Tips til en stressfri reise

Tips til en stressfri reise

For en tid tilbake bidro jeg med reisetips til en mindre stressende reise i magasinet “Vi over 60”. Men tips til en stressfri reise kan være kjekke for alle oss under, også. 

For hvem orker vel å stresse i ferien? Det er da nok stress ellers, er det ikke? Men da artikkelen kom på, slo det meg ganske umiddelbart at de har jeg selv alt for få av. De stressfrie reisene, mener jeg.

For å leve av å skrive om reise, er noe helt annet enn å reise på ferie. Jeg er jo tross alt på jobb 24/7. Også ofte når jeg nettopp er «på ferie». Et annet råd for å stresse ned som jeg gjerne kan bli bedre på selv, er å begrense meg: jeg vil så alt for mye!

Siden jeg elsker å reise, se nye ting, gjerne dra tilbake til steder jeg liker, men også utforske stedet videre, kan det bli i det mest hektiske laget noen ganger. Note to self, der altså.

Men for å komme til selve de praktiske tipsene, her er de jeg delte med Vi over 60 for en stund tilbake. Målgruppen var som magasinet: reisende over 60. Men kanskje kan vi yngre benytte et par av tipsene også?

Tips til en stressfri reise

  • Vær ute i god tid. Beregn godt med tid til innsjekk og kø i sikkerhetskontroll, og ha heller med noe godt lesestoff om det blir litt ekstra tid til venting.
  • Ha alle reisedokumenter og pass samlet på ett sted, så finner du det raskt når du trenger det.
  • Pakk gjerne håndbagasjen i en liten trillekoffert som går som håndbagasje, så slipper du å bære for tungt. (Det der skal jeg selv gjøre flere ganger …)
  • Du kan forhåndsbestille assistanse på norske flyplasser. Om du har glemt å bestille, kan dette også avtales på flyplassen, men da bør du ha godt med tid. Se avinor.no
  • Benytt traller til å frakte bagasjen på flyplassen, det finnes de aller fleste steder. Noen flyplasser tilbyr også bagasjehjelp på stedet.
  • Husk å ha med viktige medisiner i håndbagasjen, og gjerne et ekstra tøyskift, noe toalettsaker og ellers det du måtte ha behov for første døgn. Det hender jo i blant at bagasjen ikke kommer frem samtidig med passasjeren til reisemålet, og slik kan man unngå for mye ekstra stress etter landing.
  • Bestill gjerne transport fra flyplass på reisemålet før avreise. Mange hotell vil være behjelpelige med dette.

Les hele artikkelen her, som ble skrevet av Linn Merete Rognø. Der finner du også nyttige tips som reisejournalist Odd Roar Lange deler i samme artikkel.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

1 kommentar

  • Mange gode tips her! Det værste er å ha dårlig tid ved mellomlandinger. Skaper ekstra stress og press 🙂 En ting jeg vet jeg kunne være flinkere til er å ha litt ekstra i håndbagasjen. Heldigvis har det ikke blitt de store behov for det men jeg har opplevd å være på dagstur til Frankfurt og så ble siste flyet hjem innstilt. Da ble det litt nødshopping 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.