Shopping i Gøteborg

Gøteborg er en super by å shoppe i, for den som har det som mål for storbyturen: Her er det søndagsåpne butikker og alt fra svenske kjedebutikker og uavhengige småbutikker, vintage- og antikvitetsforretninger, samt butikker som spesialiserer seg på økologiske produkter og etisk mote.   

Noen av områdene er allerede nevnt i dette tidligere innlegget om trendy og trivelige Gøteborg. Her følger en aldri så liten guide til shopping i Gøteborg.

Med en valutakurs som stadig ligger lavere enn tilsvarende kronesats i Norge, gjør man gjerne en god deal ved å shoppe i Sverige. At det er søndagsåpne butikker (som jeg for øvrig setter pris på at vi ikke har her til lands …), gjør det også enkelt for tilreisende å rekke over mye på en kort helg i nabolandet.

Antikviteter og snurrepiperier

Den tidligere omtalte bydelen Haga er et must for de som søker vintage, antikviteter og koselig shoppingatmosfære.  Vindusshopping eller reell shopping: her er litt av hvert for mange. I Haga Nygata ligger Fåfängangs antik, med varierte utvalg av antikviteter. Leketøy til de minste hos Liten Karin. Hos Stiernglans finner du hatter og vintage. Mens den gammeldagse Trätoffelfabriken selger tresko og skinnprodukter. Er du på jakt etter krydder? Kanskje ikke … Likevel skal du ikke se bort fra at du kan komme hjem med litt av hvert etter å ha tatt turen innom Curry House.

Interiørbutikker

Artilleriet Gøteborg

I Haga ligger også noen interiørbutikker, som Phillies Design. I tverrgaten Kaponjärgatan 4 ligger Bebop Antik, en butikk som selger vintagemøbler. Finner du veien til Kaserntorget 8, ikke langt unna Magasingatan, bør du ta turen innom  Floramor och Krukatös. Butikken drives av mor og datter, der mor er blomsterdekoratør og datter lager kermaikk.

Like ved, på en parkeringsplass ved Magasingatan, ligger Artilleriet, en særdeles stilfull interiørbutikk med nytt og brukt. Denne er nå renovert og utvidet til to etasjer, så her kan du bli lenge! Noen skritt ut i Magasingatan (til nr. 22), finner vi Norrvell, en økologisk interiørbutikk der alt er svanemerket og i skandinavisk stil.  Fortsetter du gaten lenger bort, kommer du til Magasin 11, en kul og morsom retrobutikk som også serverer kaffe.

Ved et gjensyn med Gøteborg sensommeren 2019 fikk jeg også tips til å sjekke ut Heyday, som ligger i Kyrkogatan 19. Her er det kombinert smånips, feministiske innslag og kaffebar. Verdt å stikke innom!

→ Se tips til kule barer i Gøteborg her

Vintage og økologisk

Det er ikke bare vintagevariantene av møbler som er populære i Gøteborg – det samme gjelder klær. Det er også mye å velge mellom for den som liker å finne skatter blant second hand klær.  Flere butikker kombinerer da også nye merkevarer med kvalitetsvintage. Du vil kunne finne mye å velge blant i den store fire etasjers second hand-butikken Myrorna, som lar overskuddet gå til veldedighet. I Haga ligger for flere vintagebutikker det kan være lurt å stikke innom. Miss Ragtime i Magasingatan selger merkevarer kombinert med høyklasse vintageklær, og Grandpa like ved kombinerer interiør og gaveartikler med klesutsalg (både nytt og vintage).

Hos Thrive i Södra Allégatan 11 finner du organisk, rettferdig og bærekraftig mote, mens Duns i Prinsgatan 6 selger fargerike, organiske klær til barn. Etisk produserte sko finner du hos Eco & Fair i Landsvägsgatan 38. Det økologiske svenske jeansmerket Nudie Jeans har utsalg flere steder i hjembyen

→ Se tips til gode restauranter i Gøteborg her

Siste mote og merkevarer

Det er flust av svenske kjedebutikker og klesmerker i Gøteborg. I Haga ligger Twist & Tango. Like ved Magasingatan finner du jentemote fra den svenske vestkysten hos Emma & Malena. Ønsker du en konsentrert shoppingrunde med utgangspunkt i merkevarer, er kjøpesenteret NK å anbefale. Her finner du også internasjonale merker som Burberry og Ralph Lauren, for å nevne ytterst få.

En nyhet for 2019 er at & Other Stories har åpnet en butikk i Kungsgatan 37, i et luftig og stort lokale over to etasjer.

Du finner også gode shoppingmuligheter i Arkaden Galleria, hvor de blant annet har en Top Shop-butikk, samt i Kungsgatan og Korsgatan.

→ Se tips til koselige kaféer i Gøteborg her

Glad i mat? I Feskekörka i Rosenlundsvägen finner du et innendørstorg av fiskehandlere. På Kungstorget finner du den andre store innendørs torghallen Stora Saluhallen fra 1889.

affiliate-annonse for booking.com

Hotelltips i Gøteborg

Hotel Pigalle

Dette er et hotell i ekte pariser-stil med individuelt innredede rom og ligger kun en 5-minutters spasertur fra Göteborg sentralstasjon. Personlig testet! 

Les mer

Hotel Flora

Hotel Flora

Lunt og sentralt beliggende hotell på Grönsakstorget, like ved kanalen og Saluhallen. Hyggelig interiør og stilfull design. Personlig testet!

Les mer

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel ligger i en elegant nyklassisistisk bygning i Göteborg sentrum, et hotell med old fashioned komfort og moderne fasiliteter. Personlig testet! 

Les mer

Dorsia hotell og restaurant

Hotel Dorsia i Gøteborg

Et moderne, fargerikt og eksklusivt boutiquehotell som ligger en kort spasertur fra Gøteborg sentralstasjon, og kun 200 meter fra Kungsportsplatsen trikkeholdeplass. Personlig besøkt! 

Les mer

Hotel Avalon

Avalon Gøteborg

Hotel Avalon er et feng shui-sertifisert hotell med utendørs svømmebasseng på taket og utendørs servering på grunnplan. Stilfullt, minimalistisk og nær Avenyen og shopping.  Personlig testet! 

Les mer

Flere reisetips til Gøteborg

Første gang publisert 17. 10. 2014. Oppdatert 7.08.2019

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!