Unesco-byen Galle på Sri Lanka

Unesco-byen Galle på Sri Lanka

Ikledd fordums nederlandsk kolonistil, en Unesco-vernet byrmur og fort, samt fylt med spennende shopping og restauranter: Galle er et must for å få et innblikk i Sri Lankas kolonitid – og for å oppleve landets mer trendy steder. 

Den Unesco-vernede byen Galle skiller seg fra alt annet vi så og opplevde i Sri Lanka: Først og fremst for byens fremtredende elementer av kolonitidens arkitektur, som vi også fant igjen i både Nuewa Eliya og Colombo.

Men også på grunn av roen som preget gamlebyen innenfor bymuren. Ikke minst på grunn av de stilfulle hotellene, gode restaurantene og trendy butikk-konseptene. Og selvfølgelig – byens unike stemning.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

The streets of Galle, Sri Lanka

Fortet er 36 hektar stort og omgitt av hav på tre sider. Det ble bygget av nederlenderne fra 1663 og det er et must å vandre langs bymuren. Det gjør også forelskede par. Og gressende kyr.

Galle er i dag både et handelssted og en kunstby, det 1/3 av bygningene i fort-området eies av utlendinger. Mang en kunstner og forfatter har slått seg ned her, åpenbart for å la seg inspirere. Så har det også medført noen spennende konsepter, gallerier, små hotell og bedre restauranter. Dette har igjen medført at Galle er byen å se for enhver med sans for trend, kultur og stil.

Shopping i Galle

Byguide til Galle

Dette er noen av stedene vi sjekket ut i Galle. Men bruk også tid på å gå rundt i gatene, langs muren, sitt på kaféene og bare vær til stede. Her er så mye å hvile blikket på.

Waiting: et par som sitter i gata i Galle, Sri Lanka

Anbefalte barer, caféer og restauranter

 • Zesta er et utsalgssted for te fra fabrikanten ved samme navn. Prøv gjerne Ginger Twisted iste og Strawberry Micktail. Ligger i Pedlar Street.
 • Fortaleza for lunsj i en skjermet hage. Restauranten er under tak, men utendørs. Prøv gjerne den lokale spesialiteten passionfruit soda. Jeg valgte en mezze platter her. Restauranten ligger i et tidligere krydder-lager, har fire rom for utleie, og det er fortrinnsvis turister som spiser her. Her kan du også overnatte – har fine rom. Ligger i Lighthouse Street.
 • Hos Peddlar’s Inn får du pizza
 • Shoba selger selvsydde souvenirer
 • Exotic Roots er både konseptbutikk og bar – kult sted.
 • The Four Printers for en bedre middag. Ligger i et tidligere trykkeri i Church Street.
 • The Dutch Hospital har caféer, barer og restauranter over to etasjer.
Mannen og havet på Galle Fort

Shopping

Galle er spennende for den som liker å oppsøke konseptbutikker, kunstgallerier og utsalgssteder for interiør og lokal design

 • Embark er en butikk med gaveartikler og alt knyttet til hunder. Konseptet bidrar til at hundene på Sri Lanka skal få et bedre liv.
 • KK Collection er en stilfull boutique med lokal-produserte klær og interiør-produkter, samt restaurant innerst.
 • The Tree by tpv er et utsalgssted for interiør / kunst. Ligger i Leyn Baan Street
 • I Leyn Baan Street finner du også krydder, te, smykker og kaféer.
 • Hos Spa Ceylon Luxury Ayurveda kan du kjøpe diverse hudpleieprodukter, i tillegg til å spa-behandling
Kjærestepar ved Galle Fort

Severdigheter

Her er tre opplagte ting å se, men bare det å vandre rundt i byen, se på arkitekturen, ta inn atmosfæren og livet i gatene, er selvsagt noe jeg sterkt vil anbefale.

1. Vandre langs bymuren som vender ut mot havet, i retning fyrtårnet

Galle Fort Sri Lanka
Galle Fort

2. Fyrtårnet er historisk og verdt en tur

Fyrtårnet i Galle
Fyrtårnet i Galle

3. Har du tid, besøk også Museum Historical Mansion

Flere reisetips under bildene

Utsikt over havet fra Galle Fort Sri Lanka
Utsikt over havet fra Galle Fort
Badestrand i Galle, Sri Lanka
Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!
Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)Badestranda nedenfor fyret
Kyrne beiter på toppen av bymuren i Galle
Kyrne beiter på toppen av bymuren i Galle

Praktiske reisetips til Galle

Komme dit: Vi bodde i Unawathuna og dro inn med tuktuk. Det tok 15 – 20 min. derfra. For deg som ønsker å bo i Galle, tar det et par timer med bil fra flyplassen / Colombo.

Prisnivå: Dobbelt så dyrt som beste spisesteder i Unawathuna (men fortsatt særdeles billig e. norske forhold)

Overnatting: Det finnes flere gode muligheter til å overnatte både i og utenfor historiske Galle. Det muligheter  innenfor bymuren, men man kan også dra dit med utgangspunkt i strandsteder som Unawatuna, Hikkaduwa eller hovedstaden ColomboHotelltips til Galle

Dette er to boutique hotell beliggende sentralt i Galle gamleby. Begge er personlig besøkt.

The Fort Printers

Et lite hotell med 13 rom, basseng, air condition og wifi, samt god og hyggelig restaurant.

The Four Printers Hotel, Sri Lanka

Les mer

Galle Fort Hotel

Et eksklusivt boutique hotell i kolonistil med 12 suiter, wifi, svømmebasseng, samt restaurant, bar og terrasse mot gaten.

Resepsjonen på Galle Fort Hotel

Les mer

Les mer om Sri Lanka her:


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
 1. Jo mer du skriver om Sri Lanka, jo mer får jeg lyst til å reise dit. Dette så ut som et riktig så koselig sted! Og naturen er jo så flott! Nei, nå må jeg seriøst vurdere Sri Lanka som et av mine nærmeste reisemål!

 2. Tenke seg til, Elisabeth! Nå er vi på Sri Lanka sammen – og i dag skal vi spise lunsj i Galle! Det visste vi ikke da du la inn din kommentar her.

  Hilsen Mette

error: Content is protected !!