Drop-in yoga i Oslo

Drop-in yoga i Oslo

Er du en omreisende yogi og går turen til Oslo? I så fall har jeg tips til hvor du kan stikke innom et yogasenter for drop-in yoga i Oslo! Jeg har nemlig tatt for meg – foreløpig – tre av Oslos yogasentre og testet deres tilbud på drop-in yoga. 

Som alle yogier vet: Yoga kommer i mange varianter og retninger. Og bare her i Oslo finnes det er rimelig godt utvalg av yogasentre. Mange av dem tilbyr også drop-in timer – og jeg har testet tre av dem. Ved å benytte tilbud om drop-in yoga kan også du som er på reise få tatt deg en god yogatime i løpet av helgen eller arbeidsuka. Selv om du er borte fra matta eller yogasenteret du pleier å gå på.

Drop-in yoga på reise – og hjemme

Selv gjør jeg gjerne dette når jeg er på reise, som da jeg nylig var i Tulum, eller for eksempel da jeg var på pressetur til Aruba og overnattet på nydelige Manchebo Resort & Spa. Ellers reiser jeg nå alltid med yogamatte, slik at jeg har muligheten til litt egen yogatrening uansett hvor jeg er i verden.

Yoga på Manchebo Beach Resort og Spa
Her fra yogatime på Manchebo på Aruba

Men til vanlig bor jeg altså i Oslo. Og for oss som bor i området, er det å benytte seg av en drop-in yogatime en fin mulighet til å gjøre seg bedre kjent med ulike yogaretninger, sentre og selv vurdere hva som passer best for en selv. Senteret jeg selv har trent yoga ved i en årrekke, har nå stengt dørene. Dermed var det ekstra interessant for meg personlig å sette meg bedre inn i yoga-tilbudet i Oslo.

Som tenkt, som sagt, som gjort: Jeg gjorde det til et personlig prosjekt å teste drop-in yoga i Oslo. Sentrene jeg har testet i denne runden, er Kjernekraft, Northern Light og HiYoga Oslo Vest. Alle instruktørene fremsto trygge og erfarne innen sine felt, alle steder ble jeg ønsket vennlig velkommen med et smil og alle kan jeg personlig anbefale. Men noe skiller dem likevel ad, deriblant beliggenhet og stil. Dette blir nærmere beskrevet under.


Kjernekraft

Kjernekraft Oslo

Kjernekraft er et år gammelt og ligger sentralt i Oslo sentrum i Folketeaterpassasjen. Lokalene er moderne og her er delikat og lunt. Jeg ble ønsket hjertelig velkommen av både resepsjonist og instruktør, som også viste meg rundt.

Om tilbudet: Her tilbys daglige yogatimer og pilates, samt ulike behandlingsformer. Kjernekraft har en liten yogashop i første etasje, hvor det selges diverse yogautstyr.  Studioet ligger i andre etasje, uten innsyn fra passasjen.

Om fasilitetene: Lokalene har to treningssaler og behandlingsrom, garderober med dusj og alt av yogautstyr tilgjengelig. Du trenger derfor ikke ta med matte om du ikke selv foretrekker det.

Kjernekraft Oslo

Om løsningen: Jeg booket en drop-in time for  på nett og betalte kr. 250,-

Om timen: Jeg deltok på en vinyasa flow, der det ble spilt musikk og instruktøren ledet an i stillingene. Vi var rundt 10 – 12 personer på timen og det var god plass til alle.

Vinyasa flow er en dynamisk yogapraksis, med fokus på pusten samtidig som vi beveget deg gjennom flere yogastillinger. Det ble en fin og behagelig treningstime.

Beliggenhet: Folketeaterpassasjen i Oslo sentrum. Ligger i gangavstand fra de fleste hotell i Oslo sentrum.

Nettside: kjernekraftoslo.no 


HiYoga Oslo Vest

Hi Yoga Oslo

HiYoga-kjeden er tilknyttet SATS-systemet og finnes flere steder i Norge og Skandinavia. HiYoga Oslo Vest har nye lokaler og er spesielt tilrettelagt for yogatrening. Studioet ligger på Majorstua i Schultzgate, med lokaler på bakkeplan og i kjeller. Jeg ble ønsket smilende velkommen av resepsjonisten, før jeg ble forklart hvor jeg ville finne garderobe og sal.

Om tilbudet: Her tilbys flere yogatimer hver eneste dag innen flere retninger. HiYoga har en liten kafé og en butikk ved inngangspartier der det selges yogautstyr. Studioet ligger i kjelleren, uten vinduer og med behagelig, dempet belysning.

Om fasilitetene: Lokalene har tre treningssaler og garderober med dusj. HiYoga tilbyr yogautstyr til låns, men matte må du ha med selv. Du må også ha med en lås til eget skap og det er ikke tillatt å ha med tingene dine inn i salen.

Hi Yoga Oslo

Om løsningen: Jeg booket time ved å sende en e-post til majorstuen@hiyoga.no og fikk da et nummer og bekreftet timeplass. Jeg betalte med kort ved ankomst. Pris for drop-in time: Kr 250,-

Om timen: Jeg deltok på en vinyasa time. Det ble spilt musikk som til en treningstime, samtidig som instruktøren ga instrukser. Vi var rundt 15 personer, og vi hadde alle god plass. Timen ble en god treningsøkt, med styrke, fleksibilitet og utholdenhet, der noen yoga-posisjoner var mer utfordrende.

Beliggenhet: I Schultzgate ved Bogstadveien på Majorstuen. Det går t-bane, buss og trikk til Majorstua / Bogstadveien.

Nettside: hiyoga.no


Northern Light Yoga

Northern Lights Oslo

Northern Light Yoga er et hjemmekoselig yogastudio i lokalene til Rudolf Steinerhøyskolen på Frogner i Oslo. Her er det to yogasaler, der en mer tradisjonell gymsal er hyggelig dekorert med grønne planter, steiner, belysning og en stor gong.

Her følte jeg meg også hjertelig velkommen, og yogalæreren hilste personlig på meg før vi startet, samt forklarte litt om hva timen gikk ut på og filosofien bak.

Om tilbudet: Her tilbys flere yogatimer hver eneste dag innen ulike retninger, også kundalini yoga, samt pilates. Fokus på rene tradisoner innen yoga, bevegelse og bevissthetstrening.

Om fasilitetene: Salene ligger i tredje etasje i på Rudolf Steinerskolen og er lyse og trivelige. Her kan du låne alt av yogautstyr. Enkelt omskriftingsrom. Resepsjonen har et lite utsalg av teer og annet, samt en liten sittekrok.

Om løsningen: Jeg booket en drop-in time på nett og betalte kr. 220,-.

Om timen: Jeg deltok på en yin yoga-time, og vi var kun to deltakere denne rolige formiddagen. Her er nemlig vanligvis veldig fulle timer på ettermiddagen, så jeg følte meg heldig som kunne få så god og tett oppfølging av yoga-læreren.

Dette var min første yin-time, som var veldig rolig og fin – som en god kontrast til det travle Oslo utenfor. I yin yoga er det fokus på bindevev og ledd, i tillegg til frigjøring av stress og spenninger. En time for kropp og sjel, men også utfordrende, da stillingene holdes i tre minutter eller mer.

Beliggenhet: På Rudolf Steinerhøyskolen i Professor Dahls gate 30 på Frogner. Nærmeste trikkestopp er Bogstadveien og Briskeby.

Nettside: northernlightyoga.no


Testen av drop-in yoga i Oslo fortsetter utover vinteren/våren, og jeg har notert meg noen flere studioer jeg vurderer å sjekke ut:

  • Raw Yoga – kr. 290,- for en drop-in time
  • Bikram Yoga – kr. 250,- for en drop-in time
  • Joy Yoga – kr. 250,- for en drop-in time
  • Leela Yoga – kr. 200 u/matte, 230,- m/matte
  • The Studio – her tilbys ikke ikke drop in, men har 249,- introkort i en uke
  • Indah Yoga har kun ettermiddagstimer, og her tilbys drop-in timer til kr. 190,-/ 200,-
  • Puro Yoga har drop-in timer til mellom 200,- og 240,- kr.
→ Les også Oslotips: St. Hanshaugen

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!