Monforte d’Alba for foodies og vininteresserte

Monforte d’Alba i Langhe 🇮🇹  er en sjarmerende landsby, perfekt beliggende for den som vil oppleve Piemontes Barolo, Barbaresco og Alba. 

Her er mine tips:

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Dra på trøffeljakt med en ekte trifalau og hans hunder. Lær om hvordan de samarbeider og følg med på jakten etter Albas hvite gull. 

Opplev lokalmat – og spis trøfler!

Spis på Osteria dei Catari (@catari1998) og La Case della Saracca (@lacasedellasaracca) in Montforte d’Alba

Spis trøfler i sesong (selvsagt!) – prøv dem over tamarin (en lokal englehårspasta), over smeltet fontina (ost) eller egg. 

Andre typiske lokale retter er Ravioli del Plin og La Financier Piemontese. Området er også kjent for sin gode kvalitet av hasselnøtter! 🌰

Cantina og vingårdsbesøk

Besøk cantinaer og vingårder for vinsmaking. Der er mange å besøke i Barolo og Barbaresco. Har du noen favorittviner herfra, sørg for å booket et besøk i god tid! 

Ta turen innom Vicino di Vino i La Motta, som har utmerket utvalg av det beste av det beste av locale viner i ulike årganger 🍷

Book lokale opplevelser hos My Langhe Experiences – Francesca fikser vingårdsbesøk, trøffeljakt og mer. Hils fra meg! 👋🏼

Tips! Du kan også booke guidet truffeljakt via GetYourGuide her* Eller sjekk ut denne kombinerte vinturen og vinsmakingen, som kan bookes gjennom GetYourGuide*

Anbefalt overnatting i Monforte d’Alba

For overnatting, sjekk Hotel Villa Beccaris*. Et nydelig lite boutique hotell med basseng, flott frokostsal, hage og utsikt.


Hei! Jeg er Mette S. Fjeldheim – reiseskribent og kulturjournalist. Det er jeg som reiser, skriver og tar bildene til artiklene du leser her på Reiselykke®. 

På dette bildet er jeg på besøk hos Borgogno.

PS! Følg meg gjerne på Instagram @reiselykke og i min skrivestue på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!