Kvalitetsmat og edle dråper på Geilo

Kvalitetsmat og edle dråper på Geilo

Lokalmat, kvalitetsvin og fersk fransk bakst er noe av det som vil glede smaksløkene for den som legger turen til Geilo. For i nasjonalparklandsbyen tryller prisvinnende kokker, bakere og sommelierer fra inn- og utland frem alt hva hjertet måtte begjære.   

Det er definitivt noe i lufta på Geilo! For her dufter det like gjerne av hjemmebakst som grillkull, både i sentrum, i skibakken og i fjellheimen. Her er min oppdaterte guide til god mat og drikke på Geilo. 

Her spiser du godt på Geilo 

Team Bekkjarvik har inntatt Geilo og Smakeriet Beefbar på Highland Lodge er herved et must å besøke for deg som er glad i god mat. Et stilfullt og forfriskende tilskudd til serveringsstedene på Geilo. 

Ekteparet Froda Aga og Berit Kongsvik driver restauranten Hallingstuene med i alt tre hallingstuer og har klart å holde det gående i hele 25 år. Imponerende, spør du meg! Her serveres kvalitetsmat og rause porsjoner, samt at restauranten har en av Norges beste vinkjellere. Et must for matglade!

Det franske bakeriet på Highland Lodge er helt strålende og definitivt mitt favorittbakeri i Norge. Her kan du kjøpe både croissanter, brød og påsmurt baguette. Her serveres også pizza, i tillegg til at det serveres pastaretter.

Vestlia Resort og Spa har utvidet både restauranten og hotellet for øvrig. Her er det nå inndelt i en mer uformell afterski-del, med bar og enkel á la carte-meny, i tillegg restauranten. Her er leverandører som kjøtt fra Tamt & Vilt i Hemsedal og Rudningen i Hol representert, samt oster som geitost fra Prestholt, Leirgrøv og Lod Garvagh.

Sofia’s Café & Bar har blitt totalrenovert i lun og hyggelig stil. Her serveres fortsatt rause hjemmelagde lunsjporsjoner og kaker, samt middag på kveldstid. Caféen har vunnet flere priser for matserveringen. 

Ellers finner du et bakeri og flere kaféer i Geilo sentrum, blant annet Café Mocca, som har god sandwich og kaffe. Perleporten serverer steinovnspizza, mens det nyere Omattgjort serverer økologisk gluten- og melkefri mat blant gjenbruksmøbler midt i Geilo sentrum. 

Vin- og matservering i bakken

Et must for vininteresserte alpinister er å ta en tur innom den lille vinbaren på toppen av Kikut-heisen på Vestliasida. Her er det en sommelier som styrer baren, der det på fine dager vil være mulig å sitte ute og nyte et bedre glass med ost og spekemat til formidabel fjellutsikt. Kikut Mat og Vinstue har ikke bare har fått ny look. Her er også menyen tilpasset matinteresserte voksne alpinister.

Men også andre bakkekroer byr på servering:

  • Havsdalskroa har godt utvalgt i bakst og kaker, samt en ok steinovnsbakt pizza
  • Taubanekroa er dessverre stengt sesongen 2022/2023
  • Slaatastugu serverer enkle retter og hjemmebakst 

Afterski på Geilo

Mest kjent er nok fortsatt afterskien på Skibaren  Dr. Holm’s, og her er det fullt hus og høy stemning spesielt lørdag ettermiddag. Ser du etter stedet ”der det skjer” nå for tiden, skal du ta turen til Havsdalskroa og Taubanekroa. Ellers arrangeres det afterski også andre steder i Geilo og omegn.  Vintersesongen 2018/2019 står også Vestlia Resort klar med afterski-tilbud. I sesong går det buss mellom afterski-stedene og hotellene. Pris er kr. 50,-.

Serveringshytter i Geilo-området

Prestholtseter har åpent sommer og vinterstid, men ikke hver dag og heller ikke hver måned. Her serveres rømmegrøt, spekemat, vafler m.m. Har skjenkebevilgning. Sjekk åpningstider på facebook.com/prestholtseter

Ruperanden: planen er å holde åpent i vinterferie, juleferie, påske og en del helger vintersesong. Her bakes rundtstykkene og annen bakst selv. Har vafler og kakao m.m. Se åpningstider på facebook.com/ruperanden

Hakkesetstølen har servering av blant annet vafler og kakao, samt tilbyr overnatting. Se facebook-siden for åpningstider: facebook.com/Hakkesetstolen

Flere Geilo-tips:

Vinter og skisport på Geilo

Spatid på Vestlia

4 flotte korte skiturer på Geilo

Reise dit:

  • Bergensbanen går mellom Oslo og Bergen og stopper på Geilo
  • Biltur fra Oslo tar i underkant av tre og en halv timer
  • Biltur fra Bergen tar i underkant av fire timer
affiliate-reklame for booking.com

Hotelltips på Geilo

Vestlia resort og spa

Vestlia Resort

Norges beste fjell og spa-resort?

Les mer

Dr. Holms

Dr. Holms

Klassisk og erværdig hotell. Lunt og koselig, men rommene trenger oppussing.

Les mer her

Andre alternativ

Første gang publisert 20.02.2018. Senest oppdatert januar 2023

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!