Cortina – perfekt for alpeeventyr og gourmetopplevelser

Cortina – perfekt for alpeeventyr og gourmetopplevelser

Cortina d’Amprezzo ligger midt i alpene, to timer å kjøre fra Venezia. Drar du hit, har du hele Dolomittenes løypenett i din hule hånd. 

Cortina var blant de første turistdestinasjoner i Dolomittene og er kjent for blant annet OL i 1956. Det var her World Ski Championships ble lagt til i 2021 og i 2026 vil OL nok en gang bli avholdt her.

Les også: Dolomittene – perfekt for en roadtrip med fjellturer og gourmet

Cortina – fint både vinter og sommer 

Om vinteren er dette et supert utgangspunkt for å utforske Dolomittene på ski. Cortina ligger nemlig del av Dolomiti Superski område, som inkluderer blant annet det kjente passet Falzarego. 

Om sommeren er det mer enn hundre km. turstier og over tretti via ferrata-ruter å følge. I fjellene finner vi flere gode refugias eller hütten som tilbyr nydelig mat, på ekte italiensk alpevis. 

I byen kan du gå på shopping i eksklusive merkevarebutikker, kjøpe med hjem deilig lokale favoritter eller ganske enkelt spise deg fra restaurant til restaurant. 

Se min e-bok DOLOMITTENE på 1-2-3 for tips til gode restauranter og overnatting i Cortina – og andre deler av Dolomittene

En panoramatur gjennom historisk landskap

Kabelbanen Lagazuoi tar oss opp til fjelltoppen på 2778 moh., der en 7,5 km lang skitur ned The Hidden Valley venter. Dette er en panoramatur gjennom historisk landskap, som var avgjørende under 1. verdenskrig.

På tidligere nevnte Scottoni Rifugio står kokken klar med grillen og strudelen ligger og venter i kakedisken. Etter en bedre lunsj, bærer det videre nedover, forbi isklatrerne og frem til hestetrekket som er en opplevelse i seg selv. 

For noen Euro får vi skyss mot Amentarola, der taxibusser står klar for å kjøre oss til neste trekk for returen hjemover – på ski.

Se mer informasjon om denne løypa på altabadia.org

Tips til skituristen 

Skiutleie 

Flere steder og butikkene åpner tidlig. Husk å sjekke om hotel- let har rabattavtale.

Se min e-bok DOLOMITTENE på 1-2-3 for tips til gode restauranter og overnatting i Cortina – og andre deler av Dolomittene


Komme seg til trekkene

Det går skibuss til gondolene, ta nr. 3 eller 8 avhengig av hvilken du skal på. 

Ski Dolomiti 

Et løypenett bestående av 12 skiresorter som gjør at du kan kjøre på kryss og tvers i Dolomittene og har tilgang på 450 skiheiser med kun ett skipass. 

Les mer her: dolomitisuperski.com 

Skikort 

Du kan kjøpe skikort i hotellets resepsjon eller på nett. 

reklame for egen utgivelse

Reiseguide til Dolomittene, Italia

Sjekk ut guiden i min nettbutikk


Hei! Jeg er Mette S. Fjeldheim – reiseskribent og kulturjournalist. Det er jeg som reiser, skriver og tar bildene til artiklene du leser her på Reiselykke®. 

PS! Følg meg gjerne på Instagram @reiselykke og i min skrivestue på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼

Mette S. Fjeldheim Reiselykke

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!