På båttur i Oslofjorden: 7 tips til serveringssteder

På båttur i Oslofjorden: 7 tips til serveringssteder

Oslofjorden har mye å by på, deriblant serveringssteder! Her er tips til koselige og fjordnære restauranter å besøke – både med og uten egen båt. 

Første gang publisert juni 2016. Oppdatert juni 2020

Nå kommer det helt an på hvor langt ut i fjorden du har tenkt deg, samt hvor lenge du skal være på tur. Men her er et lite knippe med fine serveringssteder å besøke om du kommer deg rundt i fjorden med eller uten egen båt.

Båt i Oslofjorden

7 koselige serveringssteder i Oslofjorden

Her er tips til fine utflukter ved Oslofjorden for deg som drar på tur med båt

1. Hankøsundet restaurant

Hankøsund

På Hankø Marina ligger Hankøsundet restaurant, et herlig, fargerikt sted med ekte Key West-stemning! Her kan vi ankre opp rett utenfor bordet. Ikke verst!

Se nettside: Hankøsundet restaurant

2. Åtte glass

Åtte glass

Åtte glass ligger lunt til ved Vrengen Maritime på Tjøme. Her kan vi legge til for å spise lunsj, spille eller teste go cart-banen. Et morsomt sted, dekorert med hengekøyer, sand og palmer. Se nettsiden her: www.sunsets.no

3. Restaurant Strand

Stilfullt og elegant i grønne omgivelser innerst i Oslofjorden. Særdeles god mat basert på norske råvarer fra småprodusenter. Et historisk hus, som også rommer bakeri og selskapslokaler. Her kan du ankre opp i havnen nedenfor. Se nettside: www.strandrestaurant.no

4. Villa Malla

New England møter St. Tropez i Oslofjorden. Med fin sandstrand, falske palmer og marokkansk- inspirert inyeriør er denne perlen av et sted verdt en tur. Først og fremst  for selve opplevelsen. Det koster en sum å legge til med båt. Se nettside: villamalla.no

Villa Malla

5. Lille Herbern

Uformelt og idyllisk beliggende tett på Oslo. Populært treffsted, en bar som gjerne stiller med live musikk og diverse fristende retter servert under åpen himmel tett på fjorden. Kommer du i egen båt koster det en sum å legge til. Du kan også komme over med skyttelbåt. Les mer om ankomst her. 

Steilene - en av mine favoritter i Oslofjorden
Steilene tilhører Nesodden, og er en liten øygruppe med gjestehavn, et fyr og strender med fasiliteter. Hit kommer man kun med båt.

6. Kongen Marina

Kongen Marina

Uformelt og bohemsk, beliggende ved havnen like ved Skøyen. Her kan du sette deg i en sakkosekk, bestille en pizza og se ut over småbåthavnen og museene på Bygdøy. Du trenger ikke en gang båt! Se nettside: www.kongenmarina.no

7. Gressholmen kro

Gressholmen Kro

Oslofjorden er hjem til flere øyer som du kan besøke med rutebåt, deriblant Gressholmen.

Det er flere øyer å besøke med rutebåt i Oslofjorden, foruten å ta båten til Bygdøymuseene, til Nesodden, til Son og Drøbak. Her kan du lese om øyene og hvordan du kommer dit.

→ Les også: 6 koselige dagsturer fra Oslo

Skonnert i Oslofjorden
Det er også mulig å komme seg ut på Oslofjorden ombord på en skonnert som dette!

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Hei, Marianne

    Ja, Tjøme er kjempefint! Verdens ende er jo så flott. Jeg var nylig en tur tilbake til Tjøme og Hvasser. Da med bil, da.
    Kommer snart noe derfra også 😉

    / Mette

error: Content is protected !!