Korsikas beste strender

Korsikas beste strender
På vei til en av verdens vakreste strender, Plage du Lotu

Korsika sies å ha flere av verdens aller vakreste sandstrender. Og vi sjekket dem ut – her er mine tips til Korsikas beste strender!

Små bukter og lengre sandstrender. Puddersand og småsteinete bukter og viker.  Sandfarget, hvite, sorte, grå og røde: strendene på Korsika kommer i mange varianter.

Det er heller ikke mangel på strender langs kysten av Korsika. Men noen av dem sies å være noe av de vakreste i verden. Vi besøkte flere av dem. Dette er seks jeg kan anbefale å sjekke ut ved et besøk på Korsika.

Korsikas beste strender

1. Plage Palombaggia

Palombaggia plage ligger ved Porto-Vecchio og er den mest kjente stranda på Korsika. Den er stadig å finne på topp 10 lister over Europas vakreste strender.

2. Plage de Santa Giulia

 

Plage de Santa Giulia ligger skjermet i en bukt med flotte, avslipte berg og sandstrand med fine sandkorn. Her ligger Michelin-anbefalte Santa Marina, samt et par elegante strandrestauranter.

3. Plage du Lotu

Plage du Lotu er en nydelig stand som man enten tar båt eller fire-hjulstrekker til for å komme frem. Finkornet sand, uten fasiliteter og du får den ganske for deg selv om du tar en tidlig ferje. Ferje går fra havnen i Saint Florent.

4. Plage de Saleccia

Denne ligger nær Plage du Lotu, og også denne må du enten komme til med firehjuling eller båt. Heller ikke her finnes fasiliteter. Skal være en av Korsikas vakreste strander, men vi valgte å besøke den over i stedet. Ferje går fra havnen i Saint Florent

5. Plage Maora

Ligger 15 min å kjøre fra Bonifacio. Sanden er rød og hit kommer den lokale fiffen med båt for å spise på restaurant Maora Beach Club, som er stilfullt bohemsk med røde puter på gode solsenger. Massasje, eksklusivt strandtøy-utsalg og lounge med dj søndager. Restaurant med sjømat og andre lokale retter.

En stor del av stranden er for øvrig til fri ferdsel.

6. Plage Stagnola

Finkornet sandstrand med utsikt mot Ajaccio. A Stagnola er en strandrestauranten i bohemsk stil, snekrede tresenger og hvite puter. Serverer blant annet steinovnsbakt pizza.

Komme dit: 20-25 min å kjøre fra Ajaccio, 20 min fra flyplassen.

Strendene er avmerket på kartet over reiseruta vår her

Tips til flere vakre strender på Korsika finner du her

Les mer om Korsika her

Høyt og lavt på Korsika

En vandring i Calanques de Piana

Roadtripping Korsika – en reiseguide

affiliate-reklame for booking.com


Anbefalt hotell i Ajaccio

Hôtel Demeure Les Mouettes

Hôtel Demeure Les Mouettes er et boutique hotell med ca. 20 rom, ligger i en villa fra 1880 med århundregsmmel eucalyptus-planter, palmetær og pine trees like ved en  liten, litt steinete strand. Her er det flott utsikt over middelhavet og over til andre siden av bukta.

Ligger 20 min. gange fra sentrum og har et lite basseng i hagen. Rommene er enkle og delikate – noen med sjøutsikt, andre mot veien. Personlig og vennlig service. Minus: for få parkeringsplasser.

Sjekk priser her

Tips til hotell i Calanques de Piana

Hôtel Capo Rosso

Hôtel Capo Rosso er et moderne 4-stjerners hotell med egen balkong, basseng og utsikt. Her bodde vi!

Sjekk priser her

Les Roches Rouges

Les Roches Rouges er et nedslitt herskapelig hotell, i dag kun 2-stjerners, men med god restaurant og flott utsikt. Neste gang bor vi her!

Sjekk priser hert

Anbefalt hotell i Saint Florent

Hôtel La Florentine

Hôtel La Florentine er et 3 stjerners fargerikt og svært hyggelig sted å bo. Fargekoder og møblement gir et individuelt inntrykk, der rommene er enkle og har romslig balkong med sjøutsikt. De rimeligste rommene ligger mot veien. Frokosten er enkelt og god, servicen vennlig og personlig.

Sjekk prisen her

Hotel de Florentin, Saint Florent

Anbefalt  hotell i Corte

Dominique Colonna

Et svært stilfullt familiedrevet boutique hotell i fjellene, beliggende like ved en kulp og med en interiørstil som fanger opp elementer fra fjellene ved utstrakt bruk av materialer som tre og stein. Hotellet har bar og en terrasse med utsikt over elven, hvor du kan spise kontinental frokost etter avtale.

Sjekk priser her

Dominique Colonna i Corte

Anbefalt hotell ved Porto Veccio

Hotel Carre Noir

Hotel Carre Noir er et ultra-trendy hotell som ligger i høyden over Santa Giulia-bukten, en ti minutters gange. Takterrassen har basseng og solsenger, samt utsyn over bukta.

Sjekk prisen her

Hotel Carre Noir Porto-Vecchio Korsika

Tips til hotell i Bonifacio

Hotellene som ligger i selve Bonifacio har tre stjerner eller færre. Disse to har vi sjekket ut:

Hotel Solemare

Hotel Solemare har flott utsikt til havnen, båtene og bymuren. Men stedet trenger oppgradering. Personlig testet.

Sjekk prisen her

Hotel Genovese

Hotel Genovese ligger i høyden i Bonifacio, nær strand og med basseng og utsikt. Personlig besøkt. Flott sted!

Sjekk prisen her

 

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.