Den ultimate New York Skyline-opplevelsen

Den ultimate New York Skyline-opplevelsen

Om du befinner deg i New York for første gang, tredje gang, åttende gang: Du vil uansett finne det storslått å få sett alle disse bokstavelig talt skyhøye bygningene i perspektiv.

Det hele er et spørsmål om å løfte blikket, komme seg opp eller bort fra asfalten for å få oversikten – og innse hvor uendelig liten man er der man tusler gatelangs Midtown Manhattan, hvor vanvittig høye bygningene er, der de står med hodet i skyene.

Denne artikkelen er fra 2014. For en mer oppdatert artikkel for førstegangsreisende til New York, sjekk ut denne.

Så når jeg er i New York må jeg simpelthen alltid sørge for å få sett byen på avstand – eller fra toppen.

Slik knipser du de beste panoramabildene, den ultimate selfien og det legendariske ferieminnet fra New York.

New York

På toppen av Manhattan

Dra opp i en høy bygning og knips panoramabilder og selfies med skyskrapere i bakgrunnen. Det kan være Empire State bygning, men selv foretrekker jeg Rockefeller Center – slik får du nemlig Empire State med på bildet også.

Helikoptertur rundt Manhattan

Det er ikke lenger tillatt å fly turister mellom skyskraperne, men å få seg en helikoptertur rundt øya er også kult – og påkostet. Tur kan bookes via, for eksempel, Liberty Helicopter eller Helicopter Flight Services.

Se Manhattan i solnedgang

Det er helt sikker mange sightseeingturer som tilbys fra sjøsiden. Circle Line Sightseeing er en av dem.

Men den billigste – og en tur jeg selv husker godt fra mitt første New York-besøk – er ferjeturen til Staten Island. Hopp på ferja fra White Hall Terminal på Manhattan like før solnedgang og se skylinen fra sjøsiden i det sola går ned over skyskraperne. Returnér etter sola er gått ned, med blikket rettet mot alle lysene som glitrer over hele The Big Apple.

Lunsj med utsikt

Hva med en shopping lunsj med utsikt? Like ved Columbus Circle ligger Mandarin Oriental som huser restauranten Asiate (nå lagt ned) – her få du lekker fire-retters lunsj til en grei pris – i flotte omgivelser og med fantastisk utsikt.

Les også: Tips til gode restauranter i New York

En drink i høyden

En strøm av lys nedover 5th Avenue Foto: Mette S. Fjeldheim
En strøm av lys nedover 5th Avenue

Kick back etter en lang dag, bestill en drink i baren, sitt ute og se strømmen av gule cabs som renner nedover 5th Avenue. Langt over støy og stress sitter du ute, på toppen av the Peninula på 5th Avenue.

For her ligger baren SalonDe Ning med takterrasse, parasoller og behagelig atmosfære. Her tilbys gode drinker, til en påkostet pris – og absolutt verdt det.

A room with a view

Mine beste erfaringer fra New York som hotellgjest, kommer fra Soho. Her nede er bebyggelsen lavere, og bor du på et av hotellene som har mange etasjer – pass på å få rom i høyden. Be om et med utsikt i retning up town – og er du heldig, får du nå din egen, helt private utsikt over skylinen litt lenger borte.

Les også: Anbefalte gallerier og museum i New York

Biltur til New Jersey

Har du leiebil? Så bra! Da kan du cruise rundt, gjennom tunnelen og ever til Sopranos’ gamle trakter. Derfra vil du kunne se New York Skyline fra en annen vinkel.

New York
Alternative skyline-bilder knipses fra togturen til Brooklyn

Dra til Brooklyn

Tar du toget over broa, ser du Manhattan gjennom stolper av jern og metall. Vel over på Broolyns side, finner du lett utsiktspumkter ved East River der du kan se skyskraperne på andre siden.

Les også: Se Brooklyn på to hjul


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!