Rattanakosin Island – Bangkoks gamleby

Vil du oppleve det ekte Bangkok, det historiske og kulturelle sentrum, bør du legge turen til Rattanakosin Island. Her ligger de største severdighetene og flere områder verdt å utforske til fots.

Bangkok er blitt kalt Østens Venezia. Det er ikke uten grunn: Dette området var omgitt av murer og fylt med  kanaler (khlonger), som er som sidespor fra elva Chao Phraya.

I dag finnes det fortsatt kanaler i Bangkok, men mange av dem er tettet igjen og erstattet med veisystemer. Men likevel finnes det altså flere igjen – og det gjør at Rattanakosin Island, Bangkoks gamleby, fortsatt fremstår som ei øy på kartet. Små, blå årer fører rundt denne delen av storbyen, der broer kobler veiene sammen. Se kart over Rattanakosin island her, med omtalte steder avmerket på kartet.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

Grand Palace og Wat Pho

Grand Palace og Wat Pho

Og det er her, midt i Bangkoks hjerte, vi finner de største severdighetene – som Grand Palace og Wat Phra Kaew, med den smaragdgrønne Buddha-statuen (Emerald Buddha), og Wat Pho med den enorme, liggende Buddha og rundt tusen andre Buddha-statuer.

Her finner vi også nasjonalmuseet, Siam-museum og historiske, fortsatt levende markeder, som amulettmarkedet Tha Phra Chan Market, blomstermarkedet Pak Khlong Market og Tha Tien Market, som er fylt med tørket fisk og andre tradisjonsrike fiskeprodukter.

→ Her finner du min guide til Bangkok: Reiseguide til Bangkok, Thailand

Bangkok til fots

For ikke å glemme: Dette er en del av Bangkok der vi finner spennende byområder og livlige gater som er fine å utforske til fots. Her kan vi gå gatelangs og se det ekte Bangkok på nært hold.

Gatelangs Bangkok

Her kan vi se lokale håndverkere smi almisseboller for munkene, møte møbelsnekkere, vandre mellom bildeler og street art i distriktet Talat Noi.

Talat Noi Bangkok

Og ikke minst: her kan vi utforske Chinatown. Les også: Bangkoks buddhistiske kulturarv

reklame for egen ebokutgivelse

Reiseguide til Bangkok Thailand, forside

NYHET: Reiseguide til Bangkok

BANGKOK på 1-2-3 er en e-bok i pdf-format, der Mette fra Reiselykke har samlet sine beste reisetips til Bangkok.

Denne guiden gir en rask innføring i Bangkok – på 1-2-3! Her får du det du trenger, samlet på ett brett. Tips til hvordan du kommer deg rundt i byen, tips til anbefalte områder å bo i, tips til severdigheter, gode spisesteder og litt om kultur og historie.

Les mer her

China Town – for gull, urter og matmarked

For Chinatown er en opplevelse i seg selv: Her er det livlige gater, markeder og neon. Her ligger Yaowarat Road, som er det største markedet for salg og kjøp av gull i Thailand. Denne gata er også en populær destinasjon for folk som elsker mat!

På kveldstid forvandles nemlig denne stripen fylt med gullforretninger, kinesiske urteutsalg og restauranter til et matmarked.

Da dukker gateselgerne og matbodene opp og byr på kinesisk mat og sjømat. Forvent lange køer utenfor de mest populære mat- bodene. Dette er hva Thailand Chinatown Night Market er kjent for!

Bang Lamphu – det gamle Bangkok

Bang Lamphu er en av de eldste områdene i Bangkok og på Rattanakosin Island, og ligger ved Chao Phraya nær gatene Phra Arthit, Phra Sumane og Ratchadamnoen. Dette området har alltid vært et handelsområde siden begynnelsen av Kong Rama Is styre. Dette var også Bangkoks foretrukne shoppingområde på 1960-tallet. I dag er dette et fint sted å legge gåturen. Her er det en miks av klassiske butikkfasader, historiske landemerker og varehus, samt gateselgere.

Legg turen til Soi Rambuttri for smakfull street food i kveldingen. Det er også her i området backpackernes paradis i Bangkok,  Khao San Road, ligger. Her er det billig overnatting, utesteder og suvenirbutikker og passer best for den som reiser på stramt budsjett og gjerne vil ta seg en fest.

→ Les også: Historisk kroningsseremoni i Bangkok

Affiliate-reklame for booking.com

Riva Surya – et boutique hotell midt i smørøyet

Riva Surya

Jeg kan anbefale Riva Surya, et mindre boutique hotell som ligger noen kvartaler unna og vender ut mot elva. Hotellet er familiedrevet, har basseng og restaurant.

Riva Surya har utmerket beliggenhet. Det ligger nær Grand Palace og Wat Pho, og i tillegg er det gåavstand til Khao San Road og Soi Rambuttri. Det går også båt opp og ned langs elva med kort gangavstand til stoppestedet. Nærmeste undergrunn ligger ca. 2 km. unna.

Les mer her

Rattanakosin Island Bangkok

Reiselykke var invitert av Thailands offisielle turistkontor


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
  1. Jeg trodde jeg skulle synes Bangkok var skummelt, stort og overveldende. Istedet absolutt elsket jeg Bangkok, og selv om det er stort og kan ta tid å komme seg fra A til B, så var det bare en helt fantastisk by. Så mye å se og gjøre! Skal definitivt tilbake en gang, blir nok noen dager i byen neste gang jeg befinner meg i Asia. 🙂 Så mange fine bilder du har tatt, Mette!

error: Content is protected !!