Venninnetur til Århus

Århus er en sjarmerende og hyggelig by, akkurat passe stor. I tillegg har Århus en rekke gode restauranter.

Århus er fylt av koselige kaféer og i Latinerkvarteret finner vi mange spennende små butikker og vintage-shopping.

Tips til en venninnetur til Århus

Fredag i Århus

Start med en lunsj på Kvindemuseet. Her er maten økologisk og velsmakende, lokalet er fylt med små, søte gjenstander, som blondeduker og blomstervaser. Ta gjerne runden i museet etterpå.

Det historiske Århus

Ta turen til den Gamle by, som er et utendørs museum, med små, historiske butikker, bygninger og gater som er nøyaktig som i gamle dager. Konditoriet Bennichs er fortsatt som det var i 1922, og er inspirert av den tids wienerkaféer.

På tide med en pause?

Venninnetur til Århus, afternoon tea

Ta turen til Perchs te-salong. Her får vi te servert i elegante omgivelser, sammen med nystekte scones og små kaker. En perfekt pust i bakken for venninnegjengen.

Tid for tösecocktail!

Hos Sct. Paulus Aphothek kan man spise – eller bare ta seg en god drink. Dette er en av Danmarks beste barer, og har et bredt utvalg av cocktails.

Venninnetur til Århus, cocktail

Middag hos Kähler

Kähler Villa Dining ligger en kort taxitur utenfor Århus sentrum, der det er nesten som å komme hjem til noen – men i et større selskap. Den vakre villaen bærer preg av design og selvsagt Kählers egne produkter.

Tips: gå for Guldmenyen, en fem-retters lekker middag med vin-buffet.

Venninnetur til Århus

Lørdag i Århus

Tid for shopping!

Ta turen til Latinerkvarteret, som ligger like ved Kvindemuseet. Her er bygningene små og sjarmerende, gatene er brolagte, og det er en spennende og livlig området med små individuelle butikker, second-hand butikker og kaféer.

Lunsj-tid

Når dere først er i Latinerkvareret, hvorfor ikke spise lunsj hos Langhoff & Juul? Denne øko-kafé serverer rause, danske smörrebröd med moderne vri!

Påfyll av kunst?

Ta turen til ARoS, Århus’ store kunstmuseum. Museet har spennende utstillinger, og en samling på mer enn 9000 verker. Glem ikke turen innom museumsbutikken.

Michelin-middag for gourmet-jenter

Gastromé ligger sentralt i Århus, og fikk nokså umiddelbart etter åpning sin første Michelin-stjerne. Slett ikke verst priset, og maten er både spennende og smaksfull.

Søndag i Århus

Det kulturhistoriske museet MOMU, bedre kjent som Moesgaard museum, er et helt nytt bygg, beliggende en kort biltur  utenfor Århus sentrum. Det flotte bygget har ofte spennende utstillinger, en egen restaurant og ligger i vakre omgivelser, om man ønsker å gå seg en liten rusletur.

Flere reisetips til Århus

Århus er liten og kompakt, og man kan gå de aller fleste steder.

Det er også en fin by å sykle i, ikke minst om man skal litt ut av byen. Lei en sykkel, og dra på tur til stranden, i skogen, eller til restauranter og museum utenfor bykjernen.

Flere artikler fra Århus:

Om Århus som by

→  Kulturbyen Århus

Matbyen Århus

Slik reiser dere dit

Direkte-fly fra Oslo, og ellers kan man fly med SAS med mellomlanding. Reisen fra flyplassen tar rundt en halvtime med bil.

Affiliate-annonse

Tips til overnatting i Århus

Comwell Aarhus: nyere designhotell ved havnen

Les mer her

First Hotel Atlantic: rom med balkong og utsikt over havnen i Århus sentrum

Les mer her

Scandic Aarhus City: moderne designhotell med populær bar

Les mer her

invitert av Visit Denmark


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!