Smellvakre La Digue

Anse Source d'Argent på La Digue, Seychellene
Anse Source d'Argent på La Digue, Seychellene

La Digue på Seychellene er kjent for sin bohemske atmosfære, bilfrie gater, små gjestehus og usedvanlig vakre strender.

Vi befinner oss altså på den bilfrie La Digue, Seychellenes tredje største befolkede øy, kun 10 km2 stor. Som de fleste andre innbyggere og besøkende er vi på sykkeltur på øya. Ikke bare én dag, men tre dager sykler vi på kryss og tvers over denne lille øya. 

Første dag drar vi til stranda med de enorme forhistoriske steinformasjonenene. De fleste som besøker La Digue tar seg en tur dit, via nasjonalparken og plantasjen L’Union Estate. Kanskje stopper de, som oss, ved de gigantiske skilpaddene av arten Aldabra. Det som er helt sikkert, er at de har satt seg som mål å besøke den verdenskjente stranden Anse Source d’Argent, den med korallrev og nærmest forhistoriske steinformasjoner ut av denne verden.

Source d'Argent på La Digue, Seychellene

På vei til den vakre stranden Source d’Argent

Source d'Argent på La Digue, Seychellene

Fascinerende granittsteiner

Giant turtois på La Digue, Seychellene

Vi møter disse digre skilpaddene på veien til stranda. Skilpaddene kan bli opp mot 100 år (!) gamle

Dag to drar vi i motsatt retning, der vi sykler langs havet fra strand til strand, spiser frukt langs veien, snorkler litt og ligger og tørker i skyggen av en palme på nesten helt øde strender.

Dag tre er vi klar for å utforske øya litt ytterligere. Vi sykler derfor innover øya, mellom boligstrøk, forbi arbeidere som setter opp lykter langs veien og gjennom regnskogen.

På sykkeltur på La Digue, Seychellene

Dag to sykler vi rundt nesten hele øya

Det er klamt, det er varmt og veien går opp og ned. Sykkelen skrangler. Den har definitivt sett bedre dager. Vi har også sett bedre dager på Seychellene. For dagen startet med et kraftig regnskyll og siden har luften vært som i et tyrkisk bad. Jeg tar meg en pust i bakken, en slurk vann og ser rundt meg. Ved veien er det ufattelig frodig: palmer og lianer, trær jeg ikke aner hva heter eller vet om bærer frukter.

Det bærer videre og jeg sykler så langt jeg kommer. Dernest er det å ta beina fatt. Forbi den flotte stranda Grande Anse som frister mer enn noe annet i denne varmen. Gjennom villniset som gror over stien. Videre inn i alt det ville, følge stien, starte oppstigningen, klatre i det mørke, klamme, til jeg kommer til topps. Ingen utsikt her. En klunk vann og det bærer videre.

Sti til Petit Anse på La Digue, Seychellene

Sti til Petit Anse på La Digue, Seychellene

På vei til Petit Anse på La Digue, Seychellene

Jungel på La Digue Seychellene

På vei over høyden gjennom frodig regnkog

Nedover nå. Over de tette bladene har sola brent delvis gjennom skylaget. Det er hett, men enda skyggefylt her jeg går. Det er da jeg ser henne gjennom jungelen lenger nedenfor der vi står; kritthvit sand, turkis hav, dramatiske skyer som truer i det fjerne og bølger som ruller land. Der er Petit Anse, med pulversand, bølger å surfe på og dypt nok til å svømme. I bakgrunnen har noen satt opp små cabanas av palmeblader som gir skygge til den som vil kjøpe frukt og kokosmelk. 

Det er den vakreste badestranda jeg har sett. I hvert fall kan jeg ikke tenke meg noen badestrand i verden som overgår dette. Det vil si ennå …

For i dag går ferden videre til øya Praslin. Mon tro hva som venter der?

Petit Anse La Digue SeychelleneVakre Petit Anse La Digue Seychellene

Reisetips til La Digue

Kort om La Digue

 • Seychellenes tredje største og bebodde øy
 • 2 800 innbyggere
 • Kun 10 km2 stor

En øy for øko-turisme

La Digue, som de fleste steder i Seychellene, er fri for masseturisme. Hotellene er små og beste transportmiddel er sykkel. Hotellet vi har tatt inn på har solcelle-panel på taket. Langs sykkelveien og strendene møter vi små boder av tre der det selges ferske frukter og kokosnøttvann. Skilpadder går fritt langs veien og det henstilles til å ikke klappe dem under skallet – det gjør vondt og kan medføre sår og skader. De fleste restauranter serverer kreolsk mat eller mat inspirert av kreolsk kjøkken.

Fruktselger på La Digue, Seychellene

En fruktselger med et herlig smil

Reise dit

 • Det går ferje fra Mahé og Praslin. Fra Mahé til Praslin tar turen en times tid (må via denne øya først), og fra Praslin er ferjeturen et kvarters tid.
 • Pris fra Mahé ligger på ca. kr. 450,-. Pris fra Praslin ligger på ca. kr. 140,-
 • Det er mulig å reise tur/retur på dagen, men jeg vil ikke anbefale det. Dette er ei øy du vil bli lenger på.

Reise rundt

Til tross for at øya regnes som bilfri, er den ikke det – helt. Det finnes arbeidsbiler som politibil, ambulanse, brannbil, et par taxier, traktor og andre arbeidsbiler. Et par av overnattingsstedene henter gjestene i pickup på ferjeleiet, men de fleste hotellene tilbyr å hente gjester og bagasje med golfbil.

Ellers kommer du deg rundt på øya med sykkel og til fots. Leie av sykkel ligger på rundt kr 50,-

Sykler på La Digue, Seychellene

Fargerike kurver og sykler i hopetall

La Passe

Sentrum på La Digue, der havnen ligger. Her ligger også politistasjon, brannstasjon, turistinformasjon, apotek og mindre butikker, restauranter og kiosk/dagligvare.

Å gjøre på La Digue

Sykle, bade, snorkle, slappe av. Det er en rolig atmosfære på øya og lite som skjer på kveldstid. Det finnes en disco hvor de lokale går fredag og lørdag, ellers er det lite liv etter kl. 22.00.

Her er det dagene med strandaktiviteter og båtutflukter som gjelder.

Strendene 

De fleste som besøker La Digue kommer på dagstur med katamaran, seilbåt eller ombord på en av ferjene. De kommer for å oppleve stemningen, de usedvanlig hvite, flotte strendene, for ikke å glemme hovedattraksjonen – Anse Source d’Argent. Strendene for øvrig er herlig fri for overbefolkning. Vil du ha ei strand alene, er det minste problem: se deg ut ei, la sykkelen ligge og legg deg på et håndkle. For her finnes knapt en solseng i sikte. Så trengs den heller ikke. Finere sand enn den vi finner på La Digue tror jeg ikke jeg har sett.

 • Anse Source d’Argent: strand med usedvanlig vakre steinformasjoner
 • Anse Severe og Anse Patates er bra for snorkling
 • Grand Anse og Petit Anse er vakre strender å bade ved (Petit Anse er min favoritt)
 • Anse Marron er kjent for flott utsikt
Utallige kritthvite strender på La Digue

Utallige kritthvite strender på La Digue

Båtturer

Dra på utflukt til nærliggende øyer. Ulike turoperatører tilbyr diverse turer til øyer. Info her

Mindre øyer ved La Digue

 • Félécite Island
 • Frigate Island
 • Marie Anne Island
 • Recif Island
 • The Sisters

Anbefalte restauranter 

 • Le Combava restaurant: fine dining med kreolsk touch og utsikt på Hotel Le Domaine de L’Orangeraie
 • Le Repaire restaurant: bedre italiensk restaurant, med pizza, pasta og andre klassiske italienske retter.
 • The Fish Trap: uformell, kreolsk restaurant med sjarme og treg service – likevel verdt turen.

Overnatting 

De fleste hotellene er små, men det finnes to av størrelse også her på La Digue. Ellers er det helst mindre pensjonater, self catering-tilbud og noen hytter.

Jeg kommer tilbake med tips til overnatting litt senere. Det kommer også en mer omfattende guide til øyhopping og generelle reisetips til Seychellene, samt reisevideo. 

Men nå: Praslin next! Oplezir! (kreol for «vi ses snart»)  Har du fått med deg artikkelen fra Mahé? Les om makelige Mahé på Seychellene her.

Har du vært på La Digue? Eller kunne du tenke deg å reise dit? 

8 kommentarer

 • Dette er jo paradis, rett og slett! Hit fikk jeg veldig lyst til å dra! Tusen takk for fin beskrivelse og bra tips!

  • Reiselykke sier:

   Hei Elisabeth
   Takk for tilbakemelding 😀 Her var det altså så nydelig!

   Litt lave fjell for deg, kanskje, akkurat på denne øya (litt over 300 moh., bare, da passer nok Mahé bedre for deg sånn sett (900+ moh.) Men etter å ha tatt for deg fjelltoppene på Mahé er det perfekt å dra hit til La Digue for å slappe av på strendene og hilse på skilpaddene 😉

   / Mette

 • Så utrolig vakkert! Øya La Digue er en av mine drømmedestinasjoner. 😀 Det blir interessant å lese mer om overnattingstilbudene. Lurer svært på om det er mulig å dra dit på budsjett, eller om det kan bli litt vel dyrt.

  • Reiselykke sier:

   Hei Renate
   Takk for tilbakemelding 😀 Denne øya var noe for seg selv, det er helt sikkert! Det er mulig å dra på budsjett, men du trenger nok et noe høyere budsjett enn en del andre varme strøk. Det er begrenset med overnattingsmuligheter, men det finnes en del selfcatering-steder som er budsjettvennlig.

   /Mette

 • Så nydelig øy! Her tenker jeg dere koste dere =)

 • Linn sier:

  Gratulerer med årest pris! Jeg skal lese mer når jeg får tid. La Dique er forøvrig utrolig flott. Var på seiltur her og de andre øyene i 2007, og hadde en flott uke. Lærte også betydningen av å ikke smøre seg ordentlig med solkrem i midten avjanuar når man kommer rett hjemmefra …;(

  • Reiselykke sier:

   Hei, Linn!

   Tusen takk for gratulasjoner 🙂
   Enig med deg – La Digue er virkelig ei flott øy. Høres ut som en herlig tur du hadde også (rent bortsett fra det med solkremen, da – for jammen er sola sterk der i området!)

   Takk for at du tok turen innom! Hilsen Mette 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.