Adrenalinkick langs Caminito del Rey

Caminito del Rey

Caminito del Rey ble kjent som «verdens farligste gåtur» etter at fem mennesker falt i døden på slutten av 90-tallet. I 2015 åpnet stien etter å ha vært stengt for renovering i 15 år, og har siden da blitt en stor turistattraksjon.

Jeg tok turen og fikk gått stien som har stått på ønskelista helt siden stien åpnet. 

Vi skal til El Chorro nær Málaga for å gå en 2,5 timers tur på kanten av et juv. Med hjelm på hodet og kamera parat, legger jeg ut på vandring mellom høye fjellsider som stuper ned mot bakken under meg. Og jeg går ikke alene. For før jeg får bli sluppet løs mellom de høye, bratte fjellsidene, blir vi sluset inn i puljer, tildelt en hjelm hver og streng beskjed om ikke å bruke selfiestick, paraply eller andre skarpe gjenstander.

Turistattraksjon

Caminito del Rey

Siden renoveringen av stien og gjenåpningen i 2015 har Caminito del Rey blitt en av de store turistattraksjonene i Málaga-området. I høysesong må man booke billett hele tre måneder i forveien. Stien er smal og den følger bare i én retning, fra a til å – eller altså fra Conde del Guadalhorce reservoar til El Chorro demningen.

Det er et imponerende byggverk som er reist her langs fjellsiden hundre meter over bakkenivå. Treplanker og sikring er lagt i høyden over den gamle stien, som vi skimter gjennom den nylagte stien – og ja, den under oss har helt klart har sett bedre dager.

Den lille kongevei

Stien følger fjellveggen ca. 100 meter over bakkenivå og ble opprinnelig bygget i forbindelse med industrialiseringen av Málaga. I 1953 fikk stien navnet Caminito del Rey (Den lille kongevei) etter kong Alfonso XIII.

Det er delvis smalt, men ikke for smalt. Stupet ned fjellsiden er spennende å følge, og sikringen er høy. Sammenlignet med å sykle langs de smaleste og bratteste partiene mellom Finse og Myrdal, er vandreturen over treplankene piece of cake, spør du meg. Det er vakter langs veien, og får du panikk, finnes det en alternativ rute ned like før du skal krysse hengebroa.

For eventyrlystne naturelskere som kanskje bare kjenner en lett kribling i tærne av tanken på å gå langs en fjellvegg, er dette midt i blinken og en opplevelse jeg definitivt vil anbefale.

Hengebroa Balconcillo de los Gaitanes

Caminito del Rey

Det går en hengebro tvers over juvet som gynger for hvert skritt jeg tar. Balconcillo de los Gaitanes broa går fra en side av Gaitanes juvet til den andre. Men det var ikke skummelt og det føltes ikke farlig. Men så har jeg ikke særlig høydeskrekk.

Har du det, skal du tenke deg to ganger om før du legger turen til Caminito del Rey. Det er tross alt litt kjedelig å gå så langt og få full panikk ved stiens siste del. Men som sagt; det finnes retrettmulighet. Like før du kommer til broa, møter du en vakt. Henvend deg til ham om du skjønner du blir nødt til å komme deg ned på annet vis. Der finnes det nemlig også en heis, etter det vi ble fortalt.

Utflukt for turglade

For selv om turen går gjennom dramatisk fjellandskap og sikringen i dag er aldri så god, er nok ikke dette en tur å gå for alle. Er du redd for høyder, kan du ta en titt på filmsnutten under og vurdere om dette er en tur som passer deg.

For meg var det en fantastisk opplevelse, og alle som gikk turen sammen med meg, var skjønt enige om at dette var en topp tur i flott natur, med trygg og solid sikring. Det gjelder også de som slet med litt høydeskrekk.

Slik kommer du til Caminito del Rey

Ankomst er ved parkeringsplassen ved El Kiosko Restaurant. Derfra er det to måter å komme til starten av stien og besøkssenteret: enten via den 2,7 km lange Gaitanejo stien, som vi gikk. Alternativt en 1,5 km lang vei.

Her finner du informasjon om hvordan du kommer til startpunktet. 

Caminito del Rey

Praktisk info om Caminito del Rey

Stien er 7,7 km lang, og du trenger opptil tre timers tid på å gå den fra start til slutt. Tid kommer også an på hvor mange stopp du har, samt hvor mange andre som går turen. Ved besøkssenteret får du utdelt hjelm og alle som skal gå turen blir sluppet inn i puljer.

Fra enden av stien går det shuttle buss tilbake til parkeringsplassen. Stien er stengt hver mandag. Følg også med på værforholdene, som kan påvirke åpningstider.

Caminito del Rey

Nyttig info:

 • Pris: € 10 uten guide
 • Det går shuttlebuss tilbake til start fra enden av turstien, følg skilting.
 • Kom tidlig eller etter kl. 14:30
 • Barn under 8 år har ikke adgang
 • Billetter må bestilles i god tid. I høysesong kan det hende du må ha booket billett tre måneder før
 • Åpningstider i henhold til sesong. Sjekk nettsiden når du bestiller.
 • Her bestiller du billetten 

Caminito del Rey

Omslag reiseguide til Málaga og Costa del Sol

Reiseguide til Málaga og Costa del Sol

MALAGA OG COSTA DEL SOL på 1-2-3 er en reiseguide til Málaga-området, med fokus Málaga og omegn, Marbella og omegn, samt Nerja og omegn. Her får du tips til strender, tips til hvor du kan overnatte og spise, samt tips til utflukter.

Her deler Mette fra Reiselykke sine beste reisetips til deg som planlegger en tur til Solkysten! Les mer her

 

Kjøp guiden her

Til info: Jeg var invitert av Spanias offisielle turistkontor i Norge for å bli bedre kjent med Andalucia. Billetten til Caminito del Rey er betalt av dem. 

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

10 kommentarer

 • Wow – for en spektakulær tur. Den skal jeg notere meg for senere turer til Malaga 🙂

 • Det der er litt av en tur! Det kunne aldri falt meg inn å gå der før renoveringen, men nå kunne jeg gjerne tatt turen 🙂

  • Reiselykke sier:

   Hei, Marianne!

   Det er imponerende hva de har fått til der altså – og langt tryggere å gå der nå, kan jeg love, enn på den gamle stien.
   /Mette 🙂

 • Jeg har hatt lyst til å gå denne turen i lang tid. Hørte først om det da den gamle stien fortsatt var den eneste, men da var det jo også stengt der. Forstår virkelig ikke hvordan de bygget dette i utgangspunktet! Fikk ikke akkurat mindre reiselyst av å lese dette, så nå må jeg for alvor se på muligheter til å reise dit! 🙂

  • Reiselykke sier:

   Hei, Jørn
   Så hyggelig å høre! Ja, kan anbefale den turen altså. Veldig høy sikring nå da, og flott utført arbeide.
   Stilig å gå der der mellom to bratte fjellsider.

   / Mette 🙂

 • Waow! Dramatiskt och vackert! Tveksamt om jag skulle våga, men ser fantastiskt häftigt ut!

 • Så tøft at du fikk tatt turen! Jeg jobbet hardt med å skaffe billetter da jeg besøkte dette området for et par år siden, men til ingen nytte. Selv i januar måned var det umulig å få billett selv en måned før avreise… Så jeg ble litt skuffet, men det kommer forhåpentligvis flere muligheter. Det ser i alle fall veldig verdt ut å ta turen dit. 🙂

  • Reiselykke sier:

   Hei, Renate! Ja, endelig ble det tur på meg der! Skjønner du ble skuffet over at du ikke fikk tak i billett. Åpenbart må man bestille i lang tid i forveien, for denne gåturen er virkelig blitt en hit.

   / Mette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.