12 grunner til å besøke Athen

Det er i grunnen rart at ikke Athen rager høyere oppe på listen over hovedsteder å besøke. Sannsynligvis utkonkurrert av landets vakre øyer i Middelhavet, er Athen en by det er mange grunner til å besøke.

 

1. Akropolis

Synlig fra hele byen rager Parthenons ruiner på toppen av Akropolis

2. Det nasjonale arkitektur museet

Fantastiske skulpturer og utgravede skatter er stilt ut rom på rom i dette museet.

3. Akropolis museum

Etter å ha vært oppe på Akropolis er det et must å ta turen nedom dette flotte byggverket.

4. Strendene

Tett på byen, bare en tur med metroen unna, ligger flotte strender og bedre strandrestauranter og frister med sjøluft og forfriskning.

5. Gamlebyen i Plaka

Styr unna de mest turistifiserte gatene, og du finner små oaser av rolige tavernaer og sjarmerende blomsterdekorerte husfasader

6. Kolonaki

Athens svar på Oslos Frogner, med shoppingmuligheter og gode nabolagsrestauranter

7. Takterrasserestaurantene

Det er ikke så rart at det er så mange takterrasser i Athen. Med utrolig flotte kulissene rundt, er det en ren og skjær opplevelse å finne seg et sted å spise sin lunsj til den vakreste utsikten tenkes kan i en storby

8. Maten

Det finnes mange gode restauranter, tavernaer med hjemmelaget gresk mat, spesialiserte resturanter med lokal mat eller minimalistiske moderne restauranter.

9. Vinen

Hellas er ikke de som er mest kjent for sin vin. Men de har en rekke gode viner å by på. Har du ikke tid til en vingårdsbesøk, ta turen innom en vinbar og smak deg gjennom noe av utvalget.

10. Direkteruter

Ja, faktisk – det går direkteruter fra Oslo til Athen. Riktignok kunne det vært flere av dem, og selv dro jeg via München, med en kort mellomstopp. Det gikk fint det, og.

11. Restauranten 17

En absolutt herlig, elegant, gresk restaurant man bare må oppleve. Gresk gourmet, live musikk, glade grekere som er ute og feirer, synger med, og gjerne tar seg en svingom midt blant bordene.

12. Menneskene

Og sist, men ikke minst: Athen er en hyggelig by å besøke – fordi folk her er gjestfrie og vennlige, stolte av maten og kulturen.

 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

4 Comments
  1. Jeg vil veldig gjerne besøke Athen, tror nok det kan være en flott by, og som du nevner her, god mat og vin og da er alt reddet for min del 🙂 Neida, vil jo oppleve mer enn det og med mye historie tror jeg Athen er verdt et besøk.

  2. Athen kan absolutt anbefales! Her er utrolig mye å se – og så er det riktig nok veldig hyggelig å ta seg en lang lunsj på en av de mange, koselige tavernaene.

  3. Mange flotte tips! Jeg elsker Athen. 🙂 Jeg studerte ved det norske instituttet der for noen år siden (arkeologi og kunsthistorie), og hadde noen fantastiske måneder der. Favoritten ble lille sjarmerende Anafiotika under Akropolis, samt den grønne Filopapposhøyden midt i byen.

  4. Å, det hørtes bra ut. Må være det perfekte (i hvertfall et av noen få) sted å studere nettopp arkeologi og historie, Renate 🙂

error: Content is protected !!