Reisetrender 2016

Dette var uken for den årlige begivenheten WTM London, der rundt 50 000 reiselivsfolk, media og ministre fra hele verden møttes i London. Her ble også årets rapport om globale reisetrender lagt frem.

Rapporten WTM Global Trends Rapport er publikasjon laget i samarbeid med Euromonitor, og som ble lansert under WTM. Denne tillater en ørliten titt inn i fremtiden, og inneholder ny-ord som pre-cation og hipster holidays.

Forventede reisetrender for 2016:

reisetrender2016, WTM London

Smart Travel og start up-boost

Teknologisk utvikling påvirker måten vi reiser på: i Storbritannia er London fortsatt det store reisemålet, mens andre storybyer og urbane sentre har tatt i bruk teknologi og hi-tech løsninger for å tiltrekke seg besøkende. Smart-teknologi og big data tilpasser reiseopplevelser til den reisendes individuelle preferanser, noe for eksempel Bristol har satset på siden 2014. Teknologiske start-ups endrer også reisemønstre i Afrika, der det ventes en vekst i forretningsreiser knyttet til innovasjon.

The New American Dream: work less, play hard

Amerikanere flest har lange arbeidsdager og korte ferier.  Men flere og flere arbeidsgivere tilbyr nå sine ansatte ubegrenset tid til ferie, med mål om flere og mer motiverte og fornøyde medarbeidere. Firmaer som tilbyr dette, er blant andre Netflix og Virgin Group.  Andre har strategier for pre-cation, der arbeidsgivere sørger for at ansatte kommer uthvilte til jobben.

‘Hipster Holidays’ revolusjonerer storbyferien

Unge og ‘hippe’ reisende søker utenfor de tradisjonelle sightsene på storbyferie, i jakten på alternativ city break – noe som medfører nye forretningsmuligheter i storbyer som sliter med over-turistifiserte områder

Iran blir det hotte nye reisemålet

Iran er et land det er store forventninger til som et spennende turistmål, med sin gamle persiske historie, 19 verdensarvsteder og naturattraksjoner. Forventninger om enklere tilgang på turistvisum, hotellsatsninger og AirBnb er noen nøkkelord.

Crowdfunding, cash-on-delivery og mer delingsøkonomi

Det forventes at flere nykommere i segmentet luksushotell og boutique hotell vil crowdfunde fremfor å lite på mer tradisjonelle inntekskilder og investorer.

En halv milliard indere er uten bankkonto, og det er nå flere reisefirmaer som innfører ‘pay-on-delivery‘-betaling for å imøtekomme disse kundene. Den mye omtalte delingsøkonomien er nå i ferd med å ta av også i Kina, med det store antallet millennials.

Millennials kommer for fullt

Millennials, altså unge født like før årtusenskiftet, har aldri opplevd verden uten internett. Denne gruppen reisende regnes som et satsningsområde for fremtiden. Millennials reiser på en helt annen måte enn før, har stor påvirkningskraft og stiller andre krav til destinasjonen og reiseopplevelser enn tidligere.

→ Les også fjorårets trendrapport om reiselivet i 2015

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Helt enig med at Iran høres utrolig spennende ut. Der har jeg hatt lyst til å reise lenge. Dette var et push til å prøve å få til dette i 2016.
    Interessant artikkel, Mette 🙂

error: Content is protected !!