Tulum – strand, jungel, yoga og mayaruiner

Tulum ruinene i Mexico
Mayaruinene i Tulum står på en høyde over havet og stranden under

Tulum er stedet å dra til enten du liker avslappende strandliv, bohemske yoga retreats, er glad i god mat, setter pris på historie og kultur eller helst vil feste natten lang. Og vet du: Nå har Reiselykke akkurat utgitt en reiseguide til Tulum i Mexico – som passer for deg som har tenkt deg dit, og som vil ha reisetipsene samlet ett sted! 

Tulum er Mexicos egen Saint Tropez – her finner vi nydelige sandstrender, eksklusive boutique hotels og vakre mennesker. Og enda kan denne delen av Yucatánhalvøya tilby enda mer: Som historiske Maya-ruiner, en UNESCO-vernet nasjonalpark og utallige yoga shalas. For ikke å glemme skjulte, hellige vannhull, nydelig mat og spennende streetart.

Her kan du lese om reiseguiden TULUM på 1-2-3

Tulum – et feriested for de aller fleste

Tulum har noe å by på for de aller fleste. For enten din perfekte ferie her fortrinnsvis handler om kultur og historie, yoga og meditasjon, god mat og strandliv eller fest og moro, finner du det her. Enten du reiser alene, sammen med din kjære, på venninne-/guttetur eller sammen med familien, er Tulum en destinasjon som vil passe for deg / dere.

Sian Ka’an biosfærepark

Naturparken Sian Ka’an ligger ved Tulum

Jeg har samlet mine beste tips og erfaringer fra min reise til stranda, byen og området rundt i en helt ny reiseguide til Tulum som har fått tittelen TULUM på 1-2-3 (reklame for egen utgivelse)Her vil du finne det du trenger av info før du reiser, samt at du finner gode tips som også er nyttige å vende tilbake til når du er der.

Et New York i jungelen

Tulum er et herlig feriested der silkemyk sandstrand møter frodig, grønn jungel. Her får alt du kan drømme om, dersom du ønsker deg en deilig ferie i varmen. Her finner du massevis av gode restauranter, spennende arkitektur, eksklusive boutique hotels og en av Mexicos vakreste strender. Men vil du oppleve den ekte Tulum-viben, må du grave dypt i lommeboka. For det koster å være kar – ikke minst her ved Mexicos mest eksklusive, bohemske hippie chic riviera.

De siste fem, og særlig de siste to årene, har turismen og utbyggingen nærmest eksplodert i Tulum. Det har medført at det som før var et bohemske backpackerstedet med enkle beach bungalows i dag minner mer om «New York-style jungel by the beach»-sted. Infrastrukturen har ikke helt klart å følge med, og den økte turismen fører med seg diskusjoner rundt bærekraft og naturbevaring.

Tulum Beach

I Tulum finner vi langstrakte strender som dette, nesten uten mennesker – selv i høysesong

Men det finnes flere øko-resorts og stille soner i området. Og Tulum har så langt klart å beholde viben, atmosfæren og sjarmen. Du skal bare vite hvor du skal bo og hvilke type restauranter som passer for deg, din stil og din lommebok. For det spiller en rolle hvor du bor og hvilke restauranter du booker bord på. Dette kommer jeg nærmere inn på i e-boka jeg har utgitt, som er en reiseguide til Tulum. (reklame for egen utgivelse). Guiden har jeg skrevet basert på min egen reise og research i området.

Lokal matkultur, gjøren og laden

Maten er det ikke noe å si på!  Her står det mexicanske og yucatánske kjøkken sterkt. Her er det farm-to-table style på flere av restaurantene. At Noma har hatt en pop-up restaurant i Tulum har nok også bidratt til sitt. Ellers får du alt fra tradisjonsrik tacos, burritos og quesedilla til suppen sopa de lima og retten cochinita pibil, som er marinert svin langtidsstekt under bakken. Vi spiste dette på nyttårsaften, da vi valgte en meny med typisk lokale retter. (Jeg har senere fått tips om at denne retten kan gi magetrøbbel for oss som ikke er vant med bakteriekulturen i Mexico, da kjøttet stekes på så pass lav varme over lang tid). 

Taco her hjemme er ikke det samme nå lenger, for å si det sånn … Ikke avocado heller, i grunn. 

Yucatánhalvøya er kjent for mayaruiner, og de er det mange av! Oppholder du deg i Tulum, er du nært flere av disse – deriblant et av verdens syv underverker: Chichén Itza. Det samme gjelder centoner, hellige vannhull som finnes spredt rundt på halvøya. Langs kysten finner du flere gode muligheter til kiting, surfing, dykking og snorkling. Her finner du også utallige muligheter til å starte dagen med litt yoga, delta på en tradisjonsrik temezcal eller prøve en time med sound healing. Det hele er opp til deg! Og vil du ha mine aller beste tips til Tulum samlet på ett sted, finner du det her!

Reiseguide til Tulum Mexico forside

NYHET: REISEGUIDE TIL TULUM

TULUM på 1-2-3 er en ebok i pdf-format, der jeg har samlet mine beste reisetips til Tulum i Mexico.

Denne guiden er utgitt med tanke for deg som har tenkt deg dit, enten du blir der hele ferien eller kun et par dager. Ved å lese denne guiden, vil du finne tips til hvor det passer for deg å bo, hvilke restauranter som kan passe for din smak og hvilke severdigheter du kan få med deg i området.

Les mer her

Palmer i Tulum

Tulum – der strand møter jungel

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.