Nostalgisk bok om å reise med tog

Atle Nilsen, forfatter, journalist og quizmaster, har skrevet om en av sine store interesser: toget. Boken har blitt en nostalgisk reise i togets historie og deler av forfatterens eget liv. 

 

Selv om Den store boken om tog er en faktabok, er det også en bok til først og fremst å bla i. Dette er en slags scrapbok, til inspirasjon og informasjon, i en tid der toget synes å være mer og mer et ønske å reise med for flere av oss.

→ Les også: Å reise med tog: Reiselykke på to skinner

Den store boken om tog er ingen praktisk reisehåndbok, men så prøver den heller ikke være det. Dette er rett og slett en praktbok eller en coffee table bok for drømmeren. Ei bok å ta frem igjen og igjen for å se på bildene, lese litt her og litt der.

Boka rommer alt mulig togrelatert, der forfatteren har gått til en større rekke kilder for å samle informasjon og deler noen tekster fra egne togopplevelser.

Her kan vi lese om togpionerene, om Norske Statsbaner (NSB), om hurtigtog, verdens lengste togreise, om tog på film, om berømte togstasjoner, om forfattere på toget og toget i litteraturen, om tog i musikken, om togrekorder og mye, mye mer. Her er også en novelle av Atle Nilsen, personlige anekdoter og quiz.

I boka fremgår det at det rikholdige fotomaterialet er samlet inn av bokens designer Liselotte Dick og forlagssjef Knut Ola Ulvestad, i samarbeid med blant annet Norsk jernbanemuseum. Kudos til Cappelen Damm-eide Font, som fortsatt utgir påkostede produksjoner som dette. Men et ørlite ønske: Jeg skulle så gjerne hatt en innholdsfortegnelse, slik at jeg litt lettere kan finne frem. Skulle boka komme i nytt opplag, håper jeg denne er med der.

→ En koselig bok å bla i for togelskeren og en fin julegave å gi til en reiseglad.

Boka kjøper du i  bokhandelen eller på nett, for eksempel hos Haugen Bok

Inspirasjon til togreiser

→ Flåmsbana -verdens bratteste togreise
→ Et saktegående togeventyr
→ Med historisk tog til Sollér
→ Trainspotting fra et hurtigtog til Madrid

Flere bokomtaler for reiseglade

→ Nytt reisefølge til Tokyo
→ Hun reiste langs verdens lengste grense
→ Echo Mountain – fortellinger fra Los Angeles
→ Bokomtale: Til Nirvana uten å dø

Fra min egen reise med tog i India

 

Boka er mottatt som frieks. fra forlaget med tanke på omtale

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!