Reisetanker fra India

Jeg er akkurat landet etter mitt første møte med India, og jeg er breddfull av opplevelser, menneskemøter, dufter og farger, følelser og minner.

Her har jeg vært på yoga morgen etter morgen ikke bare i landet der yogaen oppsto, men også i området der en egen retning innen yogaen oppsto, Mysore. Jeg har møtt spirituelle ledere jeg aldri har hørt om, men som har tilhengere over hele verden. Jeg har sunget med til Hare Krishna, besøkt et SOS-barnehjem i Bangalore og hørt om hvordan analfabeter kan endre hverdagen til en hel landsby, med å få undervisning på universitetsnivå med tegnspråk.

Her er noen bilder underveis på reisen fra minstory på Instagram @reiselykke

Jeg har reist med tog gjennom vakkert palmelandskap med rismarker og byer med søppel og falleferdige bygg, sett Mysore Palace opplyst med 970 000 lyspærer, spist nydelig og spennende vegetarmat, drukket ekte chai, besøkt matmarkedet, deltatt på hesteveddeløp og delt ut premie til vinneren på indisk TV.

Det har vært intenst og fantastisk. Det har vært frustrerende og morsomt. Men ingenting har slått den enorme kontakten med menneskene. Aldri før har jeg vært med på så mange selfies og havnet i så mange familiealbum som jeg sannsynligvis nå har gjort her.

India er intenst: Det er kaotisk og folksomt, fylt av folk og farger, søppel og dufter, hellige kyr og herreløse hunder, tuktuker og busser.

Her er noen bilder underveis på reisen fra minstory på Instagram @reiselykke

Her er luksus og uendelig fattigdom om hverandre og likevel milevis fra. Det er mye som ikke fungerer: velferdssystemet er mangelfullt, riktig ernæring er for mange en utfordring, renovasjon og avløpssystemer svakt.

Jeg har sett barn som jobber, funksjonshemmede som ruller seg rundt på rullebrett, mødre som sender barna for å tigge etter penger ved å fotfølge og trekke i mine skjørt og benklær.

Men jeg har også møtt mennesker som gjør en forskjell, som står bak store bevegelser som endrer hverdagen til det bedre for millioner andre medborgere.

Her er noen bilder underveis på reisen fra min story på Instagram @reiselykke

Jeg har sett elver av søppel og kvinner i vakre saree’er vasse i hauger av avfall. Trafikken er tilsynelatende et evig kaos, men et kaos der ting på sett og vis likevel fungerer.

Det lille jeg har sett av India, har vært et sant eventyr. Og ja, jeg vil veldig gjerne tilbake!

Les gjerne mine tip til Bangalore, om du skal dit en gang
Selfie i Mysore
Under besøket i Mysore Palace ble vi omringet av voksne og barn som ville ta bilde både av og med oss

Følg meg på Instagram @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

4 Comments
 1. Har tenkt en stund på India (blant annet) og dette fikk meg veldig i India modus igjen. Jeg skal reise alene. Reiser du alene?

  Hilsen Lillian

 2. Hei, Lillian
  Takk for hilsen!

  Jeg reiser alene, men ikke til India. Denne turen var jeg sammen med flere på reise.
  Lykke til med planlegging.

  Hilsen Mette

error: Content is protected !!