Dette er Korsikas beste strender

Dette er Korsikas beste strender

Korsika sies å ha flere av verdens aller vakreste sandstrender. Og vi sjekket dem ut – her er mine tips til Korsikas beste strender!

Små bukter og lengre sandstrender. Puddersand og småsteinete bukter og viker.  Sandfarget, hvite, sorte, grå og røde: strendene på Korsika kommer i mange varianter.

Det er heller ikke mangel på strender langs kysten av Korsika. Men noen av dem sies å være noe av de vakreste i verden. Vi besøkte flere av dem. Dette er seks jeg kan anbefale å sjekke ut ved et besøk på Korsika.

Les også: Roadtripping Korsika rundt – en reiseguide

Korsikas beste strender

1. Plage Palombaggia

Palombaggia plage ligger ved Porto-Vecchio og er den mest kjente stranda på Korsika. Den er stadig å finne på topp 10 lister over Europas vakreste strender.

2. Plage de Santa Giulia

Plage de Santa Giulia ligger skjermet i en bukt med flotte, avslipte berg og sandstrand med fine sandkorn. Her ligger Michelin-anbefalte Santa Marina, samt et par elegante strandrestauranter.

3. Plage du Lotu

Plage du Lotu er en nydelig stand som man enten tar båt eller fire-hjulstrekker til for å komme frem. Finkornet sand, uten fasiliteter og du får den ganske for deg selv om du tar en tidlig ferje. Ferje går fra havnen i Saint Florent.

4. Plage de Saleccia

Denne ligger nær Plage du Lotu, og også denne må du enten komme til med firehjuling eller båt. Heller ikke her finnes fasiliteter. Skal være en av Korsikas vakreste strander, men vi valgte å besøke den over i stedet. Ferje går fra havnen i Saint Florent

5. Plage Maora

Ligger 15 min å kjøre fra Bonifacio. Sanden er rød og hit kommer den lokale fiffen med båt for å spise på restaurant Maora Beach Club, som er stilfullt bohemsk med røde puter på gode solsenger. Massasje, eksklusivt strandtøy-utsalg og lounge med dj søndager. Restaurant med sjømat og andre lokale retter.

En stor del av stranden er for øvrig til fri ferdsel.

6. Plage Stagnola

Finkornet sandstrand med utsikt mot Ajaccio. A Stagnola er en strandrestauranten i bohemsk stil, snekrede tresenger og hvite puter. Serverer blant annet steinovnsbakt pizza.

Komme dit: 20-25 min å kjøre fra Ajaccio, 20 min fra flyplassen.

Strendene er avmerket på kartet over reiseruta vår her
Tips til flere vakre strender på Korsika finner du her

Les mer om Korsika her

Høyt og lavt på Korsika
En vandring i Calanques de Piana
Roadtripping Korsika – en reiseguide

Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!