Reiseguide til Cinque Terre

I mars i fjor dro jeg alene tilbake til Cinque Terre, for å vandre fra by til by, gjøre meg enda mer kjent i området og ikke minst: for å oppdatere en allerede ganske detaljert reiseguide til Cinque Terre.  

Det var under planleggingen av denne reisen jeg skjønte det: her trengs en enda mer omfattende reiseguide til Cinque Terre. Her er det rett og slett rom for en flere siders e-guide reiseguide.

-> Her forteller jeg om da jeg reiste alene rundt i Cinque Terre

For å planlegge en reise til Cinque Terre er ikke helt enkelt, kan jeg love. Og nettopp dette tror jeg er grunnen til at jeg har fått så pass mange henvendelser fra lesere knyttet til akkurat dette området.

Oppdatering per 2. april 2019:

Jeg har akkurat vært tilbake i Cinque Terre ens ærend for å oppdatere reiseguiden Reiselykke i Cinque Terre.

Denne inneholder nå siste nytt av relevant reiseinformasjon for reisende og jeg har valgt å utvide guiden til å også omfatte tips til Levanto, samt litt mer detaljert informasjon om beste tid å reise dit, hvor det er fint å bo i forhold til nasjonalparken, samt tips til tilbydere av aktiviteter i områder.

Mer informasjon her

Forside Reiselykke i Cinque Terre

Hvordan planlegge reisen til Cinque Terre?

Selv måtte jeg gi opp og dro ned til Liguria, uten å vite om stiene jeg planla å gå var åpne eller hvilke andre muligheter til vandreturer som fantes.  Jeg visste også at jeg ville bo i flere av byene. Skulle jeg da gå med bagasjen på ryggen fra by til by? Hvordan skulle jeg pakke sekken? Hva med turstiene? Jeg visste flere av stiene var stengt, men ikke hvor mange. Var noen av dem åpne i det hele tatt? Hva annet finnes der verdt å se? Det var tross alt ganske lenge siden jeg gikk turen mellom landsbyene sist gang, lenge før masseturismen fant veien dit. Og hva med nettopp ryktene om overturisme? Stemte det? Ville det være kaos allerede tidlig i mars?

-> Her kan du lese innbyggernes egne råd for når det er best å reise til Cinque Terre

Det er ikke alltid like enkelt å orientere seg på italienske nettsider, er rett og slett min erfaring. Og idéen til den digitale reiseguiden til Cinque Terre var født.

Reiselykkes egen nettbutikk

Den nedlastbare e-guiden ble endelig ferdig senhøstes i fjor. Idéen om nedlastbare, digitale reiseguider basert på egne reiseopplevelser og erfaringer er noe jeg har gått svanger med i lengre tid. Endelig fikk jeg nettbutikken opp å stå mot tampen av året – og dermed ble Reiselykkes første område-guide publisert.

Etter en vellykket ”soft launch” i desember kan jeg endelig si meg godt fornøyd så langt. Betalingsløsningen jeg har valgt er paypal, og så langt ser det ut til å funke knirkefritt både for kjøper og selger (meg).

Reiseguide til Cinque Terre

E-boka Reiselykke i Cinque Terre er hovedsaklig basert på egne erfaringer og samtaler med innbyggere i Cinque Terre-området. Jeg reiste selv ned dit med nettopp dette for øye: å frembringe den informasjon som trengtes for å planlegge for en vellykket reise i Cinque Terre – for deg som ønsker å planlegge reisen selv. 

Og heldigvis var det langt enklere å finne ut av da jeg først ankom flyplassen i Pisa og fant veien til første stopp: Monterosso al Mare. Alle de erfaringene jeg gjorde meg, tipsene jeg fikk av lokale og det jeg lærte underveis har nå blitt til denne e-boka.

Jeg har intervjuet og snakket med flere av innbyggerne, som var svært imøtekommende og ga gode tips. Jeg har bodd i flere av de små landsbyene, vandret i området og testet flere av restaurantene. Jeg har også fått noen av de lokales beste tips til gode italienske restauranter i alle de fem små landsbyene. Noen av pensjonatene jeg omtaler har jeg personlig testet, men ikke alle. Og jeg har fått tips om flere vandreturer enn jeg selv har rukket å gå enda.

-> Her finner du alle publiserte artikler fra Cinque Terre samlet

Reiseguiden til Cinque Terre er på 60 sider og rikt illustrert.

NB! Første utgave av Reiselykke i Cinque Terre var på 60 sider og rikt illustrert. Denne er nå kommet i en enda ny og mer omfattende utgave. Nå på i alt 100 sider, med rikelig av illustrasjoner, reisetips og råd. Denne gang er også blant annet Levanto tatt med. (Utgitt april 2019). 

Her kan du kjøpe Reiselykke i Cinque Terre

Under ser du begge versjoner av eboka Reiselykke i Cinque Terre. Forrige utgave til venstre, siste (3. utgave) til høyre.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

2 kommentarer

 • Hei Mette, så dyktig du er! Jeg er imponert. Dette er det virkelig behov for. 🙂 Jeg har faktisk holdt på med en e-bok selv i et par måneder nå (jeg kaller det mitt evighetsprosjekt, haha…), men det er ikke en destinasjonsguide (men noe annet som jeg tror kan være til hjelp for enkelte reisende). Håper jeg blir ferdig til våren. Det er jo litt spennende med slike prosjekter som bunner i bloggen og lidenskapen for reising. 😀 Masse lykke til med e-bøkene og nettbutikken!

  • Reiselykke sier:

   Hei, Renate
   Takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Ja, det er litt spennende og gøy å videreutvikle konseptet.

   Høres ut som en god plan, Renate. Lykke til med det – blir gøy å følge med på! 🙂

   /Mette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.