Lyngen North: Tett på naturen i en glassiglo

Lyngen North: Tett på naturen i en glassiglo

Jeg har testet glassigloene hos Lyngen North i Troms. Tettere på naturen kommer du ikke! Herfra er det bare å nyte naturen, midnattsola og nordlyset i varme og behagelige omgivelser med flott utsikt.

Ørnen kommer svevende mot meg med mord i blikket. En liten fugl, minst ti ganger mindre enn den selv, ligger intetanende og plasker i vannskorpa blant tang og tare. Sannsynligvis leter den etter mat, den også. I dét ørnen går til angrep, kommer måkene og jager fra hver sin kant.

En kamp i lufta utspiller seg for mitt blotte blikk. En dramatikk ut av denne verden, der ørnen til slutt må gi tapt. Fuglene har gått sammen for å spare et liv. Ikke så veldig ulikt løvejakten jeg var vitne til i Sør-Afrikas Pilanesberg.

Fra jordbruk til nordlysturisme

Jeg har akkurat sjekket inn i en glassiglo, plassert lengst ned mot sjølinja på familien Berg sitt tidligere jordbruk. Her skal jeg sove i to netter, under midnattsolas lyse himmel og Lyngenalpene tett på. Det er ikke fritt for at jeg er spent! Jeg har aldri overnattet i en glassiglo tidligere.

— Faren min begynte med to hytter her i 2004. For noen år siden begynte vi med glassigloer, forteller Jon Berg, den hjemflyttede sønnen som i dag jobber fulltid med turisme i eget firma, Lyngen North, som ligger på familiestedet ytterst på neset her ved Lyngen. Du kan lese intervju med Jon om satsningen på NRK.no.

Vår glassiglo i Lyngen
Dette er Jupiter, en 180 graders glassiglo. Her sov jeg!

Selv har jeg lenge hatt lyst å overnatte i en glassiglo for å komme så tett på naturen som mulig. Det er det visst mange andre som har også: I vinterhalvåret kommer turistene langveis fra, USA, Australia, Asia og Sentral-Europa, nettopp for å ligge her under glasstaket, i myke senger, varmt og godt, mens fargene leker seg på himmelen over snø, fjellandskap og hav.

360 graders glassiglo
360 graders glassiglo

Enkel luksus tett på havet

Men jeg kommer på den lyseste tiden, den tiden på året da man må ha bind for øyene om man skal klare å sove. Det er så lyst! Sola stiller seg midt imot glassigloen, rett i front, med Fugleøya i bakgrunnen.

Lyngen

Når jeg er her, imidlertid, driver sola og leker gjemsel blant vekselsvis lyse og mørke skyer. Den titter frem i blant, men det blir ingen full visning denne gang. Akk ja, det får så være. Lyst er det, Lyngenrekene ferske og hvitvinen kald.

Knapt bedre kan man ikke ha det, tenker jeg, og nyter naturens egen underholdning fra panoramavinduer ut mot havet.

Regnbue i Lyngen

Å bo i en glassiglo hos Lyngen North

Lyngen North har to 360 graders glassigloer og tre nyere 180 graders igloer. Jeg bodde i en av de nyeste, den ved navn Jupiter.

Her er det lagt vekt på komfort for de som vil nyte naturopplevelser i lune omgivelser. Gode senger som har heve/senk-funksjon og to gode lenestoler som kan legges helt tilbake. Slik kan man ligge og se nordlyset leke seg gjennom glasset over seg vinterstid. For meg, som var der på den lyseste tiden, ble jeg aldri lei av å se ut av glassflatene. Der er så vakker natur. Og ikke minst var det spennende å få se ørn så tett på!

I glassigloen er det også bad, samt et lite mini-kjøkken med kjøleskap og mikroovn, med det er ellers ikke spesielt beregnet på (eller plass til) matlaging her. Vi dro til nærmeste SPAR (Storslett ligger 25 min. med bil unna). Der handlet vi inn reker og litt ost, samt vin på vinmonopolet. Vi fant også en hyggelig kafé som heter Bios, hvor vi spiste lunsj en dag.

Det er en for øvrig en restaurant under bygging på området, der man etterhvert vil kunne spise frokost og middag. Det arkitekttegnede bygget ser utrolig stilig ut, med glassflater og reisverk som imiterer naturen rundt.  Jeg tipper restauranten blir en attraksjon for hele området!

Utikt fra senga i glassigloen til Lyngen North

Beste tid å dra

  • For nordlyset: fra sent i august til midten av april
  • For midnattsola: slutten av mai til slutten av juli

Tips til området

Lyngen hav og fjell
  • Fiske: Det er mulig å leie båt om du er glad i å fiske.
  • Gå tur: Vi valgte å gå noen fine turer i området, blant annet er turen opp til Storhaugen flott. Mer info her
Spåkenes fort Lyngen
  • Spåkenes fort: Få med deg en bit av Norgeshistorien! På en høyde kort gange fra Lyngen North ligger et militært festningsanlegg som ble bygd av Nazi-Tysklands okkupasjonsstyrker i Norge under den andre verdenskrig. Du finner mer info om fortet i denne Wikipedia-artikkelen.

  • Imponerende fossefall: Gorsabrua ligger en times tid å kjøre unna. Men det er det verdt! Her kan du også hoppe i strikk ned i kløfta. Les mer her

  • Lyngen North tipser om flere sommeropplevelser og vinteropplevelser 

Reise dit

Dette avhenger av hvor du kommer fra, så klart. Men bor du sør, er det nok vanligst å fly til Tromsø eller Bardufoss og kjøre egen leiebil derfra.

Vei i Kåfjord kommune

Overnattingen er sponset. Alle øvrige utgifter er dekket av meg.


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

3 Comments
  1. For et flott sted! Jeg fortsetter å bli overrasket over hvor mange artige overnattingssteder i igloer, trehytter og liknende det finnes i Skandinavia. Har fortsatt til gode å se nordlys og dette virker jo som et flott sted å gjøre det.

  2. Utrolig vakkert overnattingssted, for en utsikt, majestetisk landskap og så utrolig sjarmerende med trehusene. Hit drar jeg gjerne. Som Jørn har jeg også fortsatt til gode å se nordlys, så jeg satt også og tenkte hvor heftig det måtte se ut derifra på vinteren. =)

error: Content is protected !!