Historisk kroningsseremoni i Bangkok

Historisk kroningsseremoni i Bangkok

Thailands nye konge, Rama X, fullfører i disse dager sin siste kroningsseremoni: The Royal Barge Procession, som er en av de viktigste og mest tradisjonsrike begivenhetene i Thailand.

Tidligere i høst fikk jeg overvære 2 200 menn av marinenes menn ro 52 av kongens båter oppover elva i Bangkok, syngende og iført tradisjonelle klær. Hele elva, selve hovedpulsåra i Bangkok, var stengt av for anledningen. Rikt utsmykkede, tradisjonsrike og historiske båter ble rodd i mønster og i takt, til sang, rytme og med tilskuere på plass langs elvebredden.

The Royal Barge Procession Bangkok 2019

I utgangspunktet skulle jeg også overvære den endelige prosesjonen der H.K.H. Kong Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun  og  H.K.H. Dronning Suthida Bajrasudhabimalalakshana også er med i en av båtene. Men av ulike grunner ble selve hovedbegivenheten skjøvet til 9. desember. Så for de som eventuelt befinner seg i Bangkok denne dato (9.12.19), kan da få med seg denne sjeldne muligheten – noe som er en helt spesiell kulturell opplevelse.

The Royal Barge Procession Bangkok 2019

The Royal Barge Procession er en storstilt begivenhet som har gått i arv fra monark til monark tilbake til historiske tider. Sist gang denne begivenheten fant sted, var i 2012. Roingen foregår i mønster og til dunkingen av en pinne båtsmannen har ansvar for å styre. Båtene har ulik historie og utforming, ulik klasse og ærverdighet. Dagens robåter spenner fra perioden fra Rama IV til den siste som ble bygget for 40 år siden.

The Royal Barge Procession Bangkok 2019

Selve prosesjonen foregår over fire kilometer på River Pharya, og starter fra Wasukri Pier og ender ved Wat Arun.

Tips: Om du er i Bangkok og ønsker å være tilskuer, er Hotel Riva Surya et fint sted å se det hele fra. Selv fikk jeg se øvelsen fra marinens område.

The Royal Barge Procession Bangkok 2019

Se flere bilder fra siste øvelse til den store begivenheten i karusellen på toppen av siden.

Reisetips fra Bangkok

Reiselykke var invitert av Thailands offisielle turistkontor


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
error: Content is protected !!