Geilo: tips til restauranter året rundt

Dessert Hallingstuene Geilo

Det beste med Geilo, er selvsagt naturen rundt og beliggenheten. Men at Geilo sentrum også kan skilte med gode vinkjellere, vin- og gourmet-festivaler og en av Norges mesterkokker, er et definitivt pluss.

Og det er i tillegg til en rekke andre tilbud i Geilo og omegn.

Etter å ha tilbrakt noe tid på Geilo nå, har jeg fått gjort meg rimelig godt kjent med tilbudene her. Jeg har ikke imidlertid ikke testet alle spisestedene, men deler likevel erfaringer fra de stedene jeg har besøkt.

Spisesteder på Geilo

Hallingstuene er min absolutte favoritt så langt. Ekteparet Froda Aga og Berit Kongsvik driver restauranten med i alt tre hallingstuer og har klart å holde det gående i hele 25 år. Imponerende, spør du meg! Her serveres kvalitetsmat og rause porsjoner, samt at restauranten har en av Norges beste vinkjellere. Et must for gourmetfolk!

Nettside: hallingstuene.no

Vestlia Resort og Spa har holdt på å pusse opp i lang tid. Her blir restauranten utvidet, og det kommer en øl-, cocktail og charcuterie-bar, i tillegg til dagens tilbud.

Beste måltid så langt på Vestlia, var under Stetten vinfestival. Der vi deltok på en winemaker’s dinner med de to verdensmestrene Terje Ness og Ørjan Johannessen (begge har vunnet Bocuse d’Or). Middag og lunsj eller er ofte ganske bra, men kan variere litt i forhold til antall gjester.

annonse


Booking.com

Sofia’s Café & Bar serverer rause hjemmelagde lunsjporsjoner og kaker, men har også middag på kveldstid. Caféen har vunnet flere priser for matserveringen. Caféen ligger på Hotel Bardøla, som for øvrig også har hjemmelaget mat i hotellets restaurant. Jeg har spist club sandwich på Sofia’s, men hotellets restaurant har jeg ikke testet.

Dr. Holms Hotell har fått sin egen á la carte restaurant, Christian’s. Denne har jeg fortsatt ikke prøvd.

Det franske bakeriet på Highland Lodge er helt strålende og definitivt mitt favorittbakeri i Norge. Her kan du kjøpe både croissanter, brød og påsmurt baguette. Her serveres også pizza, i tillegg til at det serveres pastaretter.

Ellers finner du et bakeri og flere kaféer i Geilo sentrum, blant annet Café Mocca, som har god sandwich og kaffe.

Det er også flere restauranter her, som jeg ikke har prøvd. I tillegg til Peppe’s finner du også den tyrkiske restauranten ved det klingende navnet Tyrkisk restaurant, samt kinesiske Golden House.

Bakkekroene på Geilo

Jeg har nå testet de fleste av spisestedene i bakken på begge sider av dalen:

  • Kikutstua har den beste maten, og en ganske bred meny av hjemmelagde burgere. Her er også stor og solrik uteservering.
  • Stugu ved trekket på Vestlia-siden har grei pizza,
  • Havsdalskroa har godt utvalgt i bakst og kaker, samt en ok steinovnsbakt pizza, mens
  • Taubanekroa serverer pølser i ulike varianter
  • Toppen har jeg ikke prøvd ennå, da det enten har vært stengt eller fullt så langt.
  • Slaatastugu har jeg også til gode å teste

Afterski på Geilo

Mest kjent er nok fortsatt afterskien på Skibaren  Dr. Holm’s, og her er det fullt hus og høy stemning spesielt lørdag ettermiddag. Ser du etter stedet ”der det skjer” nå for tiden, skal du ta turen til Havsdalskroa og Taubanekroa. Ellers arrangeres det afterski også andre steder i Geilo og omegn.  I sesong går det buss mellom afterski-stedene og hotellene. Pris er kr. 50,-.

Serveringshytter i Geilo-området

Prestholtseter har åpent sommer og vinterstid, men ikke hver dag og heller ikke hver måned. Her serveres rømmegrøt, spekemat, vafler m.m. Har skjenkebevilgning. Sjekk åpningstider på facebook.com/prestholtseter

Ruperanden holder åpent i vinterferie, juleferie, påske og en del helger vintersesong. Baker rundtstykkene og annen bakst selv. Har vafler og kakao m.m. Se åpningstider på facebook.com/ruperanden

Hakkesetstølen har vært stengt når jeg har vært forbi, men her er det servering og tilbud om overnatting. Se nettsiden hakkeset.no for mer info

Flere Geilo-tips:

Vinter og skisport på Geilo

Spatid på Vestlia

4 flotte korte skiturer på Geilo

Reise dit:

  • Bergensbanen går mellom Oslo og Bergen og stopper på Geilo
  • Biltur fra Oslo tar i underkant av tre og en halv timer
  • Biltur fra Bergen tar i underkant av fire timer
annonse

Booking.com

Jeg gjør oppmerksom på at dette ikke er en gjennomgang av alle serveringssteder på Geilo og omegn, men fortrinnsvis de jeg har testet selv. Flere tips og anbefalinger kommer etterhvert som jeg får testet flere steder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.