Monti i Roma

Monti i Roma er en perle av et nabolag som ligger like ved en av verdens største turistattraksjoner, Colosseum. Nettopp her kan du vandre gatelangs utenfor turisttråkket.

Ved Colosseum og Forum Romanum er det fullstendig kaos, selv om klokka knapt har passert ti. Det er varmt i sola, gateselgerne maser, turistene dulter borti hverandre i ren iver etter å forevige Romas gamle amfiteater.

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel. Steder og priser kan ha endret seg.

Lykkelig for at jeg alt har besøkt Colosseum ved tidligere anledninger, sniker jeg meg bort, leter meg frem langs gater og smale smau på en liten høyde like ved, til jeg finner Monti i Roma.

Sjarmerende Monti i Roma

Brosteinsbelagte smale, svingete gater går hit og dit mellom solblekede fasader. Bygårder malt i rosa, gult og oransje gir en nedtonet fargerik opplevelse av bydelen. Vindussprossene har gjerne sett bedre dager, men avslører et tidligere lag av blå og brun maling. Noen blomstrende busker dukker frem rundt et hjørne. Tørre potteplanter på en ignorert balkong. En katt har lagt seg til rette ved en sykkel, den slikker seg ren før den villig lar seg avfotografere.

Piazza della Madonna dei Monti

Ved bydelens fontene har en gjeng venner samlet seg. Medbrakt pizza og øl nytes i sola. Det er tid for lunsj, klokka er blitt 13. Hvorfor betale i dyre dommer på en kafé, når man like gjerne kan ta med take away til slike trivelige omgivelser? Selv har jeg slått meg ned ved et bord på La Bottega del Caffé. Herfra har jeg utsyn mot piazzaen og livet som foregår der.

Nå er det visst ikke bare på dagtid det er livlig rundt fontenen. Om kvelden trekker vennegjenger seg atter igjen til sentrum av Monti. Her finner de hverandre. Noen sitter, andre står, mens de prater og nyter medbrakt øl på piazzaen rundt fontenen.

Et tradisjonsrikt strøk i Roma

I gatene rundt piazzaen finner jeg små, trivelige barer, en og annen trendy, men de fleste tradisjonsrike. Restauranter, isbarer, bruktbutikker og renserier. Her finner man det meste, akkurat som man kan forvente i et boligområde midt i sentrum. Eller hva med et besøk på et chocolaterie?

Mer lesestoff fra Italia


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!