I mars 2016 dro jeg alene tilbake til Cinque Terre, for å vandre fra by til by, gjøre meg enda mer kjent i området og ikke minst: for å oppdatere en allerede ganske detaljert reiseguide til Cinque Terre.  

Det var under planleggingen av denne reisen jeg skjønte det: her trengs en enda mer omfattende reiseguide til Cinque Terre. Her er det rett og slett rom for en flere siders e-guide reiseguide.

-> Her forteller jeg om da jeg reiste alene rundt i Cinque Terre

For å planlegge en reise til Cinque Terre er ikke helt enkelt, kan jeg love. Og nettopp dette tror jeg er grunnen til at jeg har fått så pass mange henvendelser fra lesere knyttet til akkurat dette området.

REKLAME FOR EGEN UTGIVELSE

Hvordan planlegge reisen til Cinque Terre?

Selv måtte jeg gi opp og dro ned til Liguria, uten å vite om stiene jeg planla å gå var åpne eller hvilke andre muligheter til vandreturer som fantes.  Jeg visste også at jeg ville bo i flere av byene. Skulle jeg da gå med bagasjen på ryggen fra by til by? Hvordan skulle jeg pakke sekken?

Hva med turstiene? Jeg visste flere av stiene var stengt, men ikke hvor mange. Var noen av dem åpne i det hele tatt? Hva annet finnes der verdt å se? Det var tross alt ganske lenge siden jeg gikk turen mellom landsbyene sist gang, lenge før masseturismen fant veien dit. Og hva med nettopp ryktene om overturisme? Stemte det? Ville det være kaos allerede tidlig i mars?

-> Her kan du lese innbyggernes egne råd for når det er best å reise til Cinque Terre

Det er ikke alltid like enkelt å orientere seg på italienske nettsider, er rett og slett min erfaring. Og idéen til den digitale reiseguiden til Cinque Terre var født.

Reiselykkes egen nettbutikk

Den nedlastbare e-guiden ble endelig ferdig senhøstes 2016. Idéen om nedlastbare, digitale reiseguider basert på egne reiseopplevelser og erfaringer er noe jeg har gått svanger med i lengre tid. Endelig fikk jeg nettbutikken opp å stå mot tampen av året – og dermed ble Reiselykkes første område-guide publisert.

Etter en vellykket ”soft launch” i desember kan jeg endelig si meg godt fornøyd så langt. Betalingsløsningen jeg har valgt er paypal, og så langt ser det ut til å funke knirkefritt både for kjøper og selger (meg). [Kommentar lagt til i 2020: Nettbutikken tar nå også Vipps]

Reiseguide til Cinque Terre

E-boka Cinque Terre på 1-2-3 (tidligere Reiselykke i Cinque Terre) er hovedsakelig basert på egne erfaringer og samtaler med innbyggere i Cinque Terre-området. Jeg reiste selv ned dit med nettopp dette for øye: å frembringe den informasjon som trengtes for å planlegge for en vellykket reise i Cinque Terre – for deg som ønsker å planlegge reisen selv.

[Kommentar lagt til i 2020: Jeg har siden vært tilbake og oppdatert guiden i flere runder]

Og heldigvis var det langt enklere å finne ut av da jeg først ankom flyplassen i Pisa og fant veien til første stopp: Monterosso al Mare. Alle de erfaringene jeg gjorde meg, tipsene jeg fikk av lokale og det jeg lærte underveis har nå blitt til denne e-boka.

Jeg har intervjuet og snakket med flere av innbyggerne, som var svært imøtekommende og ga gode tips. Jeg har bodd i flere av de små landsbyene, vandret i området og testet flere av restaurantene. Jeg har også fått noen av de lokales beste tips til gode italienske restauranter i alle de fem små landsbyene. Noen av pensjonatene jeg omtaler har jeg personlig testet, men ikke alle. Og jeg har fått tips om flere vandreturer enn jeg selv har rukket å gå enda.

-> Her finner du alle publiserte artikler fra Cinque Terre samlet

Første utgave av Cinque Terre på 1-2-3 het Reiselykke i Cinque Terre, var på 60 sider og rikt illustrert. Denne er nå kommet i en enda ny og mer omfattende utgave. Nå er guiden på 100 sider, med enda mer illustrasjoner, reisetips og råd. Denne gang er også blant annet Levanto tatt med. 

Her kan du kjøpe Reiselykke på 1-2-3
Under ser du flere versjoner av eboka Reiselykke på 1-2-3 (tidligere Reiselykke i Cinque Terre). En senere utgave i midten, mens siste utgave er den helt til høyre.