Reiseguide til Andalucía

Reiselykke utgir reiseguide til Andalucía i serien Reiselykke på 1-2-3. Andalucía på 1-2-3 er researchet, skrevet, illustrert, designet og utgitt av Mette S. Fjeldheim aka Reiselykke.

Dette innlegget inneholder reklame for min egen bokutgivelse

Våren 2023 tilbrakte jeg deler av min tid på reise rundt i Andalucía. Jeg hadde et helt bevisst formål: å reise i og forstå hva som menes med «den mauriske arv». Målet var å skrive og utgi en ny e-bok  i serien Reiselykke på 1-2-3 – altså en reiseguide til Andalucía.

Jeg ante ikke hva jeg bega meg ut på. Jeg hadde ikke noen idé om hvor komplekst og sammensatt historien og tradisjonen i Andalucía er. Å få det ned til en kjapp liten sak på 1-2-3 har vært en prøvelse – men nå er den her! Ikke fullt så kjapp og knapp i formen som jeg så for meg, men likefullt en bok som passer inn i bokserien.

Min niende utgivelse

E-boka er alt sluppet ut i min nettbutikk, klar for å bli lest av alle som måtte ønske det. Min nyeste utgivelse har jeg nå levd og åndet med, drømt om og snakket om, og jobbet og jobbet med i lange tider nå.  Det er ikke fritt for at jeg er spent, og litt nervøs, nå som den får slippe ut i verden.

Andalucía på 1-2-3. Kulturen, maten, tradisjonen er min niende utgivelse, så det er ikke første gang jeg gjør dette. Men det er første gang jeg varsler det på forhånd; deler med dere som følger Reiselykke på Facebook og/eller Instagram @reiselykke. For der har jeg snakket om denne e-boka, delt prosessen og spurt dere til råds i flere måneder allerede. Det var lurt, for slik endte jeg med akkurat dette omslaget!

Som skribent har jeg derfor aldri vært mer modig enn nå. Mine tanker rundt det kan du lese mer om på bloggen min her: Mot til å skrive og utgi egne ord 

Om Andalucía på 1-2-3

Det er ikke første gang jeg besøker Andalucía heller; jeg har hatt gleden av å besøke denne regionen mange ganger før i løpet av flere år. Men jeg har egentlig aldri satt meg helt inn i hva som menes med «maurisk» og den betydning denne tidsepoken har for dagens Andalucía. Ikke før nå.

Andalucía på 1-2-3. Kulturen, maten, tradisjonen er et resultat av mine reiser i Andalucía, også i tidligere år, samt menneskene jeg har møtt og de bøkene jeg har lest. Ja, jeg vil gå så langt og si at denne teksten også bærer preg av meg, mine synspunkt og min bakgrunn.

For å kunne skrive om noe så omfattende og komplekst som Andalucía, må jeg ta valg. Jeg velger en synsvinkel – min – med alt jeg er, og det det betyr. Jeg har gjort mitt beste for å stille med et åpent sinn og objektivt blikk.

E-boka Andalucía på 1-2-3. Kulturen, maten, tradisjonen inneholder reiseskildringer og personlige refleksjoner rundt historie og kultur, samt fem ulike forslag til reiseruter i Andalucía. I tillegg har jeg tatt med tre oppskrifter, siden jeg har også reiser rundt i Andalucía via kjøkkenbenken.

Om arbeidet med Andalucía på 1-2-3

Jeg har gjort mitt beste for å gå til flere kilder – levende og skriftlige, fysiske og immaterielle. Jeg har intervjuet mennesker jeg har møtt underveis og jeg har opplevd, sett og erfart. Jeg har lest både skjønnlitteratur, sakprosa, fagbøker og artikler. Men det skal sies: Andalucías historie er skapt på et mylder av sagn og fakta.

Hva som er korrekt, og hva som er fiksjon, er ikke alltid godt å si. Det er så mange nyanser, og vi møter alle verden med hvert vårt utgangspunkt. Få andre steder har jeg opplevd det tydeligere hvordan historien ikke er sort/hvit, men består av mange lag og varianter av noe derimellom. Det har vært krevende – og samtidig veldig givende – å kunne vie så mye tid til å dypdykke i denne fascinerende og spennende delen av Spania.

Om du har lyst til det, kan du lese forordet til boken i min skrivestue her

ANNONSE

omslag reiseguide til Andalucia

Sjekk ut min reiseguide til Andalucía

Prosjektet, som også innebærer en artikkelserie om Andalucía, er muliggjort med støtte av FEDER og bistand fra Turistkontoret i Andalucía og Spanias turistkontor i Norge.


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!