Eksklusive Porto Montenegro

Som en enorm kontrast til den nedtonede atmosfæren ved Kotor skinner luksusyachter, nybygg og annen mer og mindre ekte blingbling om kapp i solen ved Porto Montenegro.

Her ligger båtene tett i tett, den ene flottere, større og dyrere enn den andre. Her står servitørerene på tåhev på de noe mer fancy og påkostede restaurantene. Til og med en av landets mest eksklusive beachclubber og restauranthus finner du her.

Eksklusive Porto Montenegro

Porto Montenegro

Porto Montenegro har eldre bebyggelse, men det er det nyutbygde havneområdet som trekker yachter og besøkende til byen nå. Havnen er mindre sjarmerende og betraktelig mer fancy enn Perast, Dobrota og Kotor.

Men ønsker du en særdeles behagelig overnatting, interesserer du deg for yachter eller vil du spise på noen av de mer trendy restauranthusene Montenegro kan tilby, kan en overnatting eller en kveld anbefales her.

Vi fant den italienske restaurante Al Posto Giusto sentralt på brygga, med servering ute på piren. Både pizza og pasta smakte så godt at vi gjentok suksessen kvelden etter.

Les også: 5 strandområder i Montenegro

Fancy dining på Lido Mar

Porto Montenegro

Vil du riktig flotte deg, og det ikke er altfor varmt, kan jeg tipse om Lido Mar. I havnen ligger nemlig restauranthuset og en av landets mest eksklusive  beach club‘er ved samme navn, dog uten strand.

I stedet et fancy badebasseng og ditto solsenger. Vi spiste lunsj her (anbefales!). Det var for imidlertid varmt til å ligge i solsteiken.

Les også: Vinproduksjon og vinsmaking i Montenegro

Idylliske Lustica Bay

Lustica Bay i Montenegro

Porto Montenegro er også et velegnet utgangspunkt til den unike stranda Oblatno ved idylliske og skjermede Lustica Bay en halvtimes biltur unna Porto Montenegro.

Vil du ha en fin dag på stranden, med idyllisk beliggenhet og god service, er Alamara Beach Club heteste tips.

Et par tips: 

  • Pass på å reservere solseng noen dager i forveien.
  • Det koster €20 for to solsenger og parasoll*
  • Det er mulig å reservere både parkeringsplass og bord til lunsj i forveien.

*Priser kan endre seg

Les også: Herceg Novi – Montenegros kulturby

Luksus-hotell i Porto Montenegro

Regent Porto Montenegro

Det er også her det særdeles flotte hotellet Regent Porto Montenegro * ligger, en av landets ypperste hotell. Med fem stjerner, en flott spa og utsikt mot havn og båter frister det ikke rent lite å ta inn her for et par netter. Som sagt, så gjort.

Regent Porto Montenegro

Reise til Porto Montenego

  • Norwegian flyr direkte til Tivat like ved Porto Montenegro fra Oslo
  • Alternativt kan turen hit for eksempel kombineres med flytur til Dubrovnik og en reise rundt i Kotor-bukta

Flere reisetips til Montenegro og Kotor

Porto Montenegro

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!