Fonna Glacier Ski Resort: På ski om sommeren

Fonna Glacier Ski Resort: På ski om sommeren

Norge som feriemål innbyr til opplevelser utenom det vanlige. Som å kjøre slalom på en isbre midt på sommeren – og bade i fjorden du har sett ned mot samme ettermiddag! 

Reiselykke på ski om sommeren

Det var sol og sommer, en dag midt i juli. Vi var på vei fra øst til vest, og som så mange andre ganger, la vi turen innom Hardanger på veien. Denne gang en skikkelig omvei, via Jondal og Sunndal, for å få med oss to opplevelser på veien: å kjøre slalom på isbreen Folgefonna og for å gå turen inn til Bondhusvatnet. 

→ Dette er en av tipsene i min ebok Kortreiste reisetips til Ryfylke, Haugalandet og Hardanger. Les mer her

Fonna Glacier Ski Resort 

Skiheis Folgefonna

Alpinområdet Fonna Glacier Ski Resort ligger på 1200 moh. – på isbreen Folgefonna – og holder bare åpnet om sommeren. I år var det så mye snø der oppe, at hele senteret måtte graves frem før det kunne åpnes. 

Fra toppen av skiheisen, på 1470 moh., har vi spektakulær utsikt til isbreen og Hardangerfjorden. Her er både freestylepark, alpinløyper og langrennsløyper. Senteret holder normalt åpent mellom mai og september. Finn mer info her

Alpint på en isbre

Fonna 1199

Det nye restaurantbygget Fonna 1199 ligger helt på kanten av isbreen og tilbyr flott utsikt, stilren arkitektur og god, folkelig mat. Her er det blant annet angusburger og pizza på menyen, sammen med lokale drikker som øl fra mikrobryggeri, sider og eplemost fra Hardanger. 

Veien opp til skisenteret

For å komme hit, må vi først til Jondal. Så om du kommer via Hardangervidda, Haukeli eller fra Stavanger/Haugesund, må du via Jondal. Kommer du fra Bergen, kjører du raskest via Norheimsund og med bilferjen Tørvikbygd-Jondal. 

Vann ved Folgefonna
Nydelige farger i vannet vi passerer på veien opp

Kjøreturen opp fra Jondal tar ca. 25 minutt og du belastes for kr. 100,- for kjøreveien. Turen opp er en opplevelse i seg selv: Her er det fine utsiktspunkt til daler og garder, fossefall, vann og fjell. Kjør forsiktig, her er både smale og svingete veier og gode muligheter for å møte kyr i veibanen. God tur! 

Bondegårder over Jondal
Denne nydelige dalen passerer du på veien opp til skisenteret

Overnatte i Jondal?

Det er begrenset kapasitet når det gjelder overnatting i området eller umiddelbar nærhet. Men sjekk ut booking.com sin oversikt for Jondal her *

*affiliate-reklame

Tips: I Jondal finner du en fin-fin badeplass i Vik. Følg skilting fra sentrum. Få ting slår muligheten til å ta en svømmetur i fjorden du nettopp har sett ned mot fra toppen av isbreen du akkurat har stått på ski på!

Sjekk ut min guide til Ryfylke, Haugalandet og Hardanger!

Badeplass i Jondal
Vi avsluttet dagen med et bad i Jondal. Ski og bad på én dag: mer eksotisk blir det vel neppe!


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!