Intervjuet i Aftenposten

Jeg ble nylig intervjuet i Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen, med utgangspunkt i artikkelen jeg skrev under tittelen Bondhusvatnet – Hardangers Instagram-hotspot.

Aftenposten har vært i Hardanger og tatt turen til Bondhusvatnet. I den forbindelse ble jeg intervjuet om Bondhusvatnet, med utgangspunkt i min artikkel om da jeg selv tok turen i fjor sommer.

Den fine saken om det fotovennlige Bondhusvathet er skrevet av Camilla Flaaten, og sto nylig på trykk i Aftenposten, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende – både på nett og i papir.

Les hele artikkelen i nettsaken her (betalingsmur): Er turen til et av Norges mest intavennlige vann verdt det? eller i dagens papiravis.

Under kan du lese noe av det vi snakket om i forbindelse med intervjuet:

Hva jeg mener med at vannet er Instagram-vennlig:

Med det tenker jeg på fargen på vannet og naturen rundt, med fjellene, med antydning til snøen og breen, samt fossefall i bakgrunnen. Man kan nærmest se det som kulisser, særlig fungerer naturen gjerne slik på sosiale medier, som backdrop. Og ikke minst: Det er plassert ut en liten robåt på vannet, nærmest som et blikkfang. Om dette er bevisst, eller om båten brukes til noe, vet jeg ikke. 

En kort beskrivelse av min egen tur dit:

Vi (min mann og jeg) sov i bilen like i nærheten natta før og tok turen i duskregn. Med andre ord, ikke de mest perfekte værforhold for gode bilder, men i høyeste grad realistisk – det er tross alt mer skyer enn sol i vest. 

Selve gåturen er ikke krevende, og turen opp er ikke lang. Derfor skriver jeg også at det er en fin tur å gå for de som har med barn og barnevogn, for eksempel, siden det er en bred grusvei opp. Det er fullt mulig å gjøre turen lenger, da, for det er en smalere sti på siden av vannet som fører videre oppover. 

Hvilken effekt jeg tror reisebloggere i dag for reiser i Norge:

Jeg tror reisebloggere har stor påvirkningskraft på hvor de velger å legge utflukter og ferier i eget land. Reisebloggere viser vei på troverdig måte, i og med at de selv har vært et sted og kan fortelle med egne ord og bilder fra et område eller sted man kanskje vurderer å dra. Det er ikke alle nordmenn som har reist like mye i eget land om sommeren, og særlig i fjor merket jeg at det plutselig var behov for informasjon om norske reisemål. Da fikk mange av mine tidligere blogginnlegg fra norske reisemål økt pågang gjennom søk på nett. 

Folk ønsker vakre bilder i feriefeeden

Sosiale medier har så klart også stor påvirkningskraft, mens informasjonen man finner der er mer begrenset enn på en blogg. Attraktive bilder tiltrekker flere, og jeg tror nok mange ønsker å fylle egen feriefeed med fine Norgesbilder. Vakker natur gjør seg som en fin bakgrunn, for å si det sånn! Dermed får det hele en forsterkende effekt – vi kan alle bli ambassadør eller en påvirker gjennom bildene vi deler på Instagram, for eksempel. 

Sosiale medier kan også by på utfordringer for reiselivet

Det kan også være «en hake» ved at mange deler feriebilder på sosiale medier: Når veldig mange plutselig trekkes mot noen få steder, kan det bli utfordring med masseturisme, uten at det er lagt til rette for det. Det gjelder ikke nødvendigvis Bondhusvatnet, hvor det er anlagt grusvei og som har vært en turistattraksjon i lange tider. Men det kan fort gjøre seg gjeldende andre steder. 

Her finner du artikkelen min om Bondhusvatnet etter turen i 2020
Regndråper Bondhusvatnet

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!