Reiseguide til Trinidad og Tobago

Trinidad og Tobago er stedet å dra for deg som ønsker en eksotisk ferie med uberørte, vakre strender og korallrev, flotte natur- og dyreopplevelser, samt spennende kultur.

Denne guiden innholder pratiske tips og informasjon, med blant annet tips til beste strender, overnatting og spisesteder. Gjennomgått og oppdatert i 2024.

Dette er også stedet å dra for deg som ønsker å reise ansvarlig og grønt. Trinidad og Tobago er spennende, mangeartet og tilbyr en bit av Karibien utenfor allfarvei. Vurderer du en reise dit? Da håper jeg du finner nytte av denne lille reiseguiden, som passer godt for et 10 – 14 dagers opphold.

Men først, litt om de to øyene utenfor Venezuela:

Det multikulturelle Trinidad og Tobago

Trinidad og Tobago er et multikulturelt land, med en forhistorie som koloni under britisk, spansk, fransk og nederlands herredømme, samt med immigrasjon fra India, Kina og Madeira. Dette har medført en spennende kultur som gjenspeiler seg i maten, musikken og ulike trosretninger.

En av guidene vi møtte sa det slik:

Om alle hadde samme multikulturelle bakgrunn som oss, ville det ikke vært krig i verden. Hvordan kan man sloss mot seg selv?

Religionen i landet spenner fra katolisisme, til hinduisme og islam. På grunn av oljen har de, som vi her hjemme i Norge, gratis skole og utdanning og helsesystem.

Men lenge før oljetiden dro selveste Columbus på oppdagelsesferd hit til øyene. Vi fulgte altså etter, en god stund senere.

Øko-turisme og grønt fokus

Tobago regnes som en av karibiens mest uberørte øyer, og har vunnet flere priser for sitt fokus på øko-turisme og bevaring av naturen, blant annet The World Travel Awards «Best Eco Destination in the World» og  The Caribbean Travel Awards Committee «#1 Eco-Destination in the Caribbean».

Trinidad har på sin side konsentrert seg om oljeindustrien, og er først den senere tid begynt  å få øynene opp for turisme – da først og fremst ved et bevisst fokus på øko-turisme og aktive reiser.

Flotte og unike naturopplevelser

Ved siden av fantastiske snorkle- og bademuligheter, særlig på Tobago, er det mye annen vakker natur å oppleve. Fuglelivet er et kapittel for seg selv.

 • I perioden mars til september kommer opp mot 12 000 skilpadder til strendene på Trinidad og Tobago for å legge egg på strendene der de selv ble født. Dette er en opplevelse du kan få med deg, om du reiser hit i denne perioden (jeg var der i november, så dette fikk ikke jeg med meg selv, dessverre).

Aktiv ferie på Trinidad og Tobago

For den sporty turisten anbefales det å dra nord på Tobago for å snorkle og dykke. Det er særlig rundt Spreyside, St. Giles Island, Pirates Bay og Bucco Reef som regnes for å ha noe av det beste å oppleve under vann. Les mer om vannaktiviteter på Tobago

Trinidad er ellers den øya som regnes som den ultimate for den aktive, eventyrlystne turisten. Her tilbys zip lining, samt utallige muligheter for gåturer inn i regnskogen, samt et stort utvalg av stier og terreng for syklisten.

Selv testet jeg zip lining for første gang i regnskogen på Trinidad. Det kan du lese om her. 

Tips til lokale opplevelser på Trinidad og Tobago

Både Trinidad og Tobago er aktive innen festivallivets gleder. Det årlige karnevalet er hva de er aller mest kjent for, mens det også finnes andre festivaler, som jazzfestivalen i april (arrangeres ved Pigeon Point på Tobago) og diverse matfestivaler – for å nevne noe. Her er noen tips:

1. Karnevalet på Trinidad og Tobago

Dette er høydepunktet gjennom hele året, og sannsynligvis det Trinidad og Tobago er mest kjent for. Foregår vanligvis i februar.

2. Bli med et steel band på øving

Dersom du ikke får med deg karnevalet, er det fortsatt mulig å oppleve litt av viben! Vi besøkte et steel band på øving i Port-au-Spain: Vi dro til White Oak Starlift, 1 Christopher Samuel Drive i Mucurapo.

De øver her hver tirsdag og torsdag fra 20 -22. Tips: Book opplevelsen gjennom en turoperatør som arrangerer besøket og kjøreturen. Hør evt. med hotellet. NB! Tider kan ha endret seg.

3. Besøk et lokalt marked

Dra til et lokalt marked og opplev hverdagen for de lokale: Vi dro på søndagsmarkedet i San Juan utenfor Port au Spain.

4. Dra til Charlotteville

Denne lille byen ligger på Tobago. Her kan man bo privat eller i mindre gjestehus, eller man kan besøkte byen for en dag.

Tips til sightseeing på Trinidad

trinidad og tobago
Siewdass Sadhu Hindu Temple in The Sea – Waterloo

1. Temple in Sea

Waterloo Temple ble bygget av Sewdass Sadhu, som kom til Trinidad for å jobbe i 1907

2. Hanuman Murti

Denne digre skulpturen troner hele 26 meter over ashramen, og er et annet ikon for hinduismen på Trinidad.

3. Mount St. Benedict

Et pilgrimssted og katolsk kloster for munker. Her kan man komme med bilen og få den velsignet av Fader John Perera. Dette katolske klosteret ligger i høyden over Port au Spain.

4. Fort George

En kort kjøretur opp i høyden over Port au Spain ligger fortet som ble bygget av britene i 1804. Her når sikten langt, man kan spise medbrakt piknik, ta en nærmere titt på det victorianske huset på toppen, samt se inn i fangehullet som i stedet ble brukt til å gjemme verdisaker.

Utsikt fra Mount St. Benedict, Trinidad og Tobago
Utsikt fra Mount St. Benedict på Trinidad

Matopplevelser på Trinidad og Tobago

Maten på øyene er spennende, fruktig, smakfull og ofte søt – på ekte karibisk vis. Det brukes mye fisk, frukt og grønnsaker, og det meste som serveres (i hvertfall der vi var), er lokalprodusert.

På Trinidad og Tobago er man aldri langt unna et glass øl, rom og rom punch eller en kopp kakao-te og kaffe, som alt produseres eller dyrkes lokalt. Men også importert vin er å finne på restaurantene rundt omkring. Vannet fra springen kan drikkes.

Les mer om lokal mat og drikke her

Gode restauranter på Trinidad og Tobago

Her er tips til litt av hvert, i alt fra lokale favoritter, street food og fancy dining.

Anbefalte restauranter på Tobago

 • Magdalena Grands Kalina Restaurant regnes som en av Tobagos beste, og man trenger ikke bo på hotellet for å spise der

 • Frokosten på Native Abode er spennende, eksotisk og smaksrik, om enn noe heavy for nordiske mager

 • Sea Horse Inn er en koselig og lun restaurant, der vi satt ute under tak. Godt utvalg av fiskeretter.

Anbefalte restauranter på Trinidad

 • Å spise lunsj hjemme hos ekteparet Fergusen på Yerettê er en unik og hyggelig opplevelse. Det kan du oppleve om du drar for å se på fuglene i hagen. Les mer om dette her

 • Bake and Shark er en lokal rett og Trinidads beste får du ved Maracas Beach.

 • I Port-au-Spain anbefales den bedre restauranten Chaud, der det serveres lokale retter i elegante omgivelser.

 • Søndagsbrunsjen på de store hotellene i Port-au-Spain er populær. Da gjerne med levende musikk og flotte buffeter. Vi testet søndagsbrunsjen på Hyatt.

 • Dra til Queens Parks Savannah i Port au Spain for lokal street food. Prøv roti, corn soup og doubles.

Beste strender på Trinidad og Tobago

De beste strendene på Tobago ligger på den karibiske siden. Vi dro til Pigeon Point, der det koster en liten symbolsk sum å komme inn. Her er det mange muligheter, både for avslapning og ulike vannaktiviteter.

Les mer og se flere bilder fra både Pigeon Point, Bucco Reef, No Mans Land og Nylon Pool

tridad og tobago
Maracas Beach regnes for å være en av de beste strendene på Trinidad

Trinidad vil jeg anbefale Maracas Bay Dette er også stedet for å prøve Bake and Shark – i følge lokalbefolkninge får du ikke tilsvarende noe sted på øya.

Men også La Cuevas Bay har flotte strender, som faktisk regnes som enda renere, og er sertifiserte Blue Flag Beaches. Dessverre kommer strandfluene frem når sola forsvinner, så husk å ta med myggspray.

Affiliate-reklame for booking.com

Hotelltips til Trinidad og Tobago

Magdalena Grand Resort på Tobago
Magdalena Grand Resort på Tobago er et stort hotell, med ditto bassengområde

Magdalena Grand Beach & Golf Resort – Tobago

Magdalena Grand Beach & Golf Resort har et privat strandområde, et boblebad og 3 bassenger med solterrasse, og ligger ved bredden av Little Rockly-bukten, 10 minutters kjøring fra Scarborough by. Personlig testet! 

Les mer her

Native Abode – Tobago

Native Abode er et lite fem-roms enklere boutique hotell, drevet av et søsken-par. Dette ligger 20 minutter fra stranda, men er sjarmerende, lokalt og man kan låne sykler. Personlig besøkt! 

Les mer her

trinidad og tobago
Solen titter frem etter en stormfull natt. To britiske venninner nyter utsikten ved bassengkanten på Surfehotellet Blue Waters

Blue Waters Inn – Tobago

Blue Waters Inn ligger i Speyside, 29 km fra Diamond. Enkelt hotell, men god lokasjon for dykking da det er tilknyttet et dykkersenter på stedet og ligger tett på revene. Basseng og nær stranden. Personlig testet!

Les mer her

Hyatt Regency Trinidad

Luksushotellet Hyatt Regency Trinidad ligger 5 minutters gange unna Trinidad og Tobago vanntaxi- og fergeterminal i området Centro Costero Internacional de Puerto España. Her bor du komfortabelt i sentrum på Trinidad. Personlig testet! 

Les mer her

Reisetips til Trinidad og Tobago

Beste tid å dra

Trinidad og Tobago har en våt og en tørr periode. Men begge deler kan inneholde litt av hvert. Begge øyer ligger utenfor orkan-beltet og er av en eller annen grunn beskyttet mot de verste stormene, i motsetning til mange andre i området. Derfor kan man også besøke Trinidad og Tobago året rundt, da det er varmt og fint året rundt, selv i regntiden – som da vi var der.

Slik kommer du deg dit

Med fly. Vi reiste med British Airways fra London Gatwick, med en mellomlanding på en times tid.

Reise mellom øyene

Caribbean Airlines flyr mellom Trinidad og Tobago. Flyturen tar rundt 20 minutter. Et alternativ er å ta ferjen som tar 2,5 timer.

Komme seg rundt

Det går nok fint å leie bil, men veien er svingete, og det er venstrekjøring. Vi hadde sjåfør med minibuss på både Tobago og Trindad.

Lokale guider

Det kan være lurt å benytte seg av lokale guider for å komme seg rundt, om man ikke har bil, eller ønsker å få mer innsikt i kulturen. Det finnes en rekke guide-selskaper som tilbyr en rekke forkjellige pakker, og som kan forklare historie, kultur, og ta deg/dere med rundt. Vi fikk hjelp av to ulike guide-selskaper.

På Tobago fikk vi god hjelp av Ted i Ted’s Sunshine Travels, mens vi på Trinidad ble tatt med rundt av Island Experience.

Et annet tips er naturligvis å forhøre seg med de lokale innbyggerne på øyene. Her kan man få mange gode tips til både kjente severdigheter, men også litt lokalt input.

Helse

Man trenger ikke vaksinasjon før avreise. Det finnes imidlertid smittebærende mygg som bærer på denguefeber, og dette finnes ikke vaksinasjon mot. Beste beskyttelse er myggspray og heldekkende plagg, særlig rundt solnedgang. Sett deg eventuelt inn i dette før du reiser.

-> Les mer om reisevaksinasjon her

Er det trygt?

Som mange andre deler av verden, er det noe kriminalitet på Trinidad. I Port of Spain finnes visse områder man bør unngå. Disse er nå fjernet fra alle turistkart, men det kan være greit å vite hvilke gater man skal unngå, særlig om man havner på avveie: Nelson Street, Picadilly Street og Dunkan Street er tre gater man bør unngå. Vær forsiktig med å flashe verdisaker unødvendig.

Valuta:

TT Dollar. Men US Dollar er også greit å ha med. Dette aksepteres overalt (i hvertfall de stedene jeg var).

Nyttig å ha med

Solkrem, myggspray, flipflops / sandaler, solhatt, US Dollar og adapter med to flate stikk til 115/230V, 60Hz.

Tobago eller Trinidad?

Jeg opplevde Tobago som betrakelig mer laid back enn Trinidad, og selv foretrakk jeg den roligere atmosfæren her. Om du ønsker strandferie, er dette beste øy å dra til. En tur hit kan fint kombineres med et par dager på Trinidad for kulturliv i Port of Spain og naturopplevelser i nasjonalparker som omtalt lenger oppe.

tobago, pigeon point
Langstrakte strender av sandfarget melis på Tobago

Ressurssider: www.gotrinidadandtobago.comwww.visittobago.gov.tt

Korte fakta om Trinidad og Tobago

 • Hovedstaden Port of Spain har i underkant av 40 000 innbyggere
 • Steel band musikken startet her
 • Mest kjent for karnevalet i februar

Tidligere publiserte artikler fra Trinidad og Tobago:

PIN GUIDEN PÅ PINTEREST!

Trinidad og TobagoØnsker du flere reisetips?

Meld deg på månedens nyhetsbrev under her, følg med på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest og Snapchat (@ reiselykke)

Her er en reisevideo til inspirasjon (varer 1 minutt)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=A4NzZk_j-d0#t=17[/youtube]

Denne guiden ble første gang publisert i 2016. Gjennomgått og revidert i 2024.

Fra pressetur invitert av et offisielle turistrådet TDC

 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

6 Comments
 1. Super guide du har lavet, Mette. Lækre billeder, smuk video og din guide lokker bestemt til at besøge Trinidad og Tobago. Vi vil bestemt kunne bruge din anvendelige guide hvis vi en dag kommer på de kanter. Tak fordi du delte den med os 🙂

 2. Hei, dere.

  Tusen takk for tilbakemelding! Så hyggelig dere liker den 🙂

  / Mette

 3. Som du frister meg på en kaldt og mørkt februarkveld. Trinidad og Tobago ser ut som to nydelige øyer! Dessuten virker det jo som det er mye å ta seg til der borte, slik at man får god variasjon fra å bare ligge på de vakre strendene 🙂 Takk for at du deler!

 4. He, he, sant nok, Renate! Drømte meg nok litt bort selv, der 😉 Ja visst, det var litt av hvert å finne på der, viste det seg. Takk for hyggelig kommentar 😀

 5. Hei, Maria
  Tusen takk for hyggelig kommentar 😀

  Ja, vi ble vist en veldig variert destinasjon her i Karibien, må jeg si. Ikke minst var det svært frodig og flott natur.

error: Content is protected !!