Kyoto: Templer, geishaer og markeder

En gang var Kyoto Japans hovedstad, men i  dag regnes Kyoto for å være Japans kulturelle hovedstad. Byen er en stor opplevelse i seg selv, med koselige gater, spennende markeder og et hav av templer og shinto-helligdommer å besøke. 

Det begynner å bli en stund siden jeg besøkte Japan nå, men Kyoto gjorde uslettelig inntrykk på meg. Dette viste seg å  være en helt annen by (naturligvis) enn Tokyo, med en mer tradisjonsrik atmosfære. Byen er mer oversiktlig og det var spennende å vandre rundt område for område, og bare følge smau og gater.

Her skriver jeg om Tokyo
Kyoto

Ikke minst var det spennende å besøke de mange kjente templene i Kyoto. Det vil si noen av dem, det er jo så ufattelig mange å velge mellom!

10 tips til severdigheter og templer i Kyoto

Mette ved Fushimi Inari-taisha

Med mer enn 1600 buddhistiske templer og 270 shinto-helligdommer er det nok av severdigheter å se i Kyoto. Her er tips til 10 sentrale severdigheter å få med seg. Men husk: Bare det å gå rundt i gatene og parkene er en severdighet i seg selv! Tipsene er merket av på dette kartet her.

Fushimi Inari-taisha

Fushimi Inari-taisha

Dette imponerende tempelet ligger ved foten av fjellet Inari på 233 moh., der vi følger en sti oppover, gjennom søyler hele veien til toppen. Hele turen tar ca. 2 timer å gå. Les mer her

Fushimi Inari-taisha Kyoto-2

Tenryju-Ji

Tenryju_Ji Temple

Dette er hovedtempelet til Tenryū-ji retningen i den zen-buddhistiske sekten Rinzai. Tempelet ble grunnlagt i 1339 og er i dag en del av UNESCOs verdensarv.

Tenryju_Ji Temple

Kinkaku-Ji

Kinkaku-Ji

Den gyldne paviljongen ligger nydelig til, der det speiler seg i vannet hvor det er plassert. Dette var tidligere bygget som en villa  til en shogun og er i dag et zen-tempel, som er en del av UNESCOs verdensarv i Tokyo.

Kiyomizu-templet

Kiyomizu-templet i Kyoto

Dette tempelet ligger i høyden over Kyoto, og du går gjennom gater oppover i retning tempelet. Her kan du forvente å se en del jenter iført tradisjonsrike geisha-kostymer, utkledd for en dag.

Kiyomizu-templet

Ryōzen Kannon

Den store Buddha-figuren er et krigsminne om Stillehavskrigen, ble bygd av Hirosuke Ishikawa og avduket i 1955. Les mer her

Ryōzen Kannon

Arashiyama bambusskog

Bambusskogen Arashiyama er en av de mest fotografterte stedene i og rundt Kyoto. Her følger det stier på stier under høye bambusstrær, og området ligger like ved Tenryju_Ji Temple, så disse to severdighetene er fine å kombinere.

sti i Arashiyama bambusskog

Okochi Sanso Garden

Dette er det tidligere hjemmet til filmskuespilleren Denjirō Ōkōchi, hvor besøkende kan gå rundt i hagen. Flere av bygningene regnes som en del av myndighetenes eiendom.Les mer her

Okochi Sanso Garden

Matmarkedet Nishiki

Nishiki Food Market er et must å besøke, om ikke for å spise der, så for å se. Her får du litt av hvert, og det finnes også små restauranter å sitte ned på.

Nishiki Food Market Kyoto

I tillegg finner du et par gavebutikker, der du kan kjøpe finere souvenirer med hjem, som diverse skåler, te-sett og sake-sett. Et av disse er Pulau Deco.

Hanami i Kyoto

Hanami i Kyoto

Befinner du deg i Kyoto omtrent i midten av mars, er sannsynligheten stor for at du vil kunne se kirsebærtreblomstringen – også kalt hanami, som betyr «å se på blomster». Dette er en helt egen aktivitet og severdighet i Japan, deriblant Kyoto.

Nishiki Food Market Kyoto

Se en ekte geisha

Er du i Kyoto, og ønsker å dra ut på byen for å se etter en geisha? Da er dette beste tips: dra til Gion og finn frem til Hanami-koji. Det er i denne gaten, eventuelt de tilstøtende gatene, geishaene er lettest å finne på vei til og fra oppdrag på kveldstid. 

Geisha i Kyoto
To kvinner klvedt som geisha for en dag

Det er også gode muligheter for å se en geisha på vei til oppdrag i bar- og restaurantgaten Pontocho Alley, som har en rekke eksklusive serveringssteder.

Geisha i Kyoto
En ekte Geisha i Gion-distriktet i Kyoto
Les om da jeg fikk se en ekte geisha i Kyoto

Flere reisetips til Kyoto:

Spise og drikke i Kyoto

Teppanyaki

Vil du spise godt, kan jeg anbefale teppanyaki-restauranten Mikaku, der du for en stiv pris får den beste kobe-biff servert.

Teppanyaki kokk

For nudelretter, gå til populære Ippudo ved matmarkedet. Cafe 363 eller La Flamme Blue i Takoyakushi st er populære kaféer/te-salonger.

Kveldstid kan jeg anbefale bar-gata Ponto-Cho som følger langs elva. Sjekk ut Bar Rinto, en rolig bar med klassisk musikk. Her koster det en liten sum for å komme inn. Et annet trivelig sted er Hello Dolly, en sjarmerende jazz-klubb med gamle dører og der glassene vaskes for hånd.

Drinker på Bar Rinto i Kyoto

Shopping i Kyoto

Selv om Tokyo er selveste shopping-hovedstaden i Japan, er det fullt mulig å komme hjem med mer eller mindre varige minner også fra Kyoto.

Kyoto

Shopping-arkaden i Teramachi street. og Shin-kyoguko. Her er fint å gå om det regner, men her er mest lokale klesbutikker, samt et par souvenir-butikker. Av andre sentre finner vi Zest Oike, somer et undergrunns-shoppingsenter, som ligger i Oike street.

Kyoto

Takashimaya er et shoppingsenter med delikate serveringssteder. Internasjonale designmerker finner du også i Shojo street.

Kyoto

Takoyakushi street og tilstøtende gater (like bak Nishiki) har små-butikker og tydelig ungt tred-preg. Her finner vi individuelle små butikker som Frapbois og Casino Club, samt BMC 2ND for vintage.

Merk: Det er en stund siden jeg besøkte Kyoto, men omtalte steder er merket av på kartet her.
Kyoto

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!