Reisekveld: En smak av Spania i Oslo!

Reisekveld: En smak av Spania i Oslo!

Har du lyst å lære mer om Spanias spennende olivenoljer? Smake på spansk vin og øl som passer til mat? Høre om noen av Spanias mange vinområder? Og samtidig få reisetips til det ekte Spania? I januar blir det ny reisekveld med Reiselykke: «En smak av Spania» – i Oslo. 

Jeg håper du har lyst å komme på neste reisekveld, som denne gang er viet helt og holdent til smaksrike, spennende Spania! MERK: Dette arrangementet har alt funnet sted.


Reisekveld med Reiselykke: En Smak av Spania

Reisekvelden En smak av Spania ble gjennomført 22. januar. Her er en bilderapport. 

Les mer om programmet under


Som noen av dere kanskje har lagt merke til, har jeg reist en god del rundt i Spania denne høsten. Og det er ikke første gang! Helt siden jeg startet mitt reiseliv i 20-årene, har jeg reist rundt i Spania. Men faktisk var ikke mitt første opphold i Spania hverken Gran Canaria, Barcelona eller Mallorca. Det var en liten, liten landsby, langt oppe i fjellene i innlandet, som jeg ikke lenger husker navnet på.

Men jeg husker alt annet:

Jeg husker brudefølget som kom gjennom byen, alle barna som løp etter og restauranten som ikke åpnet før kl. 22 på kvelden. Jeg husker den enorme tallerkenen med skinke vi fikk servert, og som vi ikke klarte å spise opp – til stor fornærmelse for kjøkkenet.

Jeg kusker kjettingene som hang foran døra i byens bar og den altfor sterke drinken med kun 20% blandevann. Jeg klarte aldri drikke det glasset. Jeg husker den eldre herren jeg møtte der om ettermiddagen, som pratet i vei med meg, og jeg med ham – selv om ingen av oss snakket det samme språket. Men vi forsto hverandre ganske godt likevel.

Senest i oktober sto jeg foran en kirke i en helt annen by, i en helt annen del av landet, med en helt annen eldre herre. Og vi pratet. På hvert vårt språk, men likefullt var det en dialog. Du ser ham på bildet under til venstre. Han heter Francisco og er 87 år gammel. Blant annet har han bidratt til å legge brosteinen i denne historiske, hvite byen som heter Almonaster la Real.

For Spania er fullt av slike opplevelser:

Deilige matopplevelser med lokale råvarer og rause porsjoner. Bodegaer og vingårder å besøke, skinkeprodusenter og olivenlunder å lære av. Mennesker som strekker seg langt for å forstå, selv om skolespansken er falmet til et minimum. Historien til Spania er spennende, kulturen mangfoldig og for den som setter pris på nettopp god mat, sjarmerende landsbyer og flotte naturopplevelser, er det nok av steder å ta turen – enten du holder til ved Solkysten eller vil reise mer rundt i landet.

Spania er nemlig langt mer enn strender og badeliv, selv om dette absolutt ikke er å forakte.

Tirsdag 22. januar deler jeg noen av mine beste reiseopplevelser fra Spania:

Reisekveld med Reiselykke: En smak av Spania

Tid: 22. januar 2019 kl. 19:00 – 21:00 (dørene åpner 18:30)

Sted: Aschehoug Akademi, Sehestedsplass i Oslo sentrum

Program «En smak av Spania»

Jeg vil fortelle litt om Spania utenfor allfarvei, og vil blant annet fortelle litt om lokale mattradisjoner og spennende vinområder å besøke. Jeg viser bilder og noen filmsnutter fra egne reiser.

Anners Bjerke fra Botella vil gi en innføring i olivenoljer og vi skal også få smake på olivenoljer.

Haugen Gruppen vil servere en spansk øl fra Damm som passer spesielt godt til mat, i tillegg til smaksprøver på oliven og spansk snacks.

En sommelier (navnet blir kunngjort senere) vil servere og fortelle om tre spennende spanske viner fra Priorat, Ribera del Duero og Bierzo. Produsentene som er representert, er:

Cepa 21 Bodegas er en vingård på «Milla de Oro» i Ribera del Duero og søsterprosjekt av Emilio Moro. Cepa 21 har som må å utnytte kunnskapen de har samlet gjennom tre generasjoner for å skape utsøkte viner av unik kvalitet. Visjonen er å få mest ut av vinens karakter og det unike miljøet der vindruene vokser.

Álvaro Palacios har hele livet vært involvert i familiebedriften Bodegas Palacios Remondo, som er basert i Alfaro La Rioja, og har blant annet studert oenology in Bordeaux. Da han returnerte til Spania i 1989, ble han en pionér i å gjenopplive det historiske vinområdet Priorat. Siden 1999 har han produsert viner i verdensklassen i El Bierzo sammen med sin nevø Ricardo Perez.

Aschehoug forlag bidrar også med bokgave til heldige vinnere.

Jeg håper du har lyst å komme!

Kjøp billetter her


Samarbeidspartnere

Les om tidligere eventer her:

En smak av Sør-Afrika
En smak av Sri Lanka

Vinmarker til venstre: Rioja Vinmarker til høyre: Priorat


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!