Smeltedigelen Singapore

Singapore: en hovedstad, et land, ei øy – en smeltedigel påvirket av vestlig, kinesisk, malaysisk og indisk kultur.

Singapore er et vestlig fristed der førstespråket er engelsk. Det er også et av flere knutepunkt i Asia. Som by er Singapore moderne, effektiv og et pustehull å komme til etter å ha oppholdt seg i regnskogen, slik vi nylig har.

Singapore

Singapore sett ovenfra
Foto: Mette S. Fjeldheim

Her er det faktisk trygt å drikke vannet, men det smaker ikke så godt: vi finner et hint av jordsmonn … Gatene er særdeles rene. Tyggegummi er forbudt og man får store bøter om man våger kaste søppelet på gata. Det gir åpenbart resultater.

Av de steder jeg har besøk, opplever jeg at byen mest av alt kan minne om Dubai. Nettopp som Dubai er Singapore by også en ung by. Mens Burj Kalifa  etter hvert har overtatt rollen som Dubais landemerke etter «Seilet», er den tilsvarende rollen for Singapore Marina Bay Sands Towers; den store bygningen med surfebrettet på taket. Videre er også Singapore en by for shopping, restaurantbesøk og med muligheter for å ta seg en dukkert på et dertil egnet strandsted.  Men Dubai er nok bedre egnet til det siste.

Under finner du noen reisetips fra Singapore:

Sentosa island, Singapore

Sentosa Island

Sentosa Island

Her i Singapore er det den lille øya Sentosa like utenfor byen som byr på de beste bademuligheter. Det koster penger for å komme inn på selve øya, som er en kunstig opparbeidet paradisøy, med resorts, strandklubber, fornøyelsesparker for barna m.m. Øya er med andre ord Ikke spesielt sjarmerende, eksotisk eller uoppdaget … Men det er absolutt en grei mulighet til å komme litt unna storbylivet når vi er her.

Singapore Zoo, Singapore

Singapore Zoo

Singapore Zoo

En litt lengre kjøretur unna byen ligger Singapore Zoo, mest kjent for nattsafari. Vi dro dit og fikk en uforglemmelig opplevelse. I den svarte natta dro vi gjennom parken med tog i et område der dyrene mer eller mindre beveger seg fritt innenfor tildelte områder. Vi kom tett på de store dyrene; elefanter, giraff, løve, tiger, ulv, hyene, zebra og mange flere. Til tross for mangelen på gjerder rundt dyrene og med åpen vogn følte vi oss likevel trygge.

Tips: Husk myggmiddel. NB! Ikke ta bilder med blitz, da dette vil skade dyrenes øyner i den mørke natten.

Andre steder verdt å se

Chinatown, eksotiske Little India, foruten en stopp innom utstiktsteder som Marina Bay Sands Towers og Sky Bar.

Reisetips til Singapore City

  • Singapore er en by for shopping – med mindre mann reiser med ryggsekk som vi gjorde da.
  • Mange hotell har svømmebasseng, og det er absolutt å anbefale å ta inn på et av dem.
  • Et glass av den originale Singapore Sling på Hotel Raffles er så klart et must når man besøker byen.
  • Opplev det internasjonale miljøet på The Screening Room. Her er kino og en takbar med restaurant.

Little India, Singapore

Little India

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.