Geilo: 4 flotte korte skiturer

Geilo: 4 flotte korte skiturer

Med mengder av kritthvit snø, knallføre og forhåpninger om strålende vintervær i ukesvis fremover, tenkte jeg å dele noen tips til flotte korte skiturer.

Det finnes utallige turer å gå i høyden på begge sider av dalen i Geilo, enten du kjører bilen til Kikut, til Havsdalen eller Ustaoset. Det er også mulig å ta trekket opp på begge sider av Geilo sentrum og gå innover.

I løpet av denne vintersesongen har jeg funnet meg noen favoritter, som er sånn akkurat passe lange – om du ikke er veldig erfaren skigåer, da. Selv er jeg langt fra født med ski på beina, men setter pris på å lange ut på smørefrie ski – og setter særdeles pris på en pust i bakken innendørs på en av serveringsstedene i fjellet. Ikke minst er det deilig å komme hjem igjen, med god samvittighet og god appetitt, etter et par timer med strålende sol og glitrende føre.

Her er tips til 4 flotte korte skiturer i og ved Geilo

Ruperanden

Denne turen går inn i delvis lett skogskledd område fra Kikut, der du kan velge to veier frem til serveringshytta Ruperanden – en på 5 km og en på 6,5 km. Den korteste er den mest krevende oppover, og der går det fortest nedover.

Jeg velger meg den lengste runden først, en kopp kakao på serveringshytta, før jeg suser av gårde tilbake til parkeringen ved Kikut Fjellstue. Lengde: 11,5 km. Mer info om åpningstider etc. på facebook.com/ruperanden

Rundt Snøhovda

Denne turen går opp på vidda, over tregrensa. Jeg liker best å ta trekket fra Havsdalen (t-krok) og så gå innover mot Øksle, videre mot Snøhovda og nedover igjen via Skarvranden.

Tilbaketuren går selvsagt langt raskere enn oppover … Her er ingen serveringshytte på veien, men det er jo mulig å legge inn et stopp ved Havsdalskroa, like ved parkeringsplassen. Lengde: litt usikker her, anslår det til under en mil.

Skiturer fra Hakkesetstølen

En kort skitur fra parkeringsplassen ikke langt unna Kikut, kommer vi til Hakkesetstølen, en koselig serveringshytte med utsikt og skiløyper i alle retninger.

Om ikke turen inn til stølen er særlig utfordrende, kan man fint gå en lengre tur, og ta stoppet på Hakkesetstølen på veien tilbake. Her går du så langt du vil, i en eller annen retning. Se nettsiden for mer info: hakkeset.no

Ustedalsfjorden rundt

Ustedalsfjorden rundt passer best for treningsturer eller koseturer når været ikke tillater en å dra opp på vidda. Runden kan startes fra flere utgangspunkt: Vestlia, sentrum eller Geilo beach. Lengde: hele fjorden (egentlig vannet) rundt er ca. en mil, mens den kortere Veslefjorden rundt er på 4,5 km. Etterpå kan du ta turen til Vestlia for en kaffe eller lunsj.

Følg med på Facebook.com/geiloloypeomrade og appen Skisporet for statusoppdatering på oppkjørte løyper.

Flere Geilo-tips:

Vinter og skisport på Geilo

De beste serveringsstedene på Geilo

Reise dit:

  • Bergensbanen går mellom Oslo og Bergen og stopper på Geilo
  • Biltur fra Oslo tar i underkant av tre og en halv timer
  • Biltur fra Bergen tar i underkant av fire timer
affiliate-reklame for booking.com

Hotelltips på Geilo

Vestlia resort og spa

Vestlia Resort

Norges beste fjell og spa-resort?

Les mer

Dr. Holms

Dr. Holms

Klassisk og erværdig hotell. Lunt og koselig, men rommene trenger oppussing.

Les mer her

Andre alternativ


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Hei, Laila
    Takk for det! Ja, jammen har det vært noen fine turer, altså. Og så har det vært ganske mye bra vær også, synes jeg

    Hilsen Mette

error: Content is protected !!