Elvelangs i regnskogen

Elvelangs i regnskogen

Pressetur

Lengst nord på Trinidad ligger regnskogen og lokker med vakre fossefall,  spennende utfluktsmuligheter og vandringer elvelangs innover i alt det grønne. Vi tok turen inn for å bade under fossefallet Avocat Waterfall i regnskogen på Trinidad.

Det høres så eksotisk ut, å går tur innover regnskogen. Og det er det. Samtidig er det også som en hvilken som helst annen gåtur i en hvilken som helst annen skog. Var det ikke for at faunaen er helt annerledes. At dyrelivet er helt annerledes. Og alle farene vi vet lusker rundt der inne et sted i mørket …  

regnskogen på trinidad
På vei inn i regnskogene på Trinidad
 

Jeg mener ikke de sagnomsuste skumle folkloristiske vesener, kalt dwen, som i følge Trinidad-tradisjon kaller ens navn bak trærne. Ei heller mennesker med uærlige hensikter.

Nei, da mener jeg rett og slett giftige slanger og andre kryp. Vi er tross alt i en regnskog. Krypdyrfaunaen på Trinidad og Tobago omfatter mer enn 90 arter, som boaer og giftige lanse- og korallslangene*.

Men vi møtte ingen på vår vei. Heldigvis!

regnskogen på tobago
Grønt, grønt, grønt – så langt øyet kan se – i alle retninger

Kanskje er det derfor vi alle får utdelt en vandrestav hver – for å holde skumle slanger unna. Men den er også hendig å støtte oss til, underveis, oppover det urolige elveleiet, der strømninger og bratt skrent skal forseres på vei innover mot fossefallet Avocat Waterfall. Og så ser det unektelig ekstra eksotisk ut, å vandre inn i regnskogen med en vandrestav. Det hører rett og slett med, om jeg tolker guiden vår Nick riktig. Men selv glemte jeg min igjen halvveis inne i skauen, da jeg skiftet objektiv til kameraet.

Uten sammenligning med norske fossefall for øvrig; vi finner veien til fossen med dens unike vannhull. Vi rigger oss til på en stor stein og setter fra oss utstyr, skifter til badetøy, og får endelig tatt oss et herlig avkjølende bad under friskt vannvall.

Avocat Waterfall, regnskogen, Trinidad
Avocat Waterfall

Reisetips til Avocat Waterfall og omegn

 • Avocat Waterfall ligger i Blanchisseuse på nordkysten av Trinidad, en times tids kjøring unna Port-of-Spain. , og utgangspunktet for turen ved veien med samme navn
 • Dra med en turoperatør eller lei en taxi. Vår guide var Nick fra Island Experience.
 • Ta med sko du kan gå i vannet med (flipflops fungerer ok, men anbefaler sandaler som sitter på foten om du har det)
 • Shorts er bedre enn langbukser, for plutselig står du til lårene i vann (jeg snakker av egen erfaring)
 • Ta med: myggspray, drikke, badetøy
regnskogen på Trinidad
Marianne River
 • Kombiner gjerne turen med en tur til Maracas Bay eller Las Cuevas Bay (som er en Blue Flag Beach), som ligger rundt en halvtime unna på veien opp
 • Ved Maracas Bay kan du smake på den unike Trinida-retten ‘Bake and Shark’ (bakst og hai), som er en fritert bolle med fritert hai-fisk, med tilbehør som du selv fylle (Det er altså ikke reell hai, men en fiskeart)
 • Slå gjerne av en prat med mannen som tar hånd av parkeringsplassen ved turstien. Han er 91 år gammel, lager sin egen mat på utekjøkkenet, og kan fortelle litt av hvert – blant annet hvorfor han selv har levd et langt liv.
regnskogen på trinidad
Marianne River
 
*Kilde: Store norske leksikon, sln.no
invitert av av turistkontoret på Trinidad og Tobago (TDC)

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

6 Comments
 1. Takk, Ingeborg! Ja, dette var en fin opplevelse å ha med seg videre. Nå skal jeg ut og vandre i Oslos gater i stedet 😉 Ha det fint i Kina!

 2. Så kult dette så ut! Fryktelig eksotisk 😀 Kan tenke meg det var deilig å kjøle seg ned i vannet etter en vandring i den fuktige regnskogen!

 3. Hei, Renate
  Ja, dette var eksotisk 🙂 En veldig fin tur, og deilig med avkjølende bad etterpå.

 4. Marianne River! Nesten så jeg hører den elven rope på meg… Tror ikke jeg kan bli lei av vandringer i regnskog, det er veldig spennende!

 5. Hei, Marianne. Det skjønner jeg godt – ei elv for deg, dette 🙂 Ja, det var en fin tur. Takk for kommentar!

error: Content is protected !!