Fra backpacker til hotelleier

Fra backpacker til hotelleier

Hun kom til Sri Lanka som backpacker og falt pladask for landet. Siden har hun giftet seg, blitt mamma, bygget opp et reiseselskap for rundreiser, blitt hotelleier og etablert bruktbutikken og veldedighetsprosjektet NewUse. 

Jeg pleier å si at jeg falt først for landet, dernest for Dinesh, ler Merete.

Med dykking som pasjon

For det var først ved sitt andre besøk på Sri Lanka, da turen blant annet gikk til Hikkaduwa for dykking, de møttes. Da hun kom tilbake for tredje gang, var det for å jobbe som divemaster på et lokalt dykkesenter. Planen var å bli i et halvt år. Nå har hun valgt å bli her for godt. Innen de første seks månedene var gått, var vi gift, forteller hun.

Hun trivdes ikke å jobbe som dykker, og ga seg etter fire måneder. Det var for mye stress knyttet til liv og død og folk som ikke hørte etter, sier hun. Gjennom reisebloggen Bobleliv var det flere som tok kontakt og ville ha hjelp til å organisere rundreiser på denne vakre øya. Norlanka Travels ble etablert.

Reiseselskap og hotelldrift

I dag har hun rundt ti sjåfører tilknyttet selskapet i de travleste periodene. Hotellet, At Ease Beach Hotel, ligger ved stranda like utenfor sentrum av Hikkaduwa, i et rolig område.

Jeg hadde aldri klart å få opp dette hotellet uten Dinesh, sier hun. Sammen driver de både Norlanka Travels og det ti roms lille boutique hotellet At Ease Beach Hotel. — Vi begynte å planlegge hotellet for tre år tilbake, men når byggingen først startet, gikk prosessen fort.

Med et hotell som hadde en soft launch i slutten av oktober, er de nå er de i en innkjøringsfase. Planen er å tilby en kombinasjon av hotellopphold og rundreiser til tilreisende.

Lokalt engasjement

Det har gått fort de siste årene for Merete. Det ene har tatt det andre. Men på sikt, håper hun å kunne ta opp igjen dykkingen og kunne fokusere mer på NewUse-prosjektet.  — Men først må vi få alt opp og stå, sier hun.

Det er hun alt godt i gang med. Vi legger turen innom NewUse-butikken, som ligger langs turiststripa i Hikkaduwa. Handlenett, resirkulerte klær, sugerør av stål og menskopper. Det er noe av det man finner her.

Bagen min som har fulgt meg fra hjemmet mitt Oslo settes igjen her. Klær jeg ikke lenger trenger, skal bli til nytte for noen andre.  Pengene fra salget går til noen som trenger bistand fra innsamlingen som NewUse står bak.  Akkurat nå samler vi inn penger til en familie som trenger et trygt hus å bo i. Det er mange som har behov for ekstra hjelp her i området.

Merete er også en av initiativtakerne bak beach clean ups langs stranden. — Det er et stort problem med søppel her på Sri Lanka. Det finnes ikke god nok renovasjon her. I tillegg ligger vi så åpent til, hele øya er dekket av strender som vender ut mot åpent hav. Dermed driver plast og annet søppel i land også fra båter og andre land. Det må vi gjøre noe med. Løsningen blir lokale beach clean ups, som både lokale, turister og expats kan bli med på.

Jeg forlater den driftige trysildamen blant palmesus og vakre strender etter endt rundreise, og befinner meg nå vel hjemme i et Norge i snø og mørketid.

Egenreklame

Reiseguide til Sri Lanka, omslag

SRI LANKA på 1-2-3

Den eneste norskutviklede reiseguiden til Sri Lanka på markedet

SRI LANKA på 1-2-3 er en reiseguide til Sri Lanka, utgitt som en e-bok på innholdsrike 80 sider. Her deler Mette fra Reiselykke sine beste reisetips til deg som planlegger en tur til Sri Lanka.

80 sider, rikt illustrert, med konkrete tips til Sri Lanka. Les mer her

Kr. 199,-

Kjøp guiden her

Reiselykke var invitert til Sri Lanka sammen med nettverket Nordic Nomads


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!