Ekte dansk hygge på Stammershalle Badehotell

Stammershalle badehotell

Langs kyststrekningen mellom Tejn og Gudhjem på Bornholm ligger en stor og gul trebygning. Dette er Stammershalle Badehotell, et sjarmerende overnattingssted drevet av ekteparet Henriette Lassen & Henrik Petersen.

Her bodde jeg tre netter i fjor høst mens jeg utforsket Bornholm på egenhånd. Det var aktive dager, der jeg kjørte land og strand rundt på jakt etter reisetips og reiseopplevelser å anbefale videre. Men morgenene og kveldene tilbrakte jeg nettopp her, på Stammershalle Badehotell. Heldige meg!

For Stammershalle har et av de aller beste kjøkken på hele Bornholm. Og det er det ikke bare jeg som sier – det sier også de lokale jeg kom i prat med. Det er hit man går for den store feiringen – eller rett og slett bare for å kose seg. Og kose meg, det gjorde jeg til gagns.

Frokosten er en opplevelse her, der du har alt du kan tenkte deg på restaurantens buffet. Lekkert dandert, hver eneste dag. Men om kvelden, ja da er det både viner og mer avanserte retter å få.

Jeg fikk smake meg gjennom husets fem-retters den ene kvelden jeg bodde der.

Matopplevelser på Stammershalle Badehotell

Det hele startet med et glass sjampanje, før jeg fikk servert «snacks» i form av kalve carpaccio servert i margbein, et stykke minimais fra Fyn, dekket av nyrevet parmesan. Særdeles smakfullt!

Dernest gikk vi over til krabbe, servert med en Riesling fra Alcace (2015).

Retten dernest var en innbakt piggvar, servert med kald brokkoli. Brokkolien var ment å være kald, ikke varm, og for meg ble det en overraskende og uvant løsning, men absolutt smakfullt. Her fikk jeg servert en Sauvignong Blanc fra Bordeaux (2011).

Neste rett jeg fikk servert, var en løksuppe med lokal ferskost, sammen med et glass Chardonnay (Marillon Blanc, 2014).

Dernest kom vi til hovedretten: Trøffelbakt svin med pastinakk, servert med en vin fra Napa Valley. Nå var jeg så mett at det var så vidt jeg klarte å spise noe som helst. Rettene var rause, spennende på smak og mektig.

For å toppe det hele, ble måltidet avrundet ikke med én, men to, desserter. Først fikk jeg en pre-dessert med blåbær og hvit sjokolade. Til sist kom sjokoladekompott-dessert servert med en søt vin (Maury)  fra 2013.

Dernest var det ærlig talt bare å trille til sengs. Jeg var så utrolig mett, og klarte ikke en gang drikke opp noen av vinglassene jeg fikk servert. Men for en fantastisk smaksopplevelse!

Beliggenhetsmessig ligger Stammershalle Badehotell litt for seg selv. De har sykler som man kan låne, det er klipper man kan går langs og ellers er det å ta bilen fatt for å utforske området.

reklamesamarbeid med Destination Bornholm

Reisetips til Bornholm

 

Helligdomsklipperne Bornholm

Om du vil lese mer om hva du kan oppleve på Bornholm, har jeg skrevet denne artikkelen om Bornholm, som var et reklamesamarbeid med destinasjonsselskapet. Jeg reiste rundt på egen hånd og skrev om de tingene jeg selv ønsket å løfte frem.

I tillegg deltok jeg på Bornholms Kulturuge, som jeg har beskrevet her. Til høsten er det en ny runde med Kulturuge på Bornholm.

 

Stammershalle badehotell i soloppgang

Mitt opphold på Stammershalle Badehotell var sponset pga. et samarbeid med turistkontoret i Bornholm

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.