Reiser verden rundt og jobber frivillig

De tok permisjon fra jobben for å realisere sin drøm: å reise rundt i verden og jobbe frivillig underveis for å gi noe tilbake til de som trenger det mest.

Det finnes ulike måter å kombinere en reise med frivillig arbeid. Dette paret har samarbeidet med Plan underveis på sin jorden rundt-reise:

Berit Cathrine Dysjaland og Eivind Fjelde er ikke som Plan-faddere flest. Paret har nemlig tatt permisjon fra sine jobber i oljeindustrien for å realisere sin drøm: å reise rundt i verden og jobbe frivillig underveis for å gi noe tilbake til de som trenger det mest. De har også besøkt sine to fadderbarn i løpet av reisen.

Parets reise startet i Asia, der de jobbet i slummen i India. Dernest gikk turen til Sør-Afrika og Cape Town, der de jobbet på et hjem for forlatte barn. Siste del av turen går til Sør-Amerika, der de først skal jobbe på et sykehus for barn i Ecuador og dernest på et suppekjøkken i Argentina.

I løpet av sin jorden rundt-reise, samarbeider de med Plan International Norge og besøker noen av deres prosjekter. Det er også slik det ble til at de besøkte sine  to fadderbarn. De har opprettet en fadderaksjon og innsamling for Plan i et forsøk på å skaffe nye faddere og midler til Plans arbeid verden over.

– Vi er svært takknemlig for at de tok initiativ til dette! Berit Cathrine og Eivind har vist et fantastisk engasjement for Plans arbeid. Ikke bare har de besøkt sine to fadderbarn og andre Plan-prosjekter på sin reise jorden rundt, de har også rekruttert et titalls faddere og samlet inn titusenvis av kroner, sier Elin Sevre Vollmerhaus, rådgiver sponsorship for Afrika, Plan International Norge.

Du kan følge Berit Cathrine Dysjaland og Eivind Fjelde underveis på www.enreiseforlivet.com

Foto levert av Plan

– Fadderbesøk er en unik mulighet både til å treffe fadderbarnet ditt og til å se verdien av fadderbidragene med egne øyne. Vi anbefaler uansett å ta kontakt med oss i Plan International Norge 8 uker i forkant, slik at vi får lagt til rette for dette, sier Vollmerhaus.

Det er imidlertid ikke mulig å jobbe frivillig gjennom Plan, ettersom frivillige ansettes lokalt.

– På den måten sikrer vi at utvikling, ferdigheter og evner forblir i programområdet når Plan på sikt velger å trekke seg ut, forteller Vollmerhaus.

Frivillighet og reise

Det finnes muligheter for å gjøre en innsats for andre i forbindelse med en reise. Noen har kanskje kunnskap og ferdigheter de kan bidra med, mens andre kan samle inn penger til en god sak. Her er eksempler på slike måter å gjøre det på:

Jobbe frivillig

Det finnes organisasjoner der man kan jobbe som frivillig der det behov. Impact Norway er en slik organisasjon: det er behov for leger og helsepersonell som kan bidra med kunnskap og tid. Les gjerne om da den nyutdannede legen Ulrikke Fors dro med sykehustoget i India. Sjekk også ung.no for andre muligheter.

Starte en innsamlingsaksjon

Dette er noe hvem som helst kan gjøre: det finnes flere organisasjoner der man enkelt kan sette opp sin egen innsamling, som for eksempel Redd barna, Plan, Impact Norway og Unicef.

Det har vært gjennomført to slike innsamlingsaksjoner her på Reiselykke, og selv om det ikke alltid er det store summene som kommer inn vil alle monner dra – og ikke minst bidra til å øke oppmerksomheten rundt en sak.

Skape oppmerksomhet

En annen måte å skape oppmerksomhet rundt en sak, er for eksempel det den opprinnelig kanadiskfødte nordmannen Mark Fuhrmann forsøker å gjøre med å legge ut på en syv måneder og 5.600 km lang padletur for det han kaller «de stille heltene».

Gjennom denne reisen har han som mål å fremme positive menneskelige verdier, integrering og fellesskap. Mer om dette her

Relaterte saker

 

For ordens skyld: Jeg er selv engasjert i IMPACT Norway sitt arbeid og har vært Plan-fadder i mange år

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!