Monti i Roma

Monti Roma

Monti i Roma er en perle av et nabolag som ligger like ved en av verdens største turistattraksjoner, Colosseum. Nettopp her kan du vandre gatelangs utenfor turisttråkket.

Ved Colosseum og Forum Romanum er det fullstendig kaos, selv om klokka knapt har passert ti. Det er varmt i sola, gateselgerne maser, turistene dulter borti hverandre i ren iver etter å forevige Romas gamle amfiteater. Lykkelig for at jeg alt har besøkt Colosseum ved tidligere anledninger, sniker jeg meg bort, leter meg frem langs gater og smale smau på en liten høyde like ved, til jeg finner Monti i Roma.

Sjarmerende Monti i Roma

Brosteinsbelagte smale, svingete gater går hit og dit mellom solblekede fasader. Bygårder malt i rosa, gult og oransje gir en nedtonet fargerik opplevelse av bydelen. Vindussprossene har gjerne sett bedre dager, men avslører et tidligere lag av blå og brun maling. Noen blomstrende busker dukker frem rundt et hjørne. Tørre potteplanter på en ignorert balkong. En katt har lagt seg til rette ved en sykkel, den slikker seg ren før den villig lar seg avfotografere.

Piazza della Madonna dei Monti

Ved bydelens fontene har en gjeng venner samlet seg. Medbrakt pizza og øl nytes i sola. Det er tid for lunsj, klokka er blitt 13. Hvorfor betale i dyre dommer på en kafé, når man like gjerne kan ta med take away til slike trivelige omgivelser? Selv har jeg slått meg ned ved et bord på La Bottega del Caffé. Herfra har jeg utsyn mot piazzaen og livet som foregår der.

Nå er det visst ikke bare på dagtid det er livlig rundt fontenen. Om kvelden trekker vennegjenger seg atter igjen til sentrum av Monti. Her finner de hverandre. Noen sitter, andre står, mens de prater og nyter medbrakt øl på piazzaen rundt fontenen.

Et tradisjonsrikt strøk i Roma

I gatene rundt piazzaen finner jeg små, trivelige barer, en og annen trendy, men de fleste tradisjonsrike. Restauranter, isbarer, bruktbutikker og renserier. Her finner man det meste, akkurat som man kan forvente i et boligområde midt i sentrum. Eller hva med et besøk på et chocolaterie?

Mer lesestoff fra Italia

Har du vært i Monti? Jeg hører gjerne fra deg! 

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.