Geilo: tips til restauranter året rundt

Dessert Hallingstuene Geilo

Det beste med Geilo, er selvsagt naturen rundt og beliggenheten. Men at Geilo sentrum også kan skilte med gode vinkjellere, vin- og gourmet-festivaler og en av Norges mesterkokker, er et definitivt pluss.

Og det er i tillegg til en rekke andre tilbud i Geilo og omegn.

Etter å ha tilbrakt noe tid på Geilo nå, har jeg fått gjort meg rimelig godt kjent med tilbudene her. Jeg har ikke imidlertid ikke testet alle spisestedene, men deler likevel erfaringer fra de stedene jeg har besøkt.

Spisesteder på Geilo

Hallingstuene er min absolutte favoritt så langt. Ekteparet Froda Aga og Berit Kongsvik driver restauranten med i alt tre hallingstuer og har klart å holde det gående i hele 25 år. Imponerende, spør du meg! Her serveres kvalitetsmat og rause porsjoner, samt at restauranten har en av Norges beste vinkjellere. Et must for gourmetfolk!

Nettside: hallingstuene.no

Vestlia Resort og Spa har utvidet både restauranten og hotellet for øvrig. Her er det nå inndelt i en mer uformell afterski-del, med bar og enkel á la carte-meny, i tillegg restauranten. Godt nytt å se at menyen for vinteren 2018/2019 har fokus på lokalmat! Her er leverandører som kjøtt fra Tamt & Vilt i Hemsedal og Rudningen i Hol representert, samt oster som geitost fra Prestholt, Leirgrøv og Lod Garvagh.

annonse


Booking.com

Sofia’s Café & Bar serverer rause hjemmelagde lunsjporsjoner og kaker, men har også middag på kveldstid. Caféen har vunnet flere priser for matserveringen. Caféen ligger på Hotel Bardøla, som for øvrig også har hjemmelaget mat i hotellets restaurant. Jeg har spist club sandwich på Sofia’s, men hotellets restaurant har jeg ikke testet.

Dr. Holms Hotell har fått sin egen á la carte restaurant, Christian’s. Denne har jeg ikke hatt anledning til å teste ut ennå.

Det franske bakeriet på Highland Lodge er helt strålende og definitivt mitt favorittbakeri i Norge. Her kan du kjøpe både croissanter, brød og påsmurt baguette. Her serveres også pizza, i tillegg til at det serveres pastaretter.

Ellers finner du et bakeri og flere kaféer i Geilo sentrum, blant annet Café Mocca, som har god sandwich og kaffe. Nytt av vintersesongen 2018/2019 er at Perleporten har fått steinovn. Spennende!

Det er også flere restauranter på Geilo som jeg ikke har prøvd ennå. I tillegg til Peppe’s finner du også den tyrkiske restauranten ved det klingende navnet Tyrkisk restaurant, samt kinesiske Golden House.

Bakkekroene på Geilo

Jeg har nå testet de fleste av spisestedene i bakken på begge sider av dalen:

  • Kikutstua har den beste maten, og en ganske bred meny av hjemmelagde burgere. Her er også stor og solrik uteservering.
  • Stugu ved trekket på Vestlia-siden har grei pizza,
  • Havsdalskroa har godt utvalgt i bakst og kaker, samt en ok steinovnsbakt pizza, mens
  • Taubanekroa serverer pølser i ulike varianter, for den som foretrekker det.
  • Toppen har jeg ikke prøvd ennå, da det enten har vært stengt eller fullt så langt.
  • Slaatastugu har jeg også til gode å teste

Afterski på Geilo

Mest kjent er nok fortsatt afterskien på Skibaren  Dr. Holm’s, og her er det fullt hus og høy stemning spesielt lørdag ettermiddag. Ser du etter stedet ”der det skjer” nå for tiden, skal du ta turen til Havsdalskroa og Taubanekroa. Ellers arrangeres det afterski også andre steder i Geilo og omegn.  Vintersesongen 2018/2019 står også Vestlia Resort klar med afterski-tilbud. I sesong går det buss mellom afterski-stedene og hotellene. Pris er kr. 50,-.

Serveringshytter i Geilo-området

Prestholtseter har åpent sommer og vinterstid, men ikke hver dag og heller ikke hver måned. Her serveres rømmegrøt, spekemat, vafler m.m. Har skjenkebevilgning. Sjekk åpningstider på facebook.com/prestholtseter

Ruperanden holder åpent i vinterferie, juleferie, påske og en del helger vintersesong. Baker rundtstykkene og annen bakst selv. Har vafler og kakao m.m. Se åpningstider på facebook.com/ruperanden

Hakkesetstølen har vært stengt når jeg har vært forbi, men her er det servering og tilbud om overnatting. Se nettsiden hakkeset.no for mer info

Flere Geilo-tips:

Vinter og skisport på Geilo

Spatid på Vestlia

4 flotte korte skiturer på Geilo

Reise dit:

  • Bergensbanen går mellom Oslo og Bergen og stopper på Geilo
  • Biltur fra Oslo tar i underkant av tre og en halv timer
  • Biltur fra Bergen tar i underkant av fire timer
affiliate-reklame for booking.com

Hotelltips på Geilo

Vestlia resort og spa

Vestlia Resort

Norges beste fjell og spa-resort?

Les mer

Dr. Holms

Dr. Holms

Klassisk og erværdig hotell. Lunt og koselig, men rommene trenger oppussing.

Les mer her

Andre alternativ

Jeg gjør oppmerksom på at dette ikke er en gjennomgang av alle serveringssteder på Geilo og omegn, men fortrinnsvis de jeg har testet selv. Flere tips og anbefalinger kommer etterhvert som jeg får testet flere steder.

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.