Se Brooklyn på to hjul

Se Brooklyn på to hjul

Det er kanskje ikke det første som slår en i det en sjekker inn på hotell i Brooklyn. Men faktisk er det ikke så dumt å se seg om i Brooklyn på sykkel. For området er digert – og godt lagt til rette for syklister, tro det eller ei.

Asfalt, biltrafikk og fotgjengere overalt. Busy, bustling og nervepirrende. Sykkelstien er borte vekk, trafikken er øredøvende og i munnen kjenner jeg et hint av tørt asfaltstøv. Det knaser mellom tennene som var jeg på sandstranden eller et sted i ørkenen. 

Men jeg er ikke der. Jeg er lost på sykkel i Brooklyn.

Gate opp og gate ned byr på ulike dufter – til tider dunster. Fristende matos og surnet stank fra gammel mat om hverandre. Søppeldunkene avgir leie gasser, kroppslig avfall gir et ublitt møte med noen av gatehjørnene. Det er som om vi ruller gjennom et livsløp og lukter oss gjennom livets opp- og nedturer.

Sola steiker og svetten siler. Vi må stoppe opp iblant for å fylle på med vann, for å legge på et ekstra beskyttende lag solkrem. Et sted i skyggen innser vi endelig feilgrepet vi åpenbart har foretatt. Det tok sin tid … For langt tilbake et sted tok vi av til venstre der vi skulle tatt til høyre. Dette lille uhellet, eller omveien, tar oss en ekstra time …

Man kan også si det ga en ekstra runde sightseeing. For hvordan ellers ville jeg sett denne delen av Brooklyn? Syklet gjennom disse gater? For nettopp slik fikk jeg se en annen verden og en annen side ved Brooklyn enn den jeg hadde opprinnelig planlagt.

Nå er det bare å snu. Sykle tilbake. Finne riktig vei – og et sted underveis få et gjensyn med det jødiske kvartalet langs Flushings Avenue. Ta nærmere i øyensyn også dette nabolaget, som på sitt vis kan minne om den ortodokse delen av Jerusalem.

For her i Flushings er menn og kvinner, tross den varme sola, godt tildekket. Vi møter voksne menn og små gutter i skjorter og mørke benklær, med barberte hoder under hattene, og med de typiske lokkene langs kinnbeina som kjennetegner ortodokse jøder.

Vi møter kvinner som har dekket til håret, enten med store luer som minner om 40-tallets mote, eller heldekkende skaut, knyttet på helt bestemt vis. De bærer perleøredobber og lange skjørt som rekker langt ned på legger dekket av tette strømper. Føttene er snøret inn i fornuftige sko, mens de oventil bærer tykke gensere eller strikkejakker.

Det ser så varmt ut, tenker jeg, og trekker lett i kjolen, forsøker å få den til å dekke mer av beina. Og fortsetter å trø i retning Brooklyn Bridge, der restaurant-klassikeren Grimaldi’s er målet. Grimaldi’s, en pizza og et iskaldt glass cola.

Reisetips til Brooklyn:

Sightseeing på sykkel fra Williamsburg til Brooklyn Bridge

  1. Sjekk med hotellet om de låner ut sykler, ta kontakt med et utleiesenter eller lei en av syklene som står gatelangs rundt omkring i Brooklyn.
  2. Sykkelruten fra nordre del av Williamsburg til Brooklyn Bridge tar deg langs East River med Manhattan skyline og industrihavnen i bakgrunnen. Her er mange gode muligheter til å knipse fotos av Manhattan.
  3. Benytt gjerne anledningen til å ta en pizza på Grimaldi’s restaurant.
  4. Blir du for sliten, begynner det plutselig å styrtregne – eller orker du rett og slett ikke å sykle tilbake? Da er det bare å ta ferjen to stopp fra Fulton Ferry Landing, og du er sånn cirka tilbake i Williamsburg i Brooklyn igjen. Ferjebillett for voksen + sykkel er $5 (per 2014)

Les også

-> Gatelangs Greenpoint

-> Trendy nostalgi i Williamsburg

New York Skyline sett fra Brooklyn

 


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!