Gatelangs Greenpoint, Brooklyn

Gatelangs Greenpoint, Brooklyn

Kjent som New Yorks «Lille Polen» og åsted for HBO-serien Girls, regnes Greenpoint  for å være et up-and-coming nabolag i Brooklyn.

Arbeider- og industristrøket Greenpoint er i åpenbar endring. Fortsatt finner vi industrihaller, bil-lakkerere, steinimportører og blikkenslagere her. Det hamres, bankes og drilles. Men midt opp i alt dette, dukker også en og annen forretning opp, en kafé eller øl-hall. Fasader males om og det er ikke lenger bare menn og kvinner i kjeledress og med olje på hendene som henger rundt i nabolaget.

Det hevdes at Greenpoint er det Williamsburg en gang var. Hipt og up-and-coming, men med mindre grønt-områder enn det tilstøtende nabolaget Williamsburg. Havneområdet er imidlertid under planlagt utbygging. Etterhvert vil Williamsburgs grønne oase mot East River fortsette langs vannkanten her, som parken på motsatt side av vannet.

– That’s what we’re hoping; that a lot of people discover this little secret, but keep it to them selves, sier bokhandleren som på syvende året holder til her i Greenpoint, Brooklyn.

Som nabolag regnes Greenpoint som et noe tryggere og rimeligere sted å bo enn i det tilstøtende nabolaget Williamsburg. Imidlertid er det her fortsatt en god del færre butikker og kaféer. Prisene på boliger er forventet å gå opp, og det er sannsynligvis bare et tidsspørsmål før flere av garasjeanleggene kjøpes opp og bygges om til leilighetskomplekser.

Les også: New York for førstegangsreisende

Jeg tok beina fatt og utforsket Greenpoint en lang formiddag.  Her er noen fotos.


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!