det er ikke en destinasjonsguide (men noe annet som jeg tror kan være til hjelp for enkelte reisende). Håper jeg blir ferdig til våren. Det er jo litt spennende med slike prosjekter som bunner i bloggen og lidenskapen for reising. 😀 Masse lykke til med e-bøkene og nettbutikken!

  2. Hei, Renate
    Takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Ja, det er litt spennende og gøy å videreutvikle konseptet.

    Høres ut som en god plan, Renate. Lykke til med det – blir gøy å følge med på! 🙂

    /Mette

error: Content is protected !!