Med historisk tog til Sollér på Mallorca

Med historisk tog til Sollér på Mallorca

For den som har vært på Mallorca før, kommer det neppe som noen overraskelse at det her finnes et gammelt, antikt tog som fører fra Palma til en av de koseligste byene på øya.

Men for meg, som er fersk debutant på Mallorca, ble dette en positiv overraskelse, som jeg oppdaget like før avreise. En turistifisert opplevelse? Ja visst. Men absolutt verdt turen. Faktisk vil jeg si dette er en av de opplevelsene man bør få med seg ved en reise til Mallorca.

Med dette koselige toget, som ikke går spesielt fort etter dagens standarder, får vi bli med gjennom Sierra de Alfàbia, denne fjellkjeden som er 2.8 km vid og 496 meter høy. Dette betyr at toget klatrer oppover 199 meter i løpet av syv km. og gjennom i alt 13 tunneler og over en rekke broer.

Det antikke toget Tren de Soller_

Historisk sett, går dette antikke toget helt tilbake til 1911, da man endelig klarte å løse utfrodringen med å frakte både passasjerer og appelsiner fra frem til da isolerte Sollér til resten av øya. Koselige Sollér ligger i høyden i fjellene, koblet til havnen Puerta de Sollér med en historisk trikk, som man selvsagt også må reise med når man først har tatt turen.

Denne linja, de første elektiske trikkeskinnene, ble åpnet i 1913 – først og fremst for å frakte passasjerer – men også til å frakte fisk opp i høyden og andre varer ned til havna.

Utsikt fra stoppested Mallorca med Tren de Soller
Utsikt fra stoppested på Mallorca med Tren de Sóller

Ferrocarril de Sollér

  • I Palma finner du togstasjonen Ferrocarril de Sóller like ved Estació Intermodal
  • Toget går gjennom 13 tunneler, der Túnel Major er den lengste, på i alt 2856 meter
  • Les mer om toget, priser og tider her: trendesoller.com

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Uhhh det er mange år siden jeg prøvede denne togtur, Mette men jeg husker den som noget særligt. Jeg kan stadig huske duften fra alle appelsintræerne. Tak fordi du tog mig med tilbage på denne tur.

    /Annette

error: Content is protected !!