Soloppgang ved Angkor Wat

Angkor Wat i soloppgang

Vi står opp midt på natta for å oppleve en av verdens mest ikoniske soloppganger. Og vi er ikke alene: hundrevis av turister strømmer til i retning Angkor Wat, selv om klokka bare er 05:00 og det er svarta natta. 

Det er tredje gang jeg besøker Angkor Wat. Men akkurat denne morgenen ankommer jeg med lyslykt i hånda og kan kun skimte skygger og et svakt omriss av mennesker og tempelruiner rundt meg.

Selv så tidlig vi er ute i samme ærend som alle rundt oss, er de første rekkene langs vannet allerede fylt opp. Vi blir stående og henge i bakevja, til vi finner det mer interessant å rusle rundt på andre siden av bygget i påvente av soloppgangen. Enn så lenge.

Angkor Wat bakside tidlig morgen

Så er det endelig dags, bokstavelig talt – sola hever seg bak Angkor Wat: først som ei ildrød utflytende kule, dernest som en mer samlet, gul enhet slik vi kjenner den best.

Reisetips:

 • Dra med tuktuk kl 05:00 om morgenen om du bor inne i Siem Reap (vi betalte $ 7 for en som kjørte, ventet og tok oss tilbake)
 • Du må ha inngangsbillett for å komme inn: dette gjør du lurest i å kjøpe i forkant, så mister du ikke noe tid
 • Om du holder ut noen timer til, er det et tips å ta den lille klassiske Angkor-runden nå: bli guidet i Angkor Wat, Angkor Bayan og Ta Prohm
 • Alternativ kan du gjøre som oss: dra til et bedre hotell, nyte en deilig frokost og slappe av ved bassenget, før turen går tilbake til et av de andre templene i Angkor
 • Vi bodde på Hotel Soria Moria, et tidligere norskdrevet 3-stjerners hotell, der de ansatte er medeiere i hotellet

Angkor Wat i soloppgang

Relaterte artikler

Munker på almisseferd i Luang Prabang, Laos: en like tidlig morgen, i et helt annet ærend

Da gjensynsgleden var ensidig: om da jeg møtte igjen samme tuktur-sjåfør seks år senere

Her finner du flere artikler fra Kambodsja: Kampot, Phnom Penh, Tonlé Sap m.m.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

3 kommentarer

 • Tøffe bilder! Har fortsatt til gode å oppleve soloppgang, men har opplevd solnedgang ved Phnom Bakheng. Det var nesten mer fascinerende å ta bilde av alle menneskene som tok bilder enn å ta bilde av selve solnedgangen. Men det var uansett utrolig fint!

  • Reiselykke sier:

   Hei, Jørn!

   Dit dro vi også for solnedgangen – og gjorde som du, tok bilder av de som så på soloppgangen 😉 Mest fordi køen opp til toppen var så lang og fordi det var så utrolig mange mennesker der.

   Det er unektelig en stor opplevelse å besøke templene i Angkor 🙂

   /Mette

 • OnTrip.dk sier:

  Uhh det vil jeg gerne opleve en dag. Synes det virker til at være et nærmest magisk sted. Haha super billede med alle menneskerne på – det ser man aldrig. De fleste billeder ser det jo ud som om du har det for dig selv. Ved godt det ikke passer 😉 Fine billeder 🙂

  /Annette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.