Digg tapas i Málaga

Noe av det hyggeligste jeg vet på reise i spanske byer er å gå fra tapasbar til tapasbar. Sjekke stemningen, ta meg en pinxtos eller bestille en tapa, med et glass hvitt eller cava attåt, for så å finne veien til neste.

 

Det har jeg også gjort i Málaga, og tipsene til de beste stedene å gå for tapas i Málaga vil jeg gjerne dele med deg. 

Vi var innom flere tapasbarer. Men på vår runde var det noen som utpekte seg. Disse finner du under her – samt bonustips til to skikkelig gode, elegante spanske restauranter i Málaga – der innbyggerne selv går for å spise god mat. Men først litt om lokale mattradisjoner i Málaga:

Lokale mattradisjoner i Málaga

Pescaíto (fritert fisk) er en typisk lokal rett, som du finner i barer og restauranter, både i byen og ved strendene sommerstid. Året rundt serveres boquerones victorianos, som er ansjos, i tillegg til grillede sardiner.

Andre typiske retter å finne i Málaga er gazpacho og ajoblanco, samt ensalada malaqueña (rett med torsk og appelsiner), gazpachuelo (suppe med hake og poteter) og plato de los Montes (fritert egg, svin, poteter m.m.). Og selvsagt kaker! Spanjolene liker gjerne det søte. For ikke å glemme små, delikate retter – tapas!

Jeg har samlet mine beste reisetips til Málaga i denne eboka

Tips til gode tapasbarer i Málaga:

tapas i malaga
Vinflasker og artisjokker

La Barra

Contemporary tapas, servert på uformelt vis i et mindre etablissement. Vi likte godt miniburgeren med tørket tomat og dressing med hint av curry.

Adresse: Calle Bolsa 9

KGB

Et forfriskende kult sted med taco-tapas, og der vi smakte på burger med blåskimmelost, samt svin med alioli.

Adresse: Calle Fresca 12

El Refectiorium

Her serveres deleretter og tapas, på et sted i et elegant lokale like ved katedralen.

Adresse: Calle Cervantes 8

El Pimpi

En større restaurant, med høy, livlig stemning. Ved første øyekast kan det virke som et sted flest turister vil gå, men det er faktisk en veldig populær restaurant blant lokale. Skuespilleren Antonio Banderas bor forreste like borti gata, så kanskje kan du treffe på ham også?

Her serveres klassiske spanske retter, og det er særlig tapasrettene som går unna.

Pescaíto

Tips til to gode restauranter i Málaga:

Los Mellizos

Et sted for god skinke, et glass sprudlende – og ryktet sier det serveres riktig god paella her. Populært sted, og typisk et sted der innbyggerne kommer for å møtes på en lang lunsj.

Adresse: Calle Sancha de Lara 7 

Restauranten El Tres

Dette er ingen tapas-restaurant, men en skikkelig stilfull restaurant med god mat. Her serveres klassiske spanske kjøttretter, gjerne med moderne vri. På menyen finner vi retter som pattegris, lår av geit og due. Tips: prøv restuarantens signatur-dessert. Du blir ikke skuffa!

Adresse: la Malagueta 4 Edificio Antonio Martín

Du finner tips til andre sider ved byen, som for eksempel overnatting, i denne artikkelen
 

REKLAME FOR EGEN UTGIVELSE

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!