Shopping i Gøteborg

Glem Avenyn og Norrstan. Det finnes langt mer spennende områder i Gøteborg å dra på shopping i. 

Noen av områdene er allerede nevnt i dette tidligere innlegget om trendy og trivelige Gøteborg. Her følger som lovet en aldri så liten guide til shopping i Gøteborg! 

Med (per dags dato) en valutakurs som ligger rundt 10 prosent lavere enn tilsvarende kronesats i Norge, gjør man gjerne en god deal ved å shoppe i Sverige. At det er søndagsåpne butikker (som jeg for øvrig setter pris på at vi ikke har her til lands …), gjør det også enkelt for tilreisende å rekke over mye på en kort helg i nabolandet.

Antikviteter og snurrepiperier

Den tidligere omtalte bydelen Haga er et must for de som søker vintage, antikviteter og koselig shoppingatmosfære.  Vindusshopping eller reell shopping: her er litt av hvert for mange. I Haga Nygata finner du leketøy til de minste hos Liten Karin. Hos Stiernglans finner du hatter og vintage. Mens den gammeldagse Trätoffelfabriken selger tresko og skinnprodukter. Er du på jakt etter krydder? Kanskje ikke … Likevel skal du ikke se bort fra at du kan komme hjem med litt av hvert etter å ha tatt turen innom Curry House.

Interiørbutikker

I Haga ligger også noen interiørbutikker, som Phillies Design. I tverrgaten Kaponjärgatan 4 ligger Bebop Antik, en butikk som selger vintagemøbler. Finner du veien til Kaserntorget 8, ikke langt unna Magasingatan, bør du ta turen innom  Floramor och Krukatös. Butikken drives av mor og datter, der mor er blomsterdekoratør og datter lager kermaikk. Like ved, på en parkeringsplass ved Magasingatan, ligger Artilleriet, en særdeles stilfull interiørbutikk med nytt og brukt. Her kan du bli lenge! Noen skritt ut i Magasingatan (til nr. 22), finner vi Norrvell, en økologisk interiørbutikk der alt er svanemerket og i skandinavisk stil.  Fortsetter du gaten lenger bort, kommer du til Magasin 11, en kul og morsom retrobutikk som også serverer kaffe.

> Se tips til kule barer i Gøteborg her

Vintage og økologisk

Det er ikke bare vintagevariantene av møbler som er populære i Gøteborg – det samme gjelder klær. Det er også mye å velge mellom for den som liker å finne skatter blant second hand klær.  Flere butikker kombinerer da også nye merkevarer med kvalitetsvintage. Du vil kunne finne mye å velge blant i den store fire etasjers second hand-butikken Myrorna, som lar overskuddet gå til veldedighet. I Haga ligger for flere vintagebutikker det kan være lurt å stikke innom. Miss Ragtime i Magasingatan selger merkevarer kombinert med høyklasse vintageklær, og Grandpa like ved kombinerer interiør og gaveartikler med klesutsalg (både nytt og vintage).

> Se tips til gode restauranter i Gøteborg her

Siste mote og merkevarer

Er du heller på jakt etter nye plagg? Det er flust av svenske klesbutikker og -merker i Gøteborg. I Haga ligger Twist & Tango. Like ved Magasingatan finner du jentemote fra den svenske vestkysten hos Emma & Malena, mens det økologiske svenske jeansmerket Nudie Jeans har utsalg flere steder i hjembyen. Ønsker du en konsentrert shoppingrunde med utgangspunkt i merkevarer, er kjøpesenteret NK å anbefale. Her finner du også internasjonale merker som Burberry og Ralph Lauren, for å nevne ytterst få.

Du finner også gode shoppingmuligheter i Arkaden Galleria, hvor de blant annet har en Top Shop-butikk, samt i Kungsgatan og Korsgatan.

> Se tips til koselige kaféer i Gøteborg her

Glad i mat? I Feskekörka i Rosenlundsvägen finner du et innendørstorg av fiskehandlere. På Kungstorget finner du den andre store innendørs torghallen Stora Saluhallen fra 1889.

affiliate-annonse for booking.com

Hotelltips i Gøteborg

Hotell Pigalle

Hotel Pigalle i Gøteborg

Dette er et hotell i ekter pariser-stil med individuelt innredede rom og ligger kun en 5-minutters spasertur fra Göteborg sentralstasjon. Personlig testet! 

Les mer

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel ligger i en elegant nyklassisistisk bygning i Göteborg sentrum, et hotell med old fashioned komfort og moderne fasiliteter. Personlig testet! 

Les mer

Dorsia hotell og restaurant

Hotel Dorsia i Gøteborg

Et moderne, fargerikt og eksklusivt boutiquehotell som ligger en kort spasertur fra Gøteborg sentralstasjon, og kun 200 meter fra Kungsportsplatsen trikkeholdeplass. Personlig besøkt! 

Les mer

Hotel Avalon

Hotel Avalon

Hotel Avalon er et feng shui-sertifisert hotell med utendørs svømmebasseng på taket og utendørs servering på grunnplan. Stilfult, minimalistisk og nær Avenyen og shopping.  Personlig testet! 

Les mer

Flere reisetips til Gøteborg

Denne artikkelen baserer seg på gjentatte besøk til Gøteborg. Butikker, åpningstider og trender kan endres over tid.

Få månedlige reisetips rett i innboksen!

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.