Gatelangs Greenpoint, Brooklyn

Green Point

Kjent som New Yorks «Lille Polen» og åsted for HBO-serien Girls, regnes Greenpoint  for å være et up-and-coming nabolag i Brooklyn.

Arbeider- og industristrøket Greenpoint er i åpenbar endring. Fortsatt finner vi industrihaller, bil-lakkerere, steinimportører og blikkenslagere her. Det hamres, bankes og drilles. Men midt opp i alt dette, dukker også en og annen forretning opp, en kafé eller øl-hall. Fasader males om og det er ikke lenger bare menn og kvinner i kjeledress og med olje på hendene som henger rundt i nabolaget.

Det hevdes at Greenpoint er det Williamsburg en gang var. Hipt og up-and-coming, men med mindre grønt-områder enn det tilstøtende nabolaget Williamsburg. Havneområdet er imidlertid under planlagt utbygging. Etterhvert vil Williamsburgs grønne oase mot East River fortsette langs vannkanten her, som parken på motsatt side av vannet.

– That’s what we’re hoping; that a lot of people discover this little secret, but keep it to them selves, sier bokhandleren som på syvende året holder til her i Greenpoint, Brooklyn.

Som nabolag regnes Greenpoint som et noe tryggere og rimeligere sted å bo enn i det tilstøtende nabolaget Williamsburg. Imidlertid er det her fortsatt en god del færre butikker og kaféer. Prisene på boliger er forventet å gå opp, og det er sannsynligvis bare et tidsspørsmål før flere av garasjeanleggene kjøpes opp og bygges om til leilighetskomplekser.

Reiselykke tok beina fatt og utforsket Greenpoint en lang formiddag.  Her er noen fotos.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reiselykke er en uavhengig utgiver av redaksjonelt innhold om reise og inneholder affiliate-lenker for å kunne frigjøre tid til oppdatering og å fortsette å dele gratis innhold. Om du kjøper noe via disse lenkene, vil Reiselykke motta en liten sum uten at du må betale mer. Takk for at du leser!

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.