Gourmetrestaurant Stiar i Ischgl – ren nytelse

Gourmetrestaurant Stiar i Ischgl – ren nytelse

I Ischgl i de østerrikske alpene kan du nyte godt av både alpinsport og gode matopplevelser. Med i alt åtte gourmetrestauranter er det med andre ord nok å velge mellom for matelskeren.

Jeg har besøkt en av dem, gourmetrestauranten Stiar, som er en tre-stjerners restaurant med lokalmat i særklasse. 

Som alpedestinasjon er Ischgl seg bevisst på å legge forholdene til rette for også matglade gjester. Her finner vi derfor en rekke gode restauranter, deriblant hele åtte gourmetrestauranter. Stiar er en av disse.

Lokale mattradisjoner

I et fjellområde som dette, som befinner seg på ca. 1400 moh., er det gjerne mattradisjoner knyttet til kjøtt og melkeprodukter, samt ville bær som står i fokus for tradisjonsrikt kosthold.

I løpet av dagene vi var her, smakte vi oss gjennom typiske tyrolske retter, som appfelstrudel, wienerschnitzel og kjøttfondue. Det siste er det tradisjon for å spise på nyttårsaften. Vi tilbrakte en av kveldene på Kitzloch, der dette ble servert. Ostefondue fikk vi også servert, men dette er mindre vanlig å spise i dette området.

Apfelstrudel servert på Pandorama på 2642 moh.

Ischgl som gourmetdestinasjon

I alt åtte av restaurantene har samlet sett 18 stjerner (eller rettere, kokkehatter) i kvalitetsbetegnelsen Gault Millau. Stiar har tre slike kokkehatter og 17 av 20 mulige poeng i rangeringsystemet.

Andre gourmetrestauranter i Ischgl

  • Paznauner Stube på Trofana Royal (3 hatter)
  • Stüva på Hotel Yscla (3 hatter)
  • Schlossherrnstube på Schlosshotel Ischgl (3 hatter)
  • Fliana Gourmet (2 hatter)
  • Martin Sieberers Heimatbühne på Trofana Royal (2 hatter)
  • Lucy Wang (1 hatt)
  • Weinstube Schlosshotel Ischgl (1 hatt)

Stiar – ekte gourmet i Ischgl

Stiar er det nyeste tilskuddet av gourmetrestauranter i Ischgl og ligger på Hotel Silvretta. Chefen sjøl heter Gunther Döberl og lar seg inspirere av naturen og begrensningene av det som produseres i fjellene.

Gunther Döberl er chefen som har sikret Stiar 3 stjerner (kokkehatter)

Bærekraft er derfor viktig for hans matlaging, og handler for eksempel all ost fra lokale produsenter. Kjøttrettene er basert på produkter fra restaurantens egen gård.

Menyen på Stiar

Stor meny ligger på €125 og liten på €93. Prismessig noe stivt, så klart, men ikke i forhold til hverken nivå eller kvalitet.

For den store matopplevelsen, er det absolutt verdt prisen. For min del var det ikke én rett jeg ikke likte eller valgte å stå over, og det er ganske godt gjort av restauranten, når jeg får servert så mange retter på rekke og rad.

Rettene med beskrivelse under:

Poteter med kål og karpe
Donut med kyllinglever og sort trøffel
Skinke med eggeplomme og løkstikke hos Stiar restaurant Ischgl
Saltzburger kaviar
Fois gras med plomme og buttermilk
Ørret Müllerin med selleri og mandler
Viltrett
Curd med blåbær og urter
Aprikospannekake med honningkorn
Stiar gorumet restaurant Ischgl

Mer fra Ischgl i Østerrike

 Reisetips til Ischgl

Smuglerne i Ischgl

Mer fra Alpene

Mürren i Sveits

Mette i Mürren

Les om Mürren her

Zermatt i Sveits

Zermatt

Les om Zermatt her

Reiselykke var invitert av Visit Austria


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!