Anantara Peace Haven, Sri Lanka

Anantara Peace Haven, Sri Lanka

Den thailandske luksus-kjeden Antanara har åpnet sin første resort på Sri Lanka; Anantara Peace Haven i Tangalle. Vi testet stedet, knappe måneden etter åpning. 

Bygget inn i terrenget på en kokos-farm, beliggende ved den idylliske viken Goyambukka ved Tangalle, hadde Anantara Tangalle Resort sin soft-opening i desember 2015. Vi tilbrakte nyttårshelgen 2015/2016 her.

Solnedgang ved strand i Tangalle, Sri Lanka

Om Anantara Peace Haven i Tangalle

Anantara-kjeden er kjent for utsøkt service, med fokus på miljø og ansvarlighet for nærområdet. Her kan man bo godt, vel vitende om at man gir noe tilbake til de lokale. Da vi var her ved Anantara Peace Haven, var kun halvparten av rommene åpnet. De ansatte var tydelig drillet, alltid beredt til å bistå gjestene med den minste ting.

Rommene

Store og romslige med egen hage eller balkong med utsikt mot hage/strand. Dusj og badekar, dobbel vaskeservant, alt av badetomsartikler.

Bademuligheter: Hotellet har to basseng, en idyllisk og vakker sandstrand, men med kraftige bølger. Stranden er ikke barnevennlig pga. både bølger og understrømninger, men bassengene er romslige. En rusletur lenger til høyre ligger en litt mer skjermet strand.

Restauranter:

Resorten hadde to restauranter da vi var der, mens ytterligere én var under bygging. Journey’s har internasjonal á la carte, samt buffet på kveldene. Il Mare er den italienske gourmet-restauranten beliggende på klippen med utsikt over havet. Restauranten som er under bygging blir en japansk teppanyaki-restaurant. Pool baren tilbyr enklere retter, som burger og sandwich. Afternoon tea serveres daglig i Lobby lounge.

Dagens fisk: daglig kommer fiskere i land med dagens fangst. Kokken tar imot, og du som gjest kan komme ned til stranda og plukke ut din egen fisk som blir servert samme dag.

Velg din egen fisk!

Spa og relax

Antanara Tangalle har et delikat spa, med diverse behandlinger. Prisnivå omtrent som i Norge.

Hotellet tilbyr også yoga to ganger om dagen: kl. 07 og 17. Undervisningen varer en time, og finner sted under tak, men utendørs med utsikt mot stranden og havet.

Det finnes også treningsrom med diverse forventet treningsutstyr.

Yoga på Anantara Peace Haven: yogamaster

Sosialt ansvar og miljøhensyn

 • Antanara tar ansvar for kompostering, redusere energibruk og resirkulering av avfall
 • Tilbyr jobb-muligheter for lokale kunstnere og håndverkere
 • Promoterer og inkluderer lokalkultur ovenfor sine gjester
 • Tilbyr lokale en arbeidsplass
 • Prioriterer lokalproduserte varer der det er mulig

Tips: Om du ikke bor på selve hotellet, men i nærheten og får lyst på en bedre italiensk lunsj med flott utsikt, kan du også reservere bord på El Mare.

Strand ved Anantara Peace Haven i Tangalle

Severdigheter i området

I Tangalle er det først og fremst strendene som er attraksjonen. Men det finnes et par ting å utforske i området:

 • Wevurukannala Buddha statue: I Dikwella, 12 km unna, ligger tempelet med denne enorme statuen. Du passerer den om du kommer fra Galle.
 • Rekawa Beach fiskelandsby: Skal du hit, anbefales det å dra tidlig om morgenen for å se fiskerne komme i land

Naturopplevelser

 • Se skilpadder: i perioden april – september kommer skilpaddene i land for å legge egg. Du kan booke tur med frivillige fra Turtle Conservation Project
 • Hvalsafari fra Marissa (1,5 timer unna)
 • Uda Walawe (76 km unna): se ville elefanter, påfugl med mer
 • Kalametiya Bird Sanctuary (22 km unna) Beste tid: nov – mars
 • Vi dro til Yala nasjonalpark for å jakte på leoparden (2 timer unna)

Reisen dit:

Vi dro med Emirates via Dubai, med det finnes flere ulike ruter og flyselskap.

Hos Momondo kan du sjekke billigste flyreise: Søk på tvers av flyselskaper, reisebyråer og lavprisselskaper

Les mer om Sri Lanka her:

Strand ved Anantara Peace Haven på Sri Lanka
Strand ved Anantara Peace Haven på Sri Lanka
Solnedgang ved Tangalle, Sri Lanka

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!