Sjarmerende Provincetown

Provincetown ligger på vestkysten av USA og er en koselig småbydestinasjon kun en kort båttur unna Boston.

Merk: Denne artikkelen er fra 2012

Fiskebyen ligger ytterst på tuppen av Cape Cod – ytterst på den knytteneven av det som på kartet ser ut som en bøyd overarm. P-town, som den også gjerne kalles, er et liberalt og vennlig lite sted. Her kan vi alle føle oss velkomne, hele året.

Med sine langstrakte strender og storslåtte kystlinje, er dette en flott destinasjon for barnefamilier. De to mest kjente strendene er Herring Cove Beach og Race Point Beach.

Her er det også mange aktiviteter som frister store og små, som båtturer ut på havet for å se hvaler og sykkeltur til naturparken. Det arrangeres årlig en familieuke i august.

Det er typisk New England stil som preger arkitekturen. Her er det et blomstrende kulturliv, med cabareter, shows og kunstutstillinger. Småbutikkene ligger side om side med kaféer og kaffebarer. Dette er også et av de mer populære destinasjoner for homofile – byen har en rekke ganger vært kåret til en av de beste gay friendly steder å dra til i USA.

Provincetown har mange småhotell og B&B’s. Vi bodde på The Carriage House, og fikk hyggelig, personlig oppvartning av Ken og David – nesten som å bo i en familie. Deres golden retriever tuslet gjerne rundt beina på oss mellom frokostbordene, og hver morgen fikk vi tilbud om hjemmestekte vafler.

Her finner du også mange hyggelige barer, lunsjsteder og gode, uformelle restauranter. Min favoritt ble definitivt restauranten på The Red Inn. Nydelig mat, store porsjoner (vi er tross alt i USA – og everything is big in America …).

The Red Inn tilbyr også overnatting. Beliggende tett på sjøen, litt utenfor de travleste gatene og med flott utsikt fra balkongen, er nok dette stedet å overnatte om anledningen byr seg.


 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!