Nostalgisk bok om å reise med tog

Atle Nilsen, forfatter, journalist og quizmaster, har skrevet om en av sine store interesser: toget. Boken har blitt en nostalgisk reise i togets historie og deler av forfatterens eget liv. 

Selv om Den store boken om tog er en faktabok, er det også en bok til først og fremst å bla i. Dette er en slags scrapbok, til inspirasjon og informasjon, i en tid der toget synes å være mer og mer et ønske å reise med for flere av oss.

→ Les også: Å reise med tog: Reiselykke på to skinner

Den store boken om tog er ingen praktisk reisehåndbok, men så prøver den heller ikke være det. Dette er rett og slett en praktbok eller en coffee table bok for drømmeren. Ei bok å ta frem igjen og igjen for å se på bildene, lese litt her og litt der.

Boka rommer alt mulig togrelatert, der forfatteren har gått til en større rekke kilder for å samle informasjon og deler noen tekster fra egne togopplevelser.

Her kan vi lese om togpionerene, om Norske Statsbaner (NSB), om hurtigtog, verdens lengste togreise, om tog på film, om berømte togstasjoner, om forfattere på toget og toget i litteraturen, om tog i musikken, om togrekorder og mye, mye mer. Her er også en novelle av Atle Nilsen, personlige anekdoter og quiz.

I boka fremgår det at det rikholdige fotomaterialet er samlet inn av bokens designer Liselotte Dick og forlagssjef Knut Ola Ulvestad, i samarbeid med blant annet Norsk jernbanemuseum. Kudos til Cappelen Damm-eide Font, som fortsatt utgir påkostede produksjoner som dette. Men et ørlite ønske: Jeg skulle så gjerne hatt en innholdsfortegnelse, slik at jeg litt lettere kan finne frem. Skulle boka komme i nytt opplag, håper jeg denne er med der.

→ En koselig bok å bla i for togelskeren og en fin julegave å gi til en reiseglad.

Praktisk info:

Den store boken om tog er på 288 sider og koster kr 379,-


Inspirasjon til togreiser

→ Flåmsbana -verdens bratteste togreise

→ Et saktegående togeventyr

 Med historisk tog til Sollér

 Trainspotting fra et hurtigtog til Madrid

En togreise på Sri Lanka – film

Håndbok for deg som vil reise mer med tog

Tog er i vinden som aldri før, men det er ikke bare-bare å komme i gang med en togferie. Her er det du trenger å vite! 

En håndbok for deg som ønsker å reise med tog i Europa! Eboka gir tips og råd til hvordan du best planlegger og gjennomfører en vellykket togreise, der rådene er basert på personlige erfaringer. I denne eboka starter vi reisen hjemme i Norge før vi fortsetter ut i Europa med særlig fokus på togreiser i Spania, Italia, Frankrike, Storbritannia og Belgia.

150 sider, rikt illustrert, med konkrete tips og råd til togreisen. Les mer her

Kjøp eboka her

Flere bokomtaler for reiseglade

 Nytt reisefølge til Tokyo

 Hun reiste langs verdens lengste grense

 Echo Mountain – fortellinger fra Los Angeles

 Bokomtale: Til Nirvana uten å dø

Fra min egen reise med tog i India

Til informasjon

Boken er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Min bakgrunn for å skrive om bokutgivelser kan du lese mer om her

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Tags

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.