Tips til en stressfri reise

For en tid tilbake bidro jeg med reisetips til en mindre stressende reise i magasinet «Vi over 60». Men tips til en stressfri reise kan være kjekke for reisende i alle aldre.

For hvem vil vel stresse i ferien? Det er da nok stress ellers, er det ikke? Men da artikkelen kom på, slo det meg ganske umiddelbart at de stressfrie reisene har jeg selv alt for få av. 

For å leve av å skrive om reise, er noe helt annet enn å reise på ferie. Jeg er jo tross alt på jobb 24/7. Også ofte når jeg nettopp er «på ferie». Et annet råd for å stresse ned som jeg gjerne kan bli bedre på selv, er å begrense meg: Jeg vil så alt for mye!

Men nå: over til tipsene:

Tips til en stressfri reise

  • Vær ute i god tid. Beregn godt med tid til innsjekk og kø i sikkerhetskontroll, og ha heller med noe godt lesestoff om det blir litt ekstra tid til venting.
  • Ha alle reisedokumenter og pass samlet på ett sted, så finner du det raskt når du trenger det.
  • Pakk gjerne håndbagasjen i en liten trillekoffert som går som håndbagasje, så slipper du å bære for tungt. (Det der skal jeg selv gjøre flere ganger …)
  • Du kan forhåndsbestille assistanse på norske flyplasser. Om du har glemt å bestille, kan dette også avtales på flyplassen, men da bør du ha godt med tid. Se avinor.no
  • Benytt traller til å frakte bagasjen på flyplassen, det finnes de aller fleste steder. Noen flyplasser tilbyr også bagasjehjelp på stedet.
  • Husk å ha med viktige medisiner i håndbagasjen, og gjerne et ekstra tøyskift, noe toalettsaker og ellers det du måtte ha behov for første døgn. Det hender jo i blant at bagasjen ikke kommer frem samtidig med passasjeren til reisemålet, og slik kan man unngå for mye ekstra stress etter landing.
  • Bestill gjerne transport fra flyplass på reisemålet før avreise. Mange hotell vil være behjelpelige med dette.

Les hele artikkelen her, som ble skrevet av Linn Merete Rognø. Der finner du også nyttige tips som reisejournalist Odd Roar Lange deler i samme artikkel.

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
  1. Mange gode tips her! Det værste er å ha dårlig tid ved mellomlandinger. Skaper ekstra stress og press 🙂 En ting jeg vet jeg kunne være flinkere til er å ha litt ekstra i håndbagasjen. Heldigvis har det ikke blitt de store behov for det men jeg har opplevd å være på dagstur til Frankfurt og så ble siste flyet hjem innstilt. Da ble det litt nødshopping 🙂

error: Content is protected !!