Reisetrender 2015

Sykling er den nye golfen og braggies den nye selfien: en fersk rapport avslører globale reisetrender 2015 og tendenser i årene som kommer. 

Denne uken deltok Reiselykke på World Travel Market i London.  Hele verden så ut til å være samlet på et og samme sted, i det store convention senteret ExCel øst i London. På én og samme dag var det altså mulig å reise verden rundt, smake på lokal mat, snakke med destinasjonsselskaper og reiseoperatører, og ikke minst delta på debatter og foredrag om reiseliv, kommunikasjon, trender  og tendenser.

Det var også i denne anledning at rapporten for reisetrender 2015 og de nærmeste årene ble lagt frem. Artikkelen fortsetter under bildene.

Rapporten for reisetrender 2015

World Travel Market Global Trends Raport er utviklet i samarbeid med Euromonitor International, og peker på noen tendenser innen reiselivet i årene som kommer. Her er noen av tendensene for reisetrender 2015 og tiden fremover:

MAMILs

MiddleAgedMenInLycras, altså, er en ettertraktet målgruppe i Mellom-Amerika og Karibien. Dette er reisende som nå foretrekker sykkelferie fremfor golf-ferie, og som ønsker å bo bra, spise godt og legge igjen penger underveis.

”Travelers crave authentic experiences filled with activitiest not possible at home” – March Thomsen, Marketing Manager hos Trek Travel, siteres i rapporten

Poshtels  

Etter den økonomiske krisen har det spesielt i Storbritannia vokst frem en tendens til staycation i UK. Det har også behovet for lavprisede overnattingssteder med moderne og luksuriøs design, med fri tilgang til wifi og gratis frokost. Konseptet har åpenbart kommet for å bli, og settes pris på av alt fra unge til voksne reisende, både familier, enslige og forretningsreisende som gjerne vil bo billig og sosialt på hostel, dog i mer luksuriøse omgivelser til en pris som starter på rundt kr 140,- per natt.

”The future is cheap, but chic» hevdes det, også for årene som kommer

Måltider med lokale

Vi forbrukere ønsker oss value for money, men vi ønsker oss også mer autensiske opplevelser når vi er på reise. Ikke ulikt konseptene Airbnb og HomeAway innen overnatting, er det vokst frem et marked for å spise sammen med de lokale der man er på reise.

Booklokal ble startet i 2012 og er i dag å finne i 20 land over hele verden. Dette er et nettverk av lokale som tilbyr måltider, matlagingskurs og workshops.

EatWith ble startet i Spania og Israel i 2013 og i løpet av et år har denne nettsiden som setter sammen reisende med lokale kokker på destinasjoner, spredt seg til hele 20 land.

Braggies: den nye selfien

The braggie photo er den nye trenden med å laste opp et foto av seg selv innen 10 minutter etter at man har sjekket inn på et hotell. Dette har flere hotellkjeder skjønt markedsverdien av og lagt til rette for.

Kimpton Hotels tilbyr nå free wifi og spa vouchere for de som deler bilder på sosiale medier, og Marriott tilbyr et eget Plus Point program.

Reisetrender 2015
Hotel Grand Bretagne i Athen har skjønt det!

Booking via chat

I Asia har det kinesiske chat-programet WeChat i økende grad tatt over for sosiale medier, og det forventes nå at service og bookinger etter hvert vil foregå i større grad via chat enn det i dag gjør på sosiale medier – i hvertfall i Asia til å begynne med.

Design- og surfetrender

I Midtøsten jobbes det med å omprofilere seg til å bli design hub, mens man i Afrika ser vekst innen surfe-turisme, særlig langs kysten av Vest-Afrika. Det forventes likevel at den store surfebølgen over Afrika kan ta noe lenger tid før den slår til, grunnet Ebola-epidemien vest i Afrika.

 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

4 Comments
error: Content is protected !!