Grønne, glitrende Langkawi

Langkawii: unedelig med jungel og grønne skoger

Den grønnkledte øya Langkawi er ikke bare én øy, men egentlig en samling av 99 øyer. Likevel er det hovedøya ved samme navn turistene besøker, først og fremst.

Langkawi er Malaysias store satsning innen turistlivet, tax-free og vinutsalg med momsfrie franske viner for båtturister som tar seg en handletur. Ikke minst er det strender her som lokker; buktende og hvite ligger de langs hele øya.

Store deler av øya er dekket av jungel, hvor alt fra apekatter til kobraslanger lever. Riktignok er apekattene så tamme at de søker ned til befolkningen, og av en eller annen grunn er det visstnok kvinnene de i særdeleshet er mest begeistret for. Jeg bestemmer meg raskt for å styre unna dem, så godt jeg kan.

Det bor rundt 40 000 mennesker her, hvorav storparten er malayer, med indere, kinesere og thaier som minoriteter. Islam er offisiell religion, men det utøves religionsfrihet. Det malaysisike kjøkken er spennende og som ellers i Malaysia er det preget av malaysisk tradisjon ispedd inspirasjon fra India, Kina og Thailand. Fisk og kylling er populært. Den lokale fastfood varianten, med matboder langs veier eller strendene, der enkle stoler og bord settes opp hver ettermiddag, er stadig populær, til tross for amerikanske konkurrenter som Kentucky Fried Chicken.

 

Langkawi, Malaysia

Malaysisk fastfood langs veien. Bordet er klart til servering.
Foto: Mette S. Fjeldheim

 

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reiselykke er en uavhengig utgiver av redaksjonelt innhold om reise og inneholder affiliate-lenker for å kunne frigjøre tid til oppdatering og å fortsette å dele gratis innhold. Om du kjøper noe via disse lenkene, vil Reiselykke motta en liten sum uten at du må betale mer. Takk for at du leser!

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.