Bohemsk strandliv på The Hamptons

Bohemsk strandliv på The Hamptons

Man trenger ikke dra langt for å unnslippe travle gater og het asfalt sommerstid i New York City. For like ved New York ligger et langt strekk med vakre strender og trendy restauranter i området kjent som The Hamptons. Du har kanskje hørt om det?

Så hvorfor ikke gjøre som New Yorkerne? Et par timers kjøretur fra verdensmetropolen ligger småbyene på rekke og rad langs Atlanterhavet. For lengst oppdaget av de rike og berømte, har nå trendsetterne også funnet sin favoritt i helgene.

Les også: Tips til overnatting på The Hamptons

The Hamptons for kjendisspotting

På sørsiden av Long Islands østre halvøy ligger små landsbyer med eksklusive villaer, langstrakte sandstrender og elegante butikker. Med en kort kjøretur mellom byene, har de likevel hver sin personlighet: fancy East Hampton, trendy Southampton og rolige Bridgehampton.

Her har de rike og berømte sommerhus, gartnere og ferierer med golf og lange champagnelunsjer. Husene er enorme, hagene ditto og hundene er velpleide. Her kan mang en kjendis visstnok dukke opp, på kaféen, nærbutikken eller ute på luftetur.

The Hamptons

Rolig strandliv på Shelter Island

På nordsiden av halvøya som kalles ”South Fork” ligger seilbåthavnen Sag Harbour. En stille og rolig havneby som spås å bli the next big thing. Her har Donna Karen en liten butikk, like ved siden av hennes datters første restaurant.

Husene her er mindre enn de fleste rundt The Hamptons, butikkene mer uformelle, mens byen tilbyr en rekke gode restauranter. Like ved går ferja over til det enda roligere Shelter Island, som med 2500 fastboende har et merkbart større innbyggertall i sommermånedene.

The Haptons. Shelter Island

Montauk – surfernes favoritt

Ytterst på sørspissen av Long lsland finner vi denne tidligere bohemske surfebyen Montauk. Nå har stedet fått endret karakter. Motemafiaen fra New York kommer hit i helgene og snur opp ned på det lille stedet. Motellene er pusset opp, restaurantene er fancy og stadig nye småbutikker dukker opp i området. Surferne og deres venner fra byen har fått sitt eget nye trendy tilholdssted. Det tidligere litt slitte motellet ved en liten damm av en innsjø har blitt renovert. Hver helg i sommerhalvåret kommer store horder med unge partymennesker fra byen og fester til livemusikk i solnedgangen med solbriller på nesen og paraplydrinker i hånda.

> Les også: Tips til gode spisesteder i Hamptons

The Hamptons. Montauk.

Slik reiser du til Hamptons

Det er igrunn ganske så enkelt. Enten flyr du til JFK flyplass, og leier bil der. Kjører du direkte til Southampton, tar det rundt halvannen time fra flyplassen, som befinner seg nettopp på Long Island. Et annet alternativ, er selvsagt å dra dit etter et besøk i New York. Lei bil derfra, eller ta bussen ut. Sjekk busstider med Hampton Jitney her

Det går an ta en dagstur til de nærmeste byene fra New York. Ønsker du å tilbringe tid her og overnatte på de mest populære stedene, bør dette planlegges i god tid.

The Hamptons

Flere reistips til Hamptons

Disse linkene finner du også over i selve artikkelen


Denne artikkelen (og reisen) danner grunnlaget for en fire siders reportasjeartikkel i magasinet VG Reise.

Reiseartikkel i VG levert av Reiselykke Media
Reportasje fra Hamptons, New York. 4 sider i magasinet VG reise

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!