London for livsnytere

Style Guide: London
Utsikt fra toppen av The Shard
 

London er storbyen som fortsatt rager høyest på lister over storbyer nordmenn reiser til.  Ikke så rart kanskje, så mye denne historiske og levende byen har å by på. Men det koster å være kar, om man skal nyte det beste av hva London har å by på. 

Jeg har sagt det før: Jeg elsker å se nye steder, oppdage nye reisemål, samfunn og kulturer. Men av og til hender det jeg reiser et sted, kun for opplevelsen og kvalitetstid sammen med kjente og kjære. London er et slik sted. London er et sted jeg drar igjen og igjen. Mest fordi det fortsatt er så utrolig mye uoppdaget der. Fordi det finnes så mange ulike måter å oppleve London på. Men også fordi jeg har noen favoritter der. Det er disse favorittene jeg nå skal dele med deg.

Det er bare å gå i gang med å spare. For dette er ikke London på budsjett.

annonse


  
  Booking.com


Byguide: London – for livsnytere

Denne mini-guiden tar utgangspunkt i en kort weekend i London, med ankomst fredag kveld og 48 timer til disposisjon. Lenger ned finner du noen generelle reisetips til weekend-turen, samt mange idéer til hva du kan gjøre, se og oppleve. 

Fredag kveld i London

Vi skal oppleve populær-kultur! Nå gjelder det å ha booket billetter i forkant. La oss se en musical, et teaterstykke eller en konsert. Under er noen tips, og du finner flere på Ticketmaster og lignende nettsider.

Musicals:

The Lion King: Nei, dette er ikke kun for barn. Dette er så flott, storslagent og rørende, at dette er noe du bare må oppleve! (og jeg er ikke spesielt begeistret for musicals, heller). Thriller Live: Michael Jackson, King of Pop, har i flere år hatt sin egen musical her. Vi så dette før Jacksons bortgang, og det var en opplevelse. Det finnes selvsagt mange andre shows, og du vet best selv hva som passer din smak.

Teateroppsetning:

I Soho, også kjent som teater-distriktet, finnes det flere teateroppsetninger som har gått med stor suksess i flere år. Her er det også flere kjente skuespillere som har roller, som du altså kan se i levende live på scenen. I førjuls-tiden settes vanligvis A Christmas Carol opp – dette er noe som virkelig setter en i julestemning. Anbefales!  The Telegraph har flere tips til gode teaterstykker her.

Konsert: 

Det finnes ikke noen vakrere konserthall enn Royal Albert Hall! Her har jeg da selv opplevd flere store artister, som Salomon Burke, Van Morrison, Nick Cave og A-HA. Det er ikke alltid de spiller på en fredag, som for eksempel A-HA gjorde i 2013, men sjekk ut programmet her. Undersøk også eventuelt større konsertarenaer, som Wembly og O2 Arena. Nevnte Ticketmaster er bra til også det.

Dernest skal vi ut og spise!

Med et tentativt utgangspunkt i at dere muligens nå befinner dere i Soho, er det perfekt om dere nå har booket bord på legendariske The Ivy. Med unikt interiør, med en historikk som den britiske varianten av Oslos Theatercaféen, er dette stedet å gå for denne perfekte luksus-weekenden i London.

Pass på å booke bord sent nok til at du rekker det, men gjerne også med slingringsmonn til å komme noe tidligere enn reservasjonen gjelder for. Da kan det hende du er like heldig som vi var i desember, da vi ble vist til medlemsklubben The Club at The Ivy like bortenfor, for å vente til bordet ble ledig. En unik mulighet til å oppleve litt ekte upper class britisk London, vanligvis lukket for turister som oss.

-> Les og så disse tipsene til alternativ London-helgTrendy weekend i Shoreditch 

Etter middag er det sannsynligvis sent, og på tide å legge seg. Med reisedag, mange opplevelser allerede og en ny dag som venter, er det lurt å spare på kreftene – du kommer til å trenge dem i morgen!

Søker du tips til gode restauranter i London? Se mine tips her!

Lørdag formiddag i London

Start dagen med den ultimate frokosten på eksklusive Chiltern Fire House, som for øvrig er et av Londons hottestede steder om dagen. Ikke minst på grunn av chef’en, som for tiden er Londons visstnok mest omtalte: Nuno Mendez. Det er tilnærmet umulig å få bord her kveldstid (men prøv gjerne i god tid før avreise). En deilig, lang frokost her er med andre ord et godt alternativ. Om våren og sommerhalvåret er det også fint å sitte ute i forhagen.

Frokost på   er også et godt alternativ. Du finner flere tips til gode spisesteder i London her

Byguide: London. Her fra Chiltern Firehouse

Klargjøring av østersene på Chiltern Firehouse

Tid for shopping! Om budsjettet er tilpasset shopping eller ei – i området her ved Marylebone High Street finner du mange koselige butikker å ta turen innom, om ikke annet som for inspirasjon. Her finner du også min favorittbokhandel: Daunt Books. Når du har gjort unna strøket her, kryss gjennom den mer masete Oxford Street (ikke mitt personlige favorittstrøk) og forsett vindusshopping eller reell shopping i eksklusive New Bond Street.

Byguide: London. Her fra Daunton Books

Lunsjtid! Dette er en liten perle: La Petit Maison. Supereksklusiv og koselig fransk bistro, beliggende på et hjørne i Brooks Mews. Alltid god mat, høy stemning og lun atmosfære. NB! Husk å reservere bord på forhånd – her blir det fullt!

Mer shopping? Da kan dere for eksempel dra til klasssikerne:  Harrod’s, Selfridge’s og Harvey Nichols. 

Lørdag kveld i London

Nå er det viktig å starte kvelden på riktig vis 😉 Hva med pre-dinner sjampanje på selveste Ritz’ Rivoli Bar? Lekkert, super-elegant og garantert et sted som får deg til å sitte rak i ryggen. Alternativt Artesian på Hotel Langham, kåret til «World’s Best Bar» for fjerde året på rad.   Dernest er det dags for classy middag.

For middag med show, vil jeg anbefale stilfulle og nokså unike Quaglino’s. Har du mer lyst på asiatiske fristelser, vil jeg foreslå dim sum på fortsatt evig trendy Hakkasan i Mayfair.

Er du mer gira på party-faktor, men vil ha bra mat, er Park Chinois eller Sexy Fish to gode alternativ. Musikken er i høyeste laget, men om du ønsker dette, samt kvalitetsmat, er dette begge bra steder å ta kvelden.

Peruvianske Coya er også et godt alternativ. Fargerikt, smaksfullt og livlig. For paret som ønsker en rolig luksusmiddag i høyden, er beste tips: dra til Michelin-restauranten Galvin at the Windows

Søndag i London

Ny dag, nye muligheter. Vi starter med en sen brunch og Mimosa på The Ivy Chelsea Garden (som også har en sjarmerende bakgård om været er pent), etterfulgt av en kulturfylt søndag på museum.

Jeg ville gjerne tatt et nytt besøk hos Saatchi Gallery i Kings Road, eventuelt en tur på Tate Modern. Er været pent, er det flott å rusle en tur i Kensington Gardens og kanskje ta en kopp te på The Orangery. Et annet tips, er å ta turen til Churchill War Rooms, og se hvordan Churchill bodde og jobbet under andre verdenskrig.

→ Flere tips til museum og opplevelser lenger ned 

Avslutt med en lunsj på fabelaktige italienske Cecconi’s i Mayfair eller en av de andre restaurantene jeg tipser om her før avreise i retning flyplassen.

Byguide London: Kensington Gardens

Frodige Kensington Gardens

Tips til severdigheter i London

London er full av opplevelser, og bare det å gå rundt i Londons gater er spennende i seg selv, synes jeg. Men med så mange muligheter og tilbud, lar jeg ikke anledningen til å se et show, besøke et museum eller se en konsert gå fra meg.

Her er noen idéer til hva du kan gjøre neste gang du drar til London:

Slik får du sett mest mulig av London

London byguide

Skal du virkelig gå inn for å være turist i London, kan det lønne seg å investere i et London pass. Med dette for hånden, får du «gratis» adgang til over 60 av Londons beste attraksjoner, og en heldags hop-on hop-off-bussbillett.

Alternativt kan du reise på Themsen med hop-on/hop-off sightseeing cruise. London har så klart også klassiske hop on/hop off-muligheter med buss,  men mange reiser også fra ett sted til et annet med de helt vanlige røde bussene. 

Se London fra oven

For å se London fra oven, kan du ta turen til The Shard som gir 360 graders panoramautsikt over London. Inkludert i billetten får du et glass sjampanje. Sist jeg var i London tok jeg turen opp i Sky Garden like ved. Inngang er gratis, men du må booke billett i forkant for å komme opp dit. Det gjør du her. Et annet alternativ er å ta turen opp i London Eye, som er et av verdens høyeste observasjonshjul.

Besøk et museum

Selv har jeg lyst på et gjensyn med Saatchi Gallery i Kings Road og en tur til Victoria and Albert Museum er jo hyggelig. Tate Modern er en favoritt, mens om du med barn, er jo Madame Tussauds gjerne en suksess. Hit dro jeg med min niese for noen år tilbake. Er været pent, er det flott å rusle en tur i Kensington Gardens og kanskje ta en kopp te på The Orangery. Har du lyst å se Kensington Palace, er det også mulig.

Et annet tips, er å ta turen til Churchill War Rooms, og se hvordan Churchill bodde og jobbet under andre verdenskrig.  The National Gallery er en opplevelse, spør du meg. Inngang er gratis, men du blir bedt om å gi en donasjon. Det er mulig å forhåndsbooke en guide som vil fortelle historien bak noen av verdens mest kjente artister.

The National Gallery London

British Museum kan du se kunst fra hele verden. Og selv om jeg har passert Buckingham Palace mange ganger allerede, har jeg ennå ikke vært inne der. 

Beste tid å dra til London

Året rundt: i London er vintrene ofte milde, våren kommer tidlig og sommeren varer lenge.
 • Møt våren og forsommeren i London medio mars til juni
 • Forleng sommerfølelsen i London august og september
 • Dra til London for førjulsstemning fra midten av oktober
 • Januar er tiden å dra til London for shopping og gode salgspriser

Byguide London: Julestemning med rød buss i travle Oxfordstreet

Reise til London

Avhengig av hvor du bor i landet, finner du flyruter til London med Ryanair, SAS, Norwegian og British Airways.

Slik kommer du deg fra flyplassen

SAS flyr til Heathrow, og derfra kommer du deg raskt og greit med Heathrow Express til Paddington. Toget tar 15 minutter og togturen varer 15 minutter.

Norwegian flyr til Gatwick, og derfra kommer du deg enklest med Gatwick Express, som går til London Victoria Station. Flytoget har avganger hver 15. minutt.

Ryan Air flyr til Stansted, og derfra kan du ta tog med Stansted Express eller ta bussen.

Jeg pleier vanligvis å gå for offentlig transport inn til London fra flyplassen, men på returen hender det at jeg og reisefølget tar en bil ut til flyplassen igjen, for å spare tid.

Kom deg rundt i London

 • Metro er effektivt, enkel å finne ut av og rimeligere enn drosje
 • Skaff deg et Oyster Card, så blir metro-turene enda billigere. Kjøpes på metrostasjonen. Det er også mulig å dra Visa-kortet i stedet.
 • Taxi er i blant nødvendig, og alltid en hyggelig affære. Men vi benytter også Uber stadig oftere i London.
 • Sightseeing buss er et godt alternativ til å se mye av byen på kort tid
 • Mange velger også å ta vanlig «dobbeltdekker» rundt i byen
 • Personlig foretrekker jeg å gå mest mulig, kombinert med metroen

Hotelltips i London

Beliggenhet har (nesten) alt å si for et vellykket opphold i London. Ettersom ting fort tar tid i en storby med mye trafikk, og man ønsker å komme seg raskt fra a til å, er det lurt å vurdere hotell og planer i forhold til hverandre.

Velg enten å bo i et område der du vet du kommer til å oppholde deg en god del, og planlegg å komme deg rundt med enkelt tilgang til undergrunnen. Skaff deg et Oyster card til undergrunnsbanen, last ned Uber-appen eller benytt anledningen til å forflytte deg rundt med gode sko på beina eller de klassiske sorte London-taxiene.

Her er mine beste hotelltips, område for område:

Rosewood, hotell i london

hotell i london, the rosewood


Hotelltips i Kensington

Om du ønsker å bo nært ambassadeboliger, Kensington Gardens, Royal Albert Hall, shopping og gode restauranter, er Kensington området for deg.

The Kensington Hotel

Luksuriøse The Kensington Hotel ligger midt i South Kensington, har flotte fellesområder med mikser tradisjon med moderne stil.

Sjekk pris her

Royal Garden Hotel

Royal Garden Hotel er et større fem-stjerners hotell, beliggende like ved Kensington Park. Har døgnåpen treningssal, tre barer og to restauranter.

Sjekk pris her

The Pelham

 The Pelham har individuelt innrede rom i et sjarmerende og luksuriøst townhouse sentralt i South Kensington. Hyggelig og lunt.

Sjekk pris her

Sloane Square Hotel

Dette er et lite boutique hotell, sentralt plassert like ved Sloan Square station. Rommene er små, men sjarmerende og hyggelige. De mot forsiden er noe større (og dyrere).

Sjekk pris her


Hotelltips ved Marylebone

Marylebone er det koselige området, nærmest som en landsby i storbyen, med en rekke gode restauranter og mindre butikker i området.

The Mandeville Hotel

Hotel Mandeville er et 4 stjerners boutique hotell kun fem minutter å gå fra handlegatene Oxford Street og Bond Street.

Sjekk pris her

The Marylebone Hotel

The Marylebone Hotel ligger nær Oxfordstreet, med eget svømmbasseng og flott treningsrom.

Sjekk pris her

The Durrants

Durrants ligger i en sjarmerende bygning fra 1700-tallet, i en rolig del av Marylebone, 5 minutter å gå fra Oxford Street.

Sjekk pris her


Hotelltips i Shoreditch

Shoreditch ligger nord for London City, og er å regne for en av de mer trendy strøkene, med nattklubber og barer som holder åpent lenger enn i sentrumskjernen av London.

Hoxton Hotel Shoreditch

Shoreditch’s storstue, supertrendy og hyggelig. Bøker fyller resepsjonsområdet, som aldri ligger stille.

Sjekk pris her

Ace Hotel

Nok et trendy hotell, med DJ og fotoboks i resepsjonsområdet, samt en stilfull restaurant og hyggelig fellesområde.

Sjekk pris her

Nobu

Det første Nobu hotellet i Europa har nå åpnet i Shoreditch. Restauranten ved samme navn ligger i kjelleren.

Sjekk pris her

Hotelltips i Mayfair

Vest i London og øst for Hyde Park ligger Mayfair – et forretningsområde, sofistikert og med en rekke bedre restauranter omtrent mellom Hyde Park og West End.

The May Fair

The May Fair er et femstjerners luksushotell, som ble åpnet i 1927 av King George V. Hotellet er omgitt av parker, teatre og severdigheter.

Sjekk pris her

The Westbury Mayfair

Et femstjerners hotell, beliggende i Bond Street, nært Buckingham Palace og designer-butikker like ved.

Sjekk pris her

Hotelltips i Holborn

Holborn er en bydel i sentrum av London, som ligger mellom Soho og City of London, og nær Covent Garden og Oxford Street.

The Hoxton, Holborn

Trendy hotell med gode senger og finesser som frisk melk i kjøleskapet og en times gratis telefonsamtaler ut av landet (!). Her ligger Hubbard & Bell,  Chicken Shop og Holborn Grind.

Sjekk pris her

The Rosewood Hotel

Luksuriøst hotell, med delikate og inspirerende fellesområder. Kun fem-minutters gange fra Covent Garden og Oxford Street. Hotellet har spa, badstue og glamourøs restaurant.

Sjekk pris her

The City

I Londons finansdistrikt, bor du nært severdigheter som St. Paul’s Cathedral, Museum of London og i gangavstand fra Shoreditch


The Ned

The Ned i London - et hotell med flere gode restauranter i London


Londons nye storstue ligger i The City, med godt bevarte, historiske lokaler, flere restauranter og takterrasse med utsikt og basseng.

Sjekk pris her


Klassiske hotell i London

En og annen gang er det en ren og skjær opplevelse å ta inn på et av de klassiske hotellene, der servicen er på strekk og du får alt av fasiliteter – og høy lysekronefaktor.

The Langham

En herlig roseduft møter deg i det du går inn i hotellets foaje. Her finner du også en av London’s beste, og mest stilfulle, barer.

Sjekk pris her

Hotel Savoy

En difinitiv favoritt blant mer klassiske hotell! Ligger like ved Savoy Theatre. Er kjent for sin afternoon tea og sjokoladen som lages på huset. Har spa, basseng, treningsrom og flere restauranter.

Sample Content

The Ritz

Et annet klassisk hotell! Også The Ritz er kjent for sin afternoon tea. Et godt alternativ om ikke lommeboka strekker til en overnatting …

Sjekk pris her


Sikkerhet

 • Politiet er godt synlig i gatebildet, britene er svært hyggelige, og stort sett oppleves det trygt å være i London
 • Som storbyer flest, det gjelder å passe på verdisakene. Også her opererer lommetyver.
 • Les ellers UDs reiseråd her

Prisnivå

 • Pundet står for tiden sterkt i forhold til den norske kronen (per april 2016)
 • Mat og drikke på de beste restaurantene koster deretter.
 • Tips ligger på 10 – 15 % på restauranter. Enkelte steder er dette lagt til på regningen. Det er også vanlig å tipse drosjesjåfører
Byguide London: blomstring i London

Det er alltid hyggelig å møte våren i London

Korte fakta om London

 • 8, 5 millioner innbyggere i Stor-London
 • Ble grunnlagt av romerne og kalt Londinium
 • London er multikulturelt, og det snakkes i alt mer enn 300 språk bare i Stor-London

Flere fakta om London finner du på Wikipedia

Flere tips til London:

 Trendy weekend i Shoreditch

 Brixton – Londons karibiske bydel

 Hackney og Dalston – hipsternes London

 

Revidert og oppdatert november 2018. Inneholder affiliate-lenker til booking.com og Get Your Guide. 

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Noen artikler inneholder reklamelenker (affiliate). Om du kjøper noe via disse, vil Reiselykke bli tilgodesett en liten sum, uten at det går på bekostning av prisen du betaler. Les mer om det her. Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 kommentarer

 • Pauline sier:

  Oii nå ble jeg sulten gitt! 🙂 Dette var virkelig et livsnyter innlegg med fullpott!! 🙂 Det må bli neste gang jeg skal til London 🙂 Først på listen er nok Chiltern Fire House for frokost, elsker frokost servert ute. Takk for gode tips!

  • Reiselykke sier:

   Hei, Pauline. Ja, her er det mye god mat mellom linjene 😉 Du kommer nok til å like Chiltern Fire House, tipper jeg! Super start på dagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.