Pepe in Grano: Vi dro til Caiazzo for verdens beste pizza – hos Pepe in Grano

Pepe in Grano: Vi dro til Caiazzo for verdens beste pizza – hos Pepe in Grano

Det er i bunn og grunn én grunn til å dra til Caiazzo: pizza 🍕 Men ikke en hvilken som helst pizza … Her finner vi nemlig det som er kåret verdens beste pizzahos Pepe in Grano!

Derfor reiste vi lengre enn langt og utenfor allfarvei sør i Italia, nærmere bestemt Caiazzo i Campania. Faktisk var det dette vi valgte å dra til Sør-Italia for denne gang, i all hovedsak:

Pizzaen til Pepe in Grani

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Franco Pepe er mannen som var gymlærer og som vokste opp i en familiebedrift som handlet om én ting: pizza 

Etter å ha tatt over den familiedrevne pizzeriaen i generasjoner, sammen med sine brødre, velger han å gå sin egen vei.  Han bryter med pizzatradisjonen (som jo er hellig her i Napoli-området og hvor det å være pizzaiolo faktisk er en del av Unescos liste over vår immaterielle verdensarv). Og han forlater familiebedriften og brødrene for å følge sin egen vei. Nå finner vi ham i hans restaurant Pepe in Grani.

Deigen eltes for hånd

All deig eltes for hånd av Pepe og sønn, ingen maskiner er brukt. Han har sin egen vri på klassiske pizzaer og snur opp ned på tradisjonelle oppskrifter. Det er (of course) vedovnsfyrt pizza. 

Så berømt er pizzaen til Pepe blitt at Netflix laget en dokumentar om historien, familiefeiden, de to restaurantene som nå lever side om side i denne lille byen og mannen som trekker pilgrimsfarere i pizzaens ære langveisfra. Se episode nr. 4 av Chef’s Table Pizza. 

Og Caiazzo? Det er en liten, litt sliten by med 5000 innbyggere halvannen time med tog fra Napoli. Der leide vi en nesten like sliten leilighet for en natt, før vi toget tilbake til Napoli.

Tips: Søk opp Caiazzo på booking.com for overnatting*

Les også:

Ischia – Ferrante, termalbad og stjernemat

Procida – ekte og autentisk i Napoli-bukta


Mette S. Fjeldheim Reiselykke

Hei! Jeg er Mette S. Fjeldheim – reiseskribent og kulturjournalist. Det er jeg som reiser, skriver og tar bildene til artiklene du leser her på Reiselykke®. 

PS! Følg meg gjerne på Instagram @reiselykke og i min skrivestue på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!